Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Αναδρομικά για 53 μήνες, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από 1ης-8-2012 έως 31-12-2016, θα καταβληθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες εν ενεργεία λειτουργών του Δημοσίου (πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ κ.λπ.) οι αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή προβλέπουν ότι τα αναδρομικά θα περιορίζονται σε ακόμη μικρότερες περιόδους, οι οποίες σε όλες τις περιπτώσεις θα έχουν καταληκτική ημερομηνία την 31η-12-2016.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να δοθούν με τον μισθό του Δεκεμβρίου.

Αποκατάσταση

Με τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν πιθανότατα αύριο στη Βουλή, η κυβέρνηση προχωρεί στην αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων λειτουργών του Δημοσίου, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν από την 1η-8-2012, με τον νόμο 4093/2012, σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις υπό κατάθεση νομοθετικές ρυθμίσεις, η αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, καθηγητών ΑΕΙ και λοιπών δημοσίων λειτουργών θα γίνει μέχρι την ημερομηνία ισχύος των προηγούμενων ειδικών μισθολογίων, ενώ στις αποδοχές που καταβλήθηκαν για την περίοδο από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα δεν θα γίνει αναδρομική προσαρμογή, με το αιτιολογικό ότι από τις αρχές του 2017 ισχύουν, για όλες αυτές τις κατηγορίες, νέα εντελώς διαφορετικά ειδικά μισθολόγια, τα οποία καθορίστηκαν με βάση τις διατάξεις των άρθρων 123-162 του ν. 4472/2017.

Ωστόσο, τα νέα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν από την 1η-1-2017 δεν εφαρμόστηκαν άμεσα από την ημερομηνία αυτήν, αλλά έναν χρόνο μετά. Ολόκληρο το 2017 οι λειτουργοί του Δημοσίου αμείβονταν με βάση τα προηγούμενα ειδικά μισθολόγια. Αλλά και τα νέα ειδικά μισθολόγια, τα οποία καθορίστηκαν με βάση τις διατάξεις των άρθρων 123-162 του ν. 4472/2017, εφαρμόστηκαν με ρήτρα διασφάλισης των αποδοχών που καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2016.

Χωρίς επέκταση

Η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, την οποία αποκαλύπτει η «Ναυτεμπορική», περιλαμβάνει μία παράγραφο που ορίζει ότι οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την 1η-1-2017 με βάση τις διατάξεις του άρθρου 155 του ν. 4472/2017 για τις «προσωπικές διαφορές» δεν επηρεάζονται από την καταβολή των αναδρομικών.

Αυτό σημαίνει ότι οι αναδρομικές αυξήσεις αποδοχών που προκύπτουν από την 1η-8-2012 δεν μπορούν να επεκταθούν και στις αποδοχές που καταβάλλονται από την 1η-1-2017 μέχρι σήμερα, με βάση το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων που προβλέπει ο ν. 4472/2017, αλλά περιορίζονται μόνο στις αποδοχές που καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2016 βάσει του προηγούμενου ειδικού μισθολογίου.

Παρόμοιες παραγράφους, οι οποίες αποκλείουν την επέκταση των αναδρομικών και στην περίοδο από 1ης-1-2017 έως σήμερα, περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι υπό κατάθεση νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταβολή των αναδρομικών και στους πανεπιστημιακούς και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών.

Το πλήρες κείμενο

H διάταξη για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

«1) Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλονται οι αποδοχές οι οποίες αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των αποδοχών που ελάμβαναν την 31η-7-2012, με βάση τις τότε ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις, και των αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν, σύμφωνα με το ν. 4307/2014. Οι αποδοχές αυτές καταβάλλονται για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως και 31-12-2016.

2) Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που προκύπτουν από τις διατάξεις της παραγράφου 1 καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4307/2014, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως και 31-12-2016, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και για όσα εξ αυτών κατέστησαν συνταξιούχοι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

3) Οι διατάξεις του παρόντος δεν επηρεάζουν το ύψος των δικαιούμενων τακτικών μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που έχουν ληφθεί υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 του ν. 4472/2017.

4) Οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 καταργούνται από τότε που ίσχυσαν, με την επιφύλαξη των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου».

ΠΗΓΗ-NEWSBOMB.GR

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Καλημέρα όλη μέρα ,καλημέρα στον απανταχού Έλληνισμό ,καλό μήνα κυρίες μου και κύριοι .Πέμπτη σήμερα Των Αγίων Αναργύρων και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν ,να μας χαρίζουν οι Άγιοι την υγεία μας , και καλός ορίζουμε τον Νοέμβριο με θετική ενέργεια ,με θετικές σκέψεις και με αισιοδοξία για να είναι ένας όμορφος ,δημιουργικός και ευλογημένος μήνας.

Βαδίζουμε ολοταχώς για τα Χριστούγεννα και εμένα αυτό με χαρωποιεί πολύ μιας και Πρώτα Ο Θεός θα βρίσκομαι στην Έλλαδα και πως να το κάνουμε κυρία μου ,τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή σχεδών όλων .ήδη σε αρκετά καταστήματα ''έχουν στολίσει'',έχουν βάλει τα Χριστουγεννιάτικα και αν επισκεφτείτε μεγάλο πολυκατάστημα με είδη παιχνιδιών θα το διαπυστώσετε και εσείς,άλλοι λένε ότι είναι νωρίς ,άλλοι πάλι γουστάρουνε τρελά αυτό το κλίμα ,εγώ πάλι ανήκω σε αυτούς που γουστάρουν τρελά και θέλω να περάσει γρήγορα ο καιρός.

Με αίθριο καιρό υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο με ανοικιάτικες θερμοκρασίες και ανομβρία σε όλο της το μεγαλείο ,από την βόρεια Ελλάδα μέχρι και εδώ στην Κύπρο ,βέβαια στην Έλλαδα υπήρχαν και κάποιες αξιόλογες βροχές και δεν μιλάω για εδώ που βρίσκομαι γιατί πραγματικά δεν υποφέρεται άλλο αυτή η ανομβρία και η ζέστη που είναι σκέτη αρρώστια.Όπως λοιπόν ''απόκάλυψε''ο Σάκης Ανρναούτογλου στην σελίδα του στο facebook με την απλή αναλογική που διαμορφώνει ο ίδιος βάσει των στοιχείων που έχει ,φαίνεται ότι ΄και ο Νοέμβριος θα είναι άβροχος ,πολύ λίγα πράγματα και μάλιστα όπως έγραψε θέλει να βγεί ''ψεύτης''για αυτήν την αναλογική του ,δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο καιρός δεν μας ''κάνει την χάρη''μέχρι και τα Χριστούγεννα έχουμε ηλιοφάνεια μπορεί να έχει κρύο άλλα δεν υπάρχει σταγόνα αν ανατρέξετε στον καιρό τον προηγούμενων ,τελευταίων ετών θα δείτε και θα θυμηθείτε ότι ο ήλιος και η ξηρασία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και τα Θεοφάνεια.Τέλος πάντων ,θα δούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο και τις καιρικές συνθήκες που πρέπει να είναι κανονικές για κάθε εποχή.

'Οσοι λοιπόν είστε λάτρεις του καλοκαιριού μαζέψτε τα και ζείστε σε κάποιο μέρος που να έχει συνέχεια καλοκαίρι ,δεν είναι όμορφο να λέμε συνεχώς ότι θέλουμε καλοκαίρι ένω είμαστε στην αρχή του χειμώνα ,σκεφτείτε λοιπόν και κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τόσο πολύ την βρόχή ,επίσης σκεφτείτε ότι μέσα στον Δεκέμβριο η ζέστη είναι μόνο ιώσεις οι οποίες θα σας ''επισκεφτούν λίγο αργότερα μιας και από την ζέστη γυρνάτε μερικές ''ξεβράκωτες'' ,οπότε ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στις δηλώσεις μας για τον καιρό .

Ο ΚΑΙΡΟΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε μεγάλο μέρος της χώρας και λίγες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 01/11/2018. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 15 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 13 έως 26 στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 και τοπικά 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 25 στο Βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από τα νοτιοανατολικά  έως 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

πηγή-NEWSBEAST.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

451 Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθορίζει το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδικάζει το Μονοφυσιτισμό.

