ΕΝΦΙΑ: ΈΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Οκτωβρίου 2014
(0 ψήφοι)

e2fd5c1cf495c16588ef5148c7a45b01 XLΠάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο περίπου 6,2 εκατ. εκτιμάται ότι δεν προσήλθαν στις τράπεζες για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, την ώρα που οι προσφυγές αυξάνονται και τα χρέη στις εφορίες συσσωρεύονται.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» πολλοί επέλεξαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και να αφήσουν για αργότερα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Πλήρη εικόνα για το ποιοι και πόσα πλήρωσαν θα υπάρχει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όταν θα υπάρχουν οι πληροφορίες από τις τράπεζες για όλες τις πληρωμές, καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης των φορολογουμένων είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να γνωρίζει το κράτος τα τελικά στοιχεία, τα οποία όμως απαιτεί η τρόικα.

Συνολικά ο φόρος που έχει βεβαιωθεί στο σύνολο των φορολογουμένων μετά και τις εκπτώσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι φοροαπαλλαγές που αποφασίστηκαν και νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Ακόμη, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι από το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων περίπου 1,2 εκατομμύρια δικαιούνται είτε πλήρη απαλλαγή είτε μειωμένο φόρο λόγω χαμηλών εισοδημάτων.

«Πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο είναι και το μαζικό κύμα προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ που πυροδότησαν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Τουλάχιστον 50.000 πολίτες έχουν προσφύγει στις εφορίες.

Οι 'Ελληνες που λένε «όχι» στον βαρύ φόρο γίνονται όλο και περισσότεροι.

Οι οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ έρχονται να προστεθούν σε ένα «βουνό» χρεών που έχει σχηματιστεί στις εφορίες καθώς 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι μόνο τη διετία 2013-2014 προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των οφειλετών. Τα χρέη τους στη διετία είναι 15,8 δισ. ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πλέον αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση το να προχωρήσει σε ρύθμιση-πακέτο για χρέη στην Εφορία και στα Ταμεία ως 100 δόσεις για τις οφειλές ως 15.000 ευρώ κατ' άτομο και ως 72 δόσεις για υψηλότερες οφειλές, όπως και το γενναίο «κούρεμα» (ως και 90%) των προσαυξήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών εφόσον εξοφληθούν άμεσα.


Πηγή: newsbomb.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top