ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ", ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Αυγούστου 2013
(0 ψήφοι)

aristotelikosΤον Αριστοτελικό Περίπατο, την πρώτη από τις οχτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Άθω περιοχής στη Χαλκιδική, θα παρουσιάσει στο κοινό, στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω.

Ο Αριστοτελικός Περίπατος ξεκινά από το προστατευμένο από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα της Ολυμπιάδας, τον τόπο που γέννησε τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Το μήκος της περιπατητικής διαδρομής εκτείνεται στα 22 χιλιόμετρα και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μονοπάτια του αριστοτελικού βουνού, τα οποία εναλλάσσονται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα το γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.

Οι επισκέπτες, παράλληλα, θα μπορούν να μυρίσουν τις ευωδιές των δέντρων και των φυτών και να συλλέξουν τα βότανα που αναφέρονται στα Αριστοτελικά κείμενα και εκπαίδευσαν τον Μέγα Αλέξανδρο να περιγράψει τα ασιατικά φυτά.

Η συγκεκριμένη διαδρομή θα αποτελέσει την πρώτη από τις οκτώ διαδρομές, που συμπεριλαμβάνονται στην αγγλική έκδοση "Το βιβλίο διαδρομών της προ του Άθω περιοχής".

Στόχος των περιπατητικών διαδρομών είναι η ανάδειξη μιας εξαιρετικής φυσικής διαδρομής, που παρουσιάζει εκτός από ιστορικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

Πηγή: agelioforos.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top