Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Καλή σας ημέρα αγαπητοί ακόλουθοι της ιδιωτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα και στους φίλους εκεί στην ομάδα μας στο facebook .Τετάρτη σήμερα 27 Νοεμβρίου και η εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ιακώβου ,χρόνια πολλά λοιπόν σε εσάς που γιορτάζετε σήμερα .Επίσης σεισμοί και ''καταποντισμοί''στα Βαλκάνια και στην χώρα μας ,βέβαια ο σεισμός χτες στην Αλβανία ήταν ο χειρότερος μιας και υπάρχουν θύματα και κυρίως παιδιά αφού ο εγκέλαδος ''τους έπιασε στον ύπνο ''τους ανθρώπους.Πριν λίγο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων της τάξης των 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ,όπως ανάφερε πριν λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο σεισμολόγος κ Λέκκας ουδεμία σχέση ο σεισμός της γείτονα χώρας με αυτόν της Ελλάδας.Πάμε όμως να δούμε να νέα για τον καιρό μιας και έχουν ηρεμήσει αρκετά τα πράγματα και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Χωρισμένη στα δύο η χώρα - Με λιακάδα και… βροχές η Τετάρτη

Καλύτερη θα είναι η εικόνα του καιρού σήμερα 27 Νοεμβρίου - Νέες βροχές αναμένονται την Πέμπτη.

Τοπικές βροχές το πρωί στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος, όμως από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

''ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ''

Αισθητός μέχρι την Αθήνα

Σεισμός 6,1 βαθμών στα Κύθηρα

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές για την παροχή βοήθειας. 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:30 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές για την παροχή βοήθειας.

Απίστευτα ισχυρός

Σεισμός στην Αλβανία : Απελευθέρωσε ενέργεια ίση με την έκρηξη 3,8 ατομικών βομβών

Ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Αλβανία απελευθέρωσε ενέργεια που ισοδυναμεί με αυτήν της έκρηξης 3,8 ατομικών βομβών.

Σεισμός στην Αλβανία : Απελευθέρωσε ενέργεια ίση με την έκρηξη 3,8 ατομικών βομβών | tanea.gr

«Βόμβες» για τη Novartis: Απίστευτο παρασκήνιο με προστατευόμενους μάρτυρες, μίζες και αστυνομικούς

Τρομερό παρασκήνιο που αναδεικνύει τη σπουδή και τις μεθοδεύσεις, κυρίως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, για να βρεθούν «επιβαρυντικά» στοιχεία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της.

Τραγωδία

Ζωγράφου : Γυναίκα κάηκε από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία

Η φωτιά προκλήθηκε σε διαμέρισμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Ζωγράφου : Γυναίκα κάηκε από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία | tanea.gr

Πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ

Ομόφωνα αθώος ο Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ομόφωνα αθώο  κρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ. Αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία τόνισε πως δεν προέκυψε η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Ομόφωνα αθώος ο Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ | tanea.gr

Συνάντηση με Τζουζέπε Κόντε

Μητσοτάκης: Η επιθετικότητα της Τουρκίας αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας πως με την επιθετική της συμπεριφορά αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο.

Χτύπημα Εγκέλαδου

Δένδιας : Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Αλβανία

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

 

 

ΟΑΕΔ

Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, πότε θα το πάρουν

Πότε θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων

Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, πότε θα το πάρουν | tanea.gr

Κλείδωσε» η ημερομηνία της έναρξης της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ προς τους δικαιούχους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr στους χιλιάδες ανέργους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε δύο με τρεις μέρες.

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 NOEΜΒΡΙΟΥ

 Τα σημαντικότερα γεγονότα

1895 Ο Σουηδός βιομήχανος και εφευρέτης Άλφρεντ Νόμπελ υπογράφει τη διαθήκη του, με την οποία αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του για την απονομή ετήσιων επιστημονικών βραβείων που θα φέρουν το επώνυμό του στη Φυσική, τη Χημεία, τη Φυσιολογία-Ιατρική, τη Λογοτεχνία και την Ειρήνη.

