ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Οκτωβρίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

b86daaab542b09a5f0a5c9f5ecaea086 mτου Μάρκου Γεωργίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άννα Καραμόσχογλου για τις μεταφορές μαθητών.

Σχετική επιστολή απέστειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ζητώντας να διερευνηθούν οι ευθύνες των μεταφορέων σε ενδεχόμενη  διακινδύνευση της ασφάλειας των μαθητών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο σχολείο. 

Η εισαγγελέας ζητεί τη διερεύνηση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων με βάση το έγγραφο του υπουργού και να κληθούν δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Αφορμή στάθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν κατά τη μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς της περασμένη εβδομάδα δήμαρχοι και  σύλλογοι γονέων έκρουσαν το καμπανάκι κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, που μεταφέρονται στα σχολεία ακόμα και με αγροτικά οχήματα.

Ο υπουργός καταγγέλλει την τακτική της επιλεκτικής εκτέλεσης δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση άλλων δρομολογίων, αν και αυτά έχουν ήδη παραταθεί δια νόμου για το τρέχον σχολικό έτος, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς την πολιτεία την ασφάλεια ανήλικων παιδιών.

πηγή : voria.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top