Έκκληση Βασίλη Ρόκου προς τον Πρωθυπουργό για την ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας στην ΠΚΜ.
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Αυγούστου 2023
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Με αφορμή την έκκληση του Επιμελητηρίου της Ημαθίας (www.icci.gr) για τη στήριξη των εναλλακτικών βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος, μετέβη σε πρωτοποριακή φάρμα στην Ελλάδα που ακολουθεί τα πρότυπα της Permaculture (Περμακουλτούρα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την αυτοψία που έκανε ο κ. Ρόκος, σε μία βιολογική φάρμα Περμακουλτούρα μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν τα πάντα, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων ενώ παράλληλα εξοικονομείται ενέργεια και νερό.

(Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στο https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/1381934732403641)

Μία τέτοια φάρμα στην Νορμανδία μάλιστα είχε υμνήσει η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη  σε διαδικτυακή συζήτηση του World Human Forum (https://www.youtube.com/watch?v=xS4bHhxfnLo). Η φάρμα ονομάζεται La farme Bec-Hellouin και έχει ιδρυθεί από τον Perrine Hervé-Gruyer.

Ο κ. Βασίλης Ρόκος κατανοώντας την αγωνία όχι μόνο του Επιμελητηρίου Ημαθίας αλλά και όλων των επιμελητηρίων της Περιφέρειας, για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας προέβη σε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για την άμεση στήριξη τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα που αφορά την βιολογική καλλιέργεια.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΡΜΑΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΕΡΜΑΚΟΥΛΤΟΥΡΑ1

Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στο https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/1381934732403641

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας στο www.vasilisrokos.gr

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top