1512 Εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό η οροφή της Καπέλα Σιστίνα, που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

1530 Από πλημμύρες στην Ολλανδία, χάνουν τη ζωή τους περίπου 400.000 άτομα.

1604 Παρουσιάζεται για πρώτη φορά ενώπιον κοινού του Λονδίνου η τραγωδία του Σαίξπηρ "Οθέλλος".

1755 Ισοπεδώνεται η Λισαβόνα από σφοδρό σεισμό μεγέθους 8,7 της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολουθούν πελώρια παλιρροϊκά κύματα και πυρκαγιές. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο μισό πληθυσμό της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

1800 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Άνταμς και η σύζυγός του Αμπιγκέιλ γίνονται οι πρώτοι ένοικοι του Λευκού Οίκου

1800  Οι αντιπρόσωποι της Γερουσίας των Νησιών του Ιονίου, Αντώνιος-Μαρία Καποδίστριας και Νικόλαος Σίγουρος, γίνονται δεκτοί στη Κωνσταντινούπολη και παραλαμβάνουν από το Μέγα Βεζίρη το Σύνταγμα, το οποίο αναγνωρίζει την αυτονομία της Επτανήσου. Τη σημαία του νέου κράτους ευλογεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε μεγαλόπρεπη τελετή στο Πατριαρχείο.

1814 Αρχίζει το Συνέδριο της «Ιεράς Συμμαχίας» στη Βιέννη με αντικείμενο την επαναδιαμόρφωση του πολιτικού χάρτη της Ευρώπης μετά την ήττα της Γαλλικής αστικής επανάστασης και των Ναπολεόντειων Πολέμων.

1834 Γίνεται η πρώτη γραπτή αναφορά στο πόκερ, που περιγράφεται ως παιχνίδι και παίζεται στα ποταμόπλοια του Μισισιπή για να περάσει η ώρα.

1843 Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση Συντάγματος, ως απόρροια του κινήματος της 3ης Σεπτεμβρί

1870 Το Γραφείο Μετεωρολογίας των ΗΠΑ, που αργότερα θα μετονομαστεί σε Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας, κάνει την πρώτη του μετεωρολογική πρόβλεψη.

1879 Πατεντάρεται από τον Τόμας Έντισον η ηλεκτρική λάμπα.

1884 Υιοθετείται σε όλο τον κόσμο ο Μέσος Χρόνος Γκρίνουιτς (GMT) στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τους Μεσημβρινούς στην Ουάσινγκτο

1897 Μία ομάδα μαθητών από το λύκειο Ντ' Αντζέλιο του Τορίνο ιδρύει μία ομάδα ποδοσφαίρου, την οποία ονομάζει Γιουβέντους.

1912 Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη Σαμοθράκη.

1920 Θρίαμβος των αντιβενιζελικών κομμάτων στις ελληνικές εκλογές. Ο Βενιζέλος δεν εκλέγεται ούτε ο ίδιος βουλευτής και αναχωρεί για το εξωτερικό.

1922 Το Τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: Με απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Αγκυρα καταργείται το καθεστώς της μοναρχίας. Στις 17 Νοεμβρίου θα εκθρονιστεί επίσημα ο τελευταίος Σουλτάνος, Μεχμέτ ΣΤ'.

1936 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει την υπογραφή συμφώνου με το Ράιχ, με το όνομα "Άξονας Βερολίνου-Ρώμης", και καλεί τη Βρετανία και τη Γαλλία να πράξουν το ίδιο.

1937 Ιδρύεται ο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων).

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός Έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1945 Ορκίζεται κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

1948 Εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης ο Αθηναγόρας.

1950 Παραιτείται η κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου, εξαιτίας οικονομικού σκανδάλου (κατάχρηση 7,5 δισ. δρχ. στον ΟΛΠ).

1962 Η ΕΣΣΔ εκτοξεύει πύραυλο στον Άρη

1962 Η Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά.

1968 Πέθανε ο πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου.

