Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020

Καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε και για σήμερα Τετάρτη 7 του Οκτώβρη όπου η επικαιρότητα και οι ειδήσεις τρέχουν ασταμάτητα .Όπως διαπίστωσα χτες σε αρκετά έγκυρα sites 850 μετανάστες θα εγκατασταθούν στην Βόρεια Ελλάδα και γαυτό μάλιστα ανάρτησα και σχετικό άρθρο από έγκυρη ηλεκτρονική σελίδα ''Σερα'ι'κά νέα'' γιατί γινότανε χαμός χτες στην Ασπροβάλτα ,δεν ξέρω τίποτα άλλο ,δεν έχω ενημερωθεί και ελπίζω κάποιοι συνδημότες μας να το κάνουν και να μάθουμε τι έχει γίνει με αυτούς τους ανθρώπους ,τους μετανάστες εννοώ .Υποσχέσεις του κ@λου που τελικά πάνε περίπατο ...Ξέρουμε ποιοι έδωσαν υποσχέσεις και δεν χρειάζεται να τους αναφέρω μιας και το χτεσινό άρθρο είναι κατατοπιστικότατο ...

Αυτό που με έκανε και ανατρίχιασα ήταν με το παλικάρι από την Δράμα ονόματι Μάριος Γιαννάκου που πριν λίγες ημέρες κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

«9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»! Μ’ αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του.

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό». Η Ελευθερία Τόσιου είναι 22 ετών και όταν γνώρισε τον Μάριο, μέσω μιας κοινής φίλης τους, τού εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν’ ανέβει στον Όλυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Δραμινός αθλητής τσέκαρε το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της νεαρής φίλης του πραγματικότητα.

'Οτι και να πούμε μπροστά σε αυτό το θέαμα και για αυτόν τον σκοπό είναι λίγο ,μπράβο στον Μάριο και την Ελευθερία που έκαναν αυτό το σπουδαίο αγώνα...

Επίσης ήθελα να πω και ένα μεγάλο μπράβο στους αρμόδιους που έχουν ξεκινήσει και τοποθετούν σε όλο τον δήμο Βόλβης τους καινούργιους κάδους ανακύκλωσης .Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η γνωστή παροιμία μιας και στην υπόλοιπη Ευρώπη η ανακύκλση γίνεται για πάνω από 10 χρόνια .Δεν πειράζει όμως ,ποτέ δεν είναι αργά και για τον τόπο μας για να αφυπνηστούμε και να μάθουμε να ζούμε με την ανακύκλωση εαν θέλουμε το καλό του πλανήτη μας .

Χτες δεν βγήκε κάποιος αρμόδιος να μας πει για την τυχόν τροπολογία για τις ρυθμίσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΒ ,ξ΄ςερουμε ότι μας διαβάζετε ,μπείτε λοιπόν στον κόπο και ενημερώστε τον κόσμο για να ρυθμίσει τις οφειλές του ,δεν σας ζητάμε λεφτά ,ζητάμε να βγειτε και να μας πείτε έαν έχει ψηφιστεί αυτή η ρύθμιση.

Γιοκ παρελάσεις ,γιοκ Χριστούγεννα για φέτος ..Όλο μελετημένα είναι κόσμε ,τι περίμενες κυρία μου ;;;Να βάλεις φέτος το ντεπιέζ και να κατέβεις να δεις την παρέλαση ;;;;Να σου πω την αλήθεια και εγώ αυτό περίμενα αλλά ούτε ντεπιέζ ούτε άνιμαλ πριντ ,ούτε φλοράλ δεν θα δουν τα ματάκια μας .....(Τα γράφω Ελληνικά για να έχει πιο πολύ πλάκα).

Ο καιρός φουλ καλοκαίρι ,τα κουνούπια όσο και να τα ψεκάζουν γεννούν συννεχώς ,έχουν πάθει και την σχετική ανοσία και δεν τα πιάνει τίποτα ,οι θερμοκρασίες πολύ υψηλές για την εποχή και μαζί με την υγρασία και την σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα καθώς και τα κουνούπια και αποπνηκτική και γέννες κουνουπιών με την σέσουλα ....Πάμε να δούμε τι μέλι γενέσθαι με τον καιρό και την στήλη ''σαν σήμερα''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Καιρός σήμερα: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα γίνουν πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος.Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, όπου το βράδυ πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Υπομονή... Αλλάζει ο καιρός. Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου...

Υπομονή... Αλλάζει ο καιρός. Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου...

«Υπομονή»... Ο Σάκης Αρναούτογλου προαναγγέλει την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και το τέλος της περιόδου ζέστης.

Ο καιρός αλλάζει από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη αναμένονται βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού στο Dokari.gr.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

1571 Ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει στη Ναύπακτο τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β’, σταματώντας οριστικά την Οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά. (Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου)

1820 Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση.

1825 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1831 Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο στρατηγός Τσόκρης.

1885 Γεννήθηκε ο  Νιλς Μπορ, Δανός φυσικός, που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1922 για τη μελέτη του στην κβαντική θεωρία.

