Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

γγελος πρωτοστάτης,
οὐρανόθεν ἐπέμφθη,
εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε·
καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ,
σωματούμενόν σε θεωρῶν, Κύριε,
ἐξίστατο καὶ ἵστατο,
κραυγάζων πρὸς Αὐτὴν τοιαῦτα·
Χαῖρε, δ' ἧς ἡ χαρὰ ἐκλάμψει,
χαῖρε, δι' ἧς ἡ ἀρὰ ἐκλείψει.
Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδάμ ἡ ἀνάκλησις,
χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις.
Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀθρωπίνοις λογισμοῖς,
χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς.
Χαῖρε, ὅτι ὑπάρχεις Βασιλέως καθέδρα,
χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα.
Χαῖρε, ἀστὴρ ἐμφαίνων τὸν ἥλιον,
χαῖρε, γαστὴρ ἐνθέου σαρκώσεως.
Χαῖρε, δι' ἧς νεουργεῖται ἡ κτίσις,
χαῖρε, δι' ἧς βρεφουργεῖται ὁ Κτίστης.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Καλή σας ημερα κυρίες μου και κύριοι ,καλό μεσημέρι και ακόμη πιο καλό βράδυ ,σας λέω όλες τις ευχές της σημερινής ημέρας γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα ανεβάσει η Σούζη Αρχοντή το άρθρο στην ομάδα μας στο facebook,γαυτό το λόγο σας τις λέω μαζεμένες τις ευχές και όπως βλέπετε ξεκίνησα με την Α'Στάση Των Χαιρετησμών στην Υπεραγία Θεοτόκο που ξεκινούν σήμερα Παρασκευή.Και από τα όμαρφα και τις ευχές για μια γλυκιά Παρασκευή πάμε στα άσχημα όπου για κάποιους ανθρώπους δεν ήταν καλή η μέρα ,και μιλαώ για το φονικό ,τρομοκρατικό χτύπημα στην Ν.Ζηλανδία  σε δυο τζαμιά ( ομοοιδεάτες ,όμοιο στον όμοιο ) όπου ένας ένοπλος ανοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα ,όπως δήλωσαν οι αρχές της Ν.Ζηλανδίας οι νεκροί φτάνουν προς στιγμήν τους 49 και δυστυχώς έπεται και συνέχεια στο τραγικό αυτό γεγονός που συγλόνισε όλο το κόσμο.Λυπόμαστε ακράδαντα.

Πάμε στα χτεσινά και λέω για τον Κυρίτση ,τον βουλευτή του Σύριζα ,αυτόν που μπαίνει μέσα στην βουλή με μαύρα γυαλιά και κουκούλα ,όπου μετά την χτεσινή καταγραυγή ακόμη και από τους συντρόφους του ανασκεύασε ......Καλά δεν μιλα΄με για παραιτήσεις ,στο λεξιλόγιο της χουντικής αριστεράς δεν υπάρχει η λέξη παραίτηση( δείτε Δούρου -Μάνδρα,Μάτι ,δείτε Ζορμπά-να δωθεί ο Δρωμέας στα σκόπια κτλ) .Μάλιστα ο Τσιπροπροοδευτικός χτες σε συζήτηση στην βουλή δήλωσε πως -Ο κόσμος θα μας ξαναψηφίσει ,ήρθαμε για να μείνουμε-....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εγώ γελάω όπως φαντάζομαι και πολλοί από εσάς με αυτές τις δηλώσεις γιατί μετά τις εκλογές .....με τα κυάλια και όλοι στο σπίτι σας,άντε γεια λοιπόν .

Εξαθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που έκδιδε παράνομα πλαστά δηπλώματα οδήγησης σε οδηγούς που δεν πήγαιναν καν να δώσουν εξετάσεις όπως οι περισσότεροι ,ευτυχώς και να βρουν και αλλους γιατί μάλλον υπάρχουν αρκετοί που κάνουν αυτήν την βρωμοδουλειά.

Επίσης παρόλο που το καρναβάλι πέρασε ( και του χρόνου ) θα ήθελα να σχολιάσω αυτές τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στο facebook από διάφορους που είτε με αρνητικά είτε με θετικά σχόλια εκφράζουν τις απόψεις τους ,θα πάρω θέση και εγώ από εδώ όμως μιας και ακόμη είμαι από την γεροβασίλη μπλοκαρισμένη.Θα σας πω λοιπόν και το έχω πει και παλιότερα ότι μακάρι να συντονιστεί μια ομάδα ,μια επιτροπή Καρναβαλιστών που θα απαρτίζεται κυρίως από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και φυσικά έχουν το καρναβάλι ''μέσα''τους ,εννοώ πως το'χουν ρε παιδί μου ,μακάρι να γίνει και να στηθεί μια όμορφη παρέα που όλη την χρονιά θα έχουν να κάνουν με το καρναβάλι ,μακάρι καιπάλι μακάρι.

