Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί σκαρφάλωσαν σε τρένο για να φτάσουν Ειδομένη
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Αυγούστου 2020
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Aκινητοποίηση της αμαξοστοιχίας για λίγη ώρα

Μετανάστες καθυστέρησαν την αναχώρηση εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ' όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του. Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες μετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκοπια και από εκεί - συνήθως με τη βοήθεια διακινητών - αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς την Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

 

typosthes .gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top