1901 Τραυματίζεται σοβαρά από ανατροπή της άμαξάς του, ο πρώην πρωθυπουργός, Θεόδωρος Δηλιγιάννης.

1910 Εξεγείρονται οι Έλληνες φοιτητές κατά της γενόμενης εκκαθάρισης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο, ενώ τα μαθήματα διακόπτονται προσωρινά.

1919: Ιδρύεται η KLM, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας, η πιο παλιά αεροπορική εταιρία του κόσμου.

1935  Η Κοινωνία των Εθνών κρίνει ότι η Ιταλία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο με την Αιθιοπία και αποφασίζει να της επιβάλει κυρώσεις.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος:  Οι Γερμανοί εισβάλλουν στη Ρουμανία «για να τη  σώσουν από τους Άγγλους ιμπεριαλιστές», όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο στρατάρχης Ρόμελ, ο οποίος διοικούσε τις γερμανικές δυνάμεις στην Αφρική, διατάσσεται από τον Χίτλερ να επιστρέψει στο Βερολίνο.

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Την ίδια μέρα, 300 έλληνες εβραίοι κρατούμενοι στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου επαναστατούν. Αφού ανατινάζουν ένα μέρος του Κρεματορίου 4 επιχειρούν μαζική διαφυγή. Οι δραπέτες πιάνονται και εκτελούνται.

1950 Πέθανε ο Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, Αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού (Air Condition). (Γεν. 26/11/1876)

1971 Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στο Τελ Αβίβ σε 21 αμερικανούς μαύρους Εβραίους.

1973 Αποτυγχάνει και νέα απόπειρα δολοφονίας (η δεύτερη μέσα στην ίδια χρονιά) κατά του Προέδρου της Κύπρου, Μακαρίου, οργανωμένη και αυτή από τη Χούντα της Ελλάδας.

1981 Μετά τη δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ την προηγούμενη μέρα, ο Χόσνι Μουμπάρακ γίνεται Πρόεδρος της Αιγύπτου.

1985 Εκδηλώνεται πειρατεία στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο "Ακίλε Λάουρο", στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από βαριά οπλισμένους άραβες τρομοκράτες του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι τρομοκράτες απειλούν να ανατινάξουν το πλοίο και να σκοτώσουν τους αμερικανούς επιβάτες εάν δεν απελευθερωθούν 50 Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

1994 Η Κίνα πραγματοποιεί τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες πυρηνική της δοκιμή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, των άλλων μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων, ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

1995 Στην Ιταλία, συλλαμβάνεται ο Σαλβατόρε Κριστάλντι, ηγετικό στέλεχος της Μαφίας.

1999 Πέθανε ο Δημήτρης Τσαφέντας, ελληνικής καταγωγής νοτιοαφρικανός, που το 1966 δολοφόνησε τον πρωθυπουργό του απαρτχάιντ Χέντρικ Φέρβερντ, επειδή οι αρχές του απαγόρευσαν να παντρευτεί μία μαύρη.

2001 Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκινούν να βομβαρδίζουν στόχους στο Αφγανιστάν μετά την άρνηση των Ταλιμπάν να στραφούν εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν. Πρόκειται για επιθέσεις αντιποίνων για τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

2003 Ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στο ΑΠΘ, Βασίλης Σκουρής, γίνεται ο πρώτος έλληνας πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα Τετάρτη 7 του μήνα και με τον καιρό να τίνει προς αλλαγή του καλοκαιρινού σκηνικού προς φθηνοπωρινού θα έλεγα και εν αναμονή λοιπόν αυτής της αλλαγής  όσοι έχετε εξωτερικές εργασίες φροντίστε να τις τελιώσετε γρήγορα ....Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ στις κυρίες Ελληνίδες του τόπου που πηγαινουν τα παιδιά τους στο σχολείο και είναι τόσο ρατσίστριες με τις ίδιες τις Ελληνίδες που αυτό φαίνεται και φυσικά δείχνει και τον χαρακτήρα τους ...Ας το κοιτάξετε λίγο αυτό ''κυρίες'' του τόπου και ας μην είστε ρατσίστριες με καμία μαμά ,γίνεται λίγο πιο συναισθηματικές και βάλτε στους κύκλους σας και άλλες μανάδες ,μην φέρεστε τόσο ανώριμα ,σας κάνει κακό και να σου πω κάτι κυρία μου δεν σου δίνω και σημασία μιας και φαίνεται πως το κουτσομπολιό σε ενδιαφέρει περισσότερο από την καλή ποιότητα ζωής !!!

Τα βλέπω και συνχίζομαι και γαυτό τα μοιράζομαι μαζί σας γιατί τελικά οι Ελληνίδες είναι οι πιο δύσκολοι χαρακτήρες εβερ........Δυστυχώς ,πραγματικά δυστυχώς έχουμε και τέοιους χαρακτήρες...Πάμε να χαιρετηθούμε ,να σας στείλω την πιο γλυκιά μου καλημέρα ,την θετική μου ενέργεια ,τα φιλιά μου και φυσικά το τραγούδι της ημέρας με πολύ αγάπη .Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα θέματα πάντα από έγκυρες πηγές .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

   

 

 

Top