Ο Ζάεφ ''ξαναχτύπησε''και φυσικά οι τσιπρολάγνοι δεν παίρνουν επουδενή μέτρα κατά του ,τον αφήνουν και ξεστομίζει ότι είναι μακεδόνας ,ότι βρίσκεται στην μακεδονία ,ότι μιλάει την μακεδονική γλώσσα.......Να βγαίνεις από τα ρούχα σου πραγματικά όμως αλλά οι σύντροφοι ΤΙΠΟΤΑ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, με τις βροχές και τις καταιγίδες να υποχωρούν από το Σαββάτο και να κάνουν την εμφάνιση τους ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και τους 24 βαθμούς.

Για την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο  ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο .

Αττική
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

1892: Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.

1905: Οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.

1937: Δημιουργείται η πρώτη τράπεζα αίματος στον κόσμο για μεταγγίσεις στο νοσοκομείο Κουκ Κάουντι, στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1939: Τα χιτλερικά στρατεύματα εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία, την οποία καταλαμβάνουν αναίμακτα. Ο Πρόεδρος Χάτσα, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, διατάσσει να μην υπάρξει αντίσταση κατά των γερμανικών στρατευμάτων. Ο Χίτλερ μετατρέπει τη Μοραβία και τη Βοημία σε προτεκτοράτα.

1943: Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με ελληνες Εβραίους με προορισμό το Αουσβιτς. Συνολικά πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου.

1945: Απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

1964:Παντρεύονται στο Μόντρεαλ του Καναδά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

1974: Στις ΗΠΑ, ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο Πρόεδρος, Ρίτσαρντ Νίξον, συμμετείχε σε συνωμοσία με σκοπό να καλυφθεί ο ρόλος του Λευκού Οίκου στην παραβίαση των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος (υπόθεση Γουοτεργκέιτ).

1975: Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο Έλληνας μεγιστάνας ήρθε το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του. Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν. Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

1989: Παραιτείται από την Κυβέρνηση για λόγους «ευθιξίας», εξαιτίας της ανάμιξής του ονόματός του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Μένιος Κουτσόγιωργας.

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.

1995: Τρομοκρατική επίθεση με δύο ρουκέτες σημειώνεται κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel» στην Παιανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

1997: Το γκαζάδικο «Ευγενία» γίνεται ενέδρα θανάτου για τους μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Ο απολογισμός της τρομακτικής έκρηξης που ταράζει το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου το Πέραμα είναι τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Το «Ευγενία» σκίστηκε στα δύο από την έκρηξη, ενώ τα κορμιά των θυμάτων είχαν εκτοξευτεί σε απόσταση ακόμη και 100 μέτρων από το πλοίο.

2002: Αποχωρούν οι ισραηλινές δυνάμεις από τέσσερις παλαιστινιακές πόλεις. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για επίτευξη εκεχειρίας.

2003: Πόλεμος στο Ιράκ. Τα πρώτα πολεμικά πλοία περνούν τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσόγειo.

2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.

2011: Ξεκινά η επανάσταση στη Συρία.

2015: Νεκρός εντοπίζεται ο φοιτητής της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του απασχόλησε και απασχολεί το πανελλήνιο.

THEPRESSROOM.GR

Και πριν σας αποχαιρετήσω θα σας πω ότι χαμός γίνεται με παραγωγούς της Μακεδονίας μας που έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ...εννοώ με τα προιόντα τους που εξάγουν σε διάφορες χώρες ακόμη και στην Ελλάδα μιας και στις ετικέτες αναγράφεται η λέξη Μακεδονία ,εννοείτει πως και πρέπει να αναγράφετε ,αλλά οι άνθρωποι δυστυχώς δεν ξέρουν τι να κάνουν,εύχομαι λοιπόν να αφήσουν ως έχουν την ονομασία προέλευσης γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑς ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Να πω πως προχτές κυκλοφορούσε στο φαίς ένα βιντεο με τον αλεξιπτωτιστή καταδρομέα πριν το άλμα του να τραγουδάει το Μακεδονία Ξακουστή ....Τον απέβαλαν απο την σχολή του ........Τα σχόλια δικά σας...................................................

Αυτά από μένα σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο ,να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να διασκεδάσετε με την καρδιά σας.Δεν ξεχνάμε σήμερα να επισκεφτούμε τους Ιερούς μας Ναούς γαι τους Α'Χαιρετησμούς Στην Παναγία μας ,αφιερώστε 10 λεπτά και πηγαίνετε στην εκκλησία ,πραγματικά θα νιώσετε πολύ όμορφα.Μαζί και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός ,επλίζω να έχω ξεμπλοκαριστεί ,αφιερώνω σε όλους σας την σημερινή μουσική επιλογή και σας στέλνω όλη την θετική μου ενέργεια.Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

καλημέρα σε ολο τον κόσμο του volvinews.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top