1900 Μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύπτεται στα Κύθηρα, που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

1912 Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου σε φόντο κόκκινο.

1914 Καταστροφικός σεισμός συγκλονίζει τη Λευκάδα με 16 νεκρούς. Ακολουθεί τσουνάμι.

1919 Η Βουλγαρία υπογράφει με τους Συμμάχους τη Συνθήκη του Νεϊγύ, η οποία, μεταξύ άλλων, καθορίζει την πολεμική αποζημίωση και αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Γιουγκοσλαβίας.

1922 Η κυβέρνηση του Σ. Κροκιδά παραιτείται και στη θέση της σχηματίζεται άλλη με πρωθυπουργό το συνταγματάρχη Σ. Γονατά.

Η «Επαναστατική Επιτροπή» (που είχε συγκροτηθεί με στρατιωτικό πραξικόπημα την επαύριο της Μικρασιατικής Καταστροφής από βενιζελικούς αξιωματικούς) αυτοδιαλύεται και ο συνταγματάρχης Ν. Πλαστήρας ανακηρύσσεται «Αρχηγός της Επαναστάσεως».

1922 Καταργείται η ελληνική αρμοστεία στην Κωνσταντινούπολη και ανταλλάσσονται οι πληθυσμοί Μικράς Ασίας και Μακεδονίας

1928 Γεννήθηκε ο ηθοποιός, Αλέκος Αλεξανδράκης

1929 Ιδρύεται ειδικό σώμα καταδίωξης ληστών στη Χωροφυλακή.

1940 Η «Σιδηρά Φρουρά» του Ρουμάνου φασίστα ηγέτη Ιον Αντονέσκου εκτελεί 60 συνεργάτες του εξόριστου βασιλιά Καρόλου Β'.

1940 Γεννήθηκε ο κινεζικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ταινίες καράτε, Μπρους Λι

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Γάλλοι ναυτικοί διοικητές διατάσσονται να βυθίσουν τα πλοία τους και όλοι συμμορφώνονται. Η διαταγή δίνεται, καθώς ο γερμανικός στρατός, ο οποίος είχε καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Γαλλίας, μπαίνει στην Τουλόν. Συνολικά βυθίζονται 10 καταδρομικά, 28 αντιτορπιλικά και 14 υποβρύχια.

1942 Γεννήθηκε ο Αμερικανός ρόκερ, Τζίμι Χέντριξ

1951 Γεννήθηκε η Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα του κινηματογράφου, Κάθριν Μπίγκελο

1953 Πέθανε ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, Ευγένιος Ο' Νιλ («Πόθοι κάτω από τις λεύκες», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»).

1999 Ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκκας κατακτά ένα αργυρό κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

2005 Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στη Βόρεια Γαλλία, ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Ζαν Μισέλ Ντιμπερνάρ πραγματοποιεί την πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Και κάπως έτσι σας αποχαιρετώ και σήμερα Τετάρτη ,ευτυχώς όπως ακούω στην τηλεόραση δεν υπάρχει καμία ζημιά εκτός από κάτι ερειπωμένα σπίτια στην Κρήτη από τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε πριν λίγο και έγινε αισθητός μέχρι και την Αθήνα ,επίσης δεν υπάρχει και ανησυχία όπως λένε συνεχώς οι γνωστοί σεισμολόγοι στην χώρα μας.Ας βάλει Ο Θεός Το Χέρι του και ας δώσει κουράγιο στους ανθρώπους που δοκιμάζονται στην Αλβανία.Οπως είδα πιο πάνω ο Δένδιας δίνει απλώχερα την συμπαράσταση του στην γείτονα χώρα και καλά κάνει ,μακάρι να έκανε το ίδιο και για τους Έλληνες συνανθρώπους μας που ζουν στον δρόμο ,που δεν έχουν ούτε τα βασικά.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top