1974 Εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Κυπριακό. Ζητά την επιστροφή των προσφύγων και την διασφάλιση του βασικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

1984 Στην Ινδία, μετά τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι, νέος πρωθυπουργός ορκίζεται ο γιος της Ρατζίβ, σε ηλικία 48 ετών.

1988 Τρίτη δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Κοσκωτά, για πλαστογραφία. Επικυρώνεται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

1990 Εγκαινιάζεται η τηλεοπτική σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (ΡΙΚ).

1993 Αρχίζει να ισχύει η συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα μετονομάζεται σε ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση). Τα κράτη - μέλη που την αποτελούν ανέρχονται στα 12.

1998 Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2006 Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου αποφασίζει η Βουλή. Κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

πηγή-Thepressroom.gr

 

Δυστυχώς άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για τυχόν αποδεικτικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Κωσταντίνου Κατσιφά ,κοιμούνται και ονειρεύονται στην βουλή και δεν κουνιέται φύλλο ,μάλιστα χτες στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μια διαμαρτυρία από απλό κόσμο για τον άδικο χαμό του 35χρονου όπου τα ΜΑΤ για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών με χημικά κτλ ....Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ καλύτερα που αντί να στείλετε τα ΜΑΤ στην Βόρεια Ήπειρο για να δώσουν το άψυχο σώμα στην οικογένεια του ,να αναπαυθεί επιτέλους το παλικάρι ,στέλνετε τους ματατζίδες μέσα στον απλό κόσμο ,αντί να τους στείλετε στα Hotpsot που γίνεται χαμός με τους λαθρό ,τους στέλνετε να ρίχνουν ξύλο και χημικά στον κόσμο που θέλει να κάνει μια ειρηνική διαμαρτυρία ,αντί να τους στείλετε να πιάσουν τους μπαχαλάκιδες των Εξαρχείων που ριμάζουν ακόμη και τα αστυνομικά τμήματα ,τους στέλνετε στον απλό κόσμο που θέλει να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά .....Αυτοί είμαστε και δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξουμε ΠΟΤΕ.....Τα έχουμε ξαναπει ,δενυπάρχει κανένας καπετάνιος στο καράβι ''ΕΛΛΑΔΑ'' κανένας ,έχε τους Αλβανούς να σου λένε ότι θα σας @@σουμε ότι έχετε και δεν έχετε .......ρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ ,κοπρίτες που δεν κουνάτε στην βουλή το δάκτυλο για να δείξετε ποια είναι η ΕΛΛΑΔΑ ,που μαζέψατε μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε τιποτένιο και μας κουνιούνται κιόλας ,για να μη πω για ληστείες και βιασμούς ,αυτοί είστε και θα έρθει η ώρα σας, στις εκλογές θα λογοδοτήσετε σε όλους και για όλα...ΑΙΣΧΟΣ.

Είμαι αρκετά εκνευρισμένη γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση με τον κάθε αλλόθρησκο ,με τον κάθε ανιστόριτο ,με τον κάθε αγράμματο να θίγει την Ελλάδα ,την χώρα μας και να τους έχουμε στην βουλή και να τους πλη΄ρωνουμε καιμαπό πάνω χωρίς να κάνουν και τίποτα.Τώρα θα το πω και συγνώμη χέστηκα κιόλας ,μετά φταίει η χρυσή αυγή ,,,,εμ δεν  φταέι η χρυσή αυγή .....ο κόσμος είναι πολύ αγανακτησμένος οπότε να τα περιμένετε όλα.....Καμμένε είσαι τελιωμένο χαρτί στις εκλογές......

Καλό και ευλογημένο μήνα ,μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός Παρασκευή ,το τραγούδι αφιερωμένο με αγάπη και η συμβουλή της ημέρας -Δεν άκουσα ,πως είπατε ;;;ορίστε;;;;;;.Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

 

 

 

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία των δύο νέων λεωφορειακών γραμμών κορμού, όπως είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

καλημέρα και καλο μηνα σε ολους μας!

Μία παρέα νεόπλουτων κάθεται σε ένα πανάκριβο μαγαζί .

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top