Ηλικιωμένος στην εποχή του Covid-19 και με κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

01 Οκτωβρίου 2020
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Δώρα Αυγέρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
 

01.10.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ηλικιωμένος στην εποχή του Covid-19 και με κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η 1η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. Η συμβολική αξία της ημέρας αυτής θα έπρεπε να αποτυπώνει, εκτός από την αυτονόητη έγνοια του καθενός από εμάς για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, και την μέριμνα του ίδιου του κράτους για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Δυστυχώς, σε μια τέτοια ημέρα, η είδηση που κυριαρχεί είναι ότι ηλικιωμένοι μεταφέρονται από έναν οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, προς διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού. Δηλαδή, έχουμε άλλη μια τραγική περίπτωση μαζικών κρουσμάτων COVID-19 σε γηροκομείο της χώρας-μετά από αυτή στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης- τα οποία εξελίσσονταν επί μέρες χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τίποτα... Λες και δεν είναι αυτονόητο ότι αυτή την εποχή η προσοχή πρέπει να είναι στραμμένη κατεξοχήν προς τέτοιες δομές. Τα 40 και πλέον κρούσματα δεν ανιχνεύθηκαν σε δρόμους και πλατείες. Ανιχνεύθηκαν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οποία ειρωνεία! Τη στιγμή που θεριεύουν οι φήμες για lockdown στην Αττική.

Τέτοια τραγικά περιστατικά επιβεβαιώνουν τους φόβους όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί χωρίς lockdown ο,τιδήποτε σχετίζεται με την πανδημία. Είτε πρόκειται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είτε πρόκειται για την πρόληψη και τον σχεδιασμό των επομένων μηνών.

Οι κλινήρεις και ανήμποροι ηλικιωμένοι, οι υπερήλικες συμπολίτες μας, ήλπιζαν ότι θα ζήσουν αυτά τα χρόνια με όσο το δυνατόν περισσότερη φροντίδα. Σήμερα δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Θα φωνάξουμε και θα αντιδράσουμε όμως εμείς για αυτούς. Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί που έχει στήσει να κοροϊδεύουν άλλο τον κόσμο. Μόνη έγνοια και σχέδιο της κυβέρνησης είναι να στηρίξει πάση θυσία τον ιδιωτικό τομέα, τους κλινικάρχες και όσους βλέπουν τη δημόσια υγεία ως ευκαιρία για κέρδη. Αυτό το σχέδιο της ΝΔ είναι καταδικασμένο ν’ αποτύχει, μαζί με την προπαγάνδα της περί ατομικής ευθύνης.

Ν’ αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του!

Δώρα Αυγέρη
Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top