Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021

Βροχερές καλημέρες για σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου αλλά μη σας τρομάζει η σημερινή βροχώπτωση μιας και μπορεί τα φαινόμενα αυτή την ώρα που γράφω να είναι έντονα στον δήμο μας αλλά άπο αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίζει να ''φτιάχνει'' ,θα σταματήσουν οι βροχές και θα ανέβει και η θερμοκρασία  άπο τις επόμενες ημέρες οπότε χαλαρώστε μέσα στο σπίτι ,περάστε όμορφα ακόμη και μέσα στο σπίτι και χειμώνας είναι κυρία μου και όλα καλοδεχούμενα.

Και επειδή σας είχα γράψει πως 2 φορές την εβδομάδα θα τα λέμε τέτοια ώρα πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τι είπαν οι δυο πολύ γνωστοί μετεωρολόγοι  και ποια τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'' 2 Νοεμβρίου ,θα επανέλθω με το κλείσιμο του άρθρου σχολιάζοντας κάποια πράγματα που συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη - Καταιγίδες και στην Αττική .

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη - Καταιγίδες και στην Αττική (vid)

Ολιγόωρη επιδείνωση του καιρού κατά τη διάρκεια της Τρίτης από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Κατά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περάσουν εξασθενημένα την Πίνδο και θα επηρέασουν και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα ανοίξει και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό της σημερινής ημέρας θα είναι «ένας καιρός τύπου Π καθώς τα φαινόμενα θα κατανέμονται στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα στο εσωτερικό αυτού του γράμματος ο καιρός θα είναι άστατος αλλά με πολύ πιο λίγα φαινόμενα».

 
 

«Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό το Αγρίνιο, την Πάτρα, τον Πύργο, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Μεσολόγγι. Στη συνέχεια θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία και στο τέλος της ημέρας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» συμπλήρωσε ο κ. Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία θα είναι εξπρές καθώς τα φαινόμενα θα εκτονωθούν από το πρωί της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο για να ακολουθήσει καλός καιρός με τις θερμοκρασίες στο τέλος της εβδομάδας να είναι ακόμα και κοντά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες ακόμα και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1755 Γεννήθηκε η βασίλισσα της Γαλλίας και σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, Μαρία Αντουανέτα

1823 Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία των επαναστατημένων Ελλήνων

1841 Εξέγερση πραγματοποιείται στην Καμπούλ του Αφγανιστάν εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών, που το επόμενο έτος θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα

1847 Ζορζ Σορέλ, Γάλλος κοινωνικός φιλόσοφος, γνωστός για την ταυτόχρονη υποστήριξη των Λένιν και Μουσολίνι, καθώς θεωρούσε ότι τόσο η ρωσική επανάσταση, όσο και ο ιταλικός φασισμός, αποτελούσαν παραδείγματα για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής «παρακμής». (Θαν. 29/8/1922)

1903 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mirror».

1911 Γεννήθηκε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης), που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979

1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Η ελληνική σημαία υψώνεται στο Aγιο Oρος. Το αντιτορπιλικό «Θύελλα» αποβιβάζει άγημα στη Δάφνη, που κινείται προς Καρυές. Από το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και τα αντιτορπιλικά «Ιέραξ» και «Πάνθηρ» άγημα 200 ανδρών καταλαμβάνει τη Διώρυγα του Ξέρξη. Ο Aθως απελευθερώνεται.

1917 Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Θα μείνει στην ιστορία ως «Διακήρυξη Μπάλφουρ», πάνω στην οποία θα βασιστεί η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

1930 Ο Χαϊλέ Σελασιέ, πρώην Ρας Ταφάρι, στέφεται αυτοκράτορας της Αιθιοπίας.

1934 Ιδρύεται ο νομός Κιλκίς και καθορίζονται λεπτομερώς τα όριά του.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταδιώκει τους ιταλούς στο αλβανικό έδαφος. Ενενήντα νεκροί και 209 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αεροπορικών βομβαρδισμών των ιταλών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Κόρινθο.

1960 Πέθανε ο Έλληνας αρχιμουσικός και συνθέτης, Δημήτρης Μητρόπουλος

1960 Ο εκδοτικός οίκος «Penguin» αθωώνεται από την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς στην υπόθεση με το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Χ. Λόρενς «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι».

1963 Για πρώτη φορά γίνονται δεκτές στο Βατικανό από τον Πάπα πέντε γυναίκες ως αντιπρόσωποι στη 2η Σύνοδο του Βατικανού.

1967 Πραγματοποιείται στον «Ευαγγελισμό» η πρώτη επιτυχημένη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στην Ελλάδα.

1975 Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης και συγγραφέας, Πιερ Πάολο Παζολίνι.

1976 Ο Τζίμι Κάρτερ εκλέγεται 39ος πρόεδρος στις ΗΠΑ. Είναι ο πρώτος πρόεδρος από νότια πολιτεία από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου.

1977 Πρωτοφανής νεροποντή πλήττει την Αττική, με 22 νεκρούς, εκτεταμένης διάρκειας συσκότιση και ανυπολόγιστες ζημιές στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

1978 Επιστρέφουν στη Γη, μετά από 139 μέρες και 14 ώρες στο Διάστημα, οι δύο Σοβιετικοί κοσμοναύτες του διαστημικού σταθμού «Σαλιούτ 6».

1982 Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δακτύλιος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το νέφος.

1991 Ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

1991 Ένας αστυνομικός σκοτώνεται και άλλοι έξι τραυματίζονται μετά από εκτόξευση ρουκέτας σε λεωφορείο των ΜΑΤ. Την ευθύνη αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, η 17Ν.

1995 Αρχίζει το πειραματικό πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

1998 Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που φιγουράρει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

2000 Κλείνει το ιστορικό στάδιο του Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο. Θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί για να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

2004 Επανεκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Μπους, που συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι.

2008 Πέθανε ο Σταύρος Ξενίδης, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 8/3/1923)

-Πηγή-Thepressroom.gr

Μα λοιπόν να δείτε πως θα σχολιάσω μερικά πράγματα που είναι στην επικαιρότητα και μας προβληματίζουν αρκετά εαν όχι όλους τους περισσότερους άπο εμάς,5.500 χιλιάδες κρούσματα χτες που είναι το μεγαλήτερο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα μας ,πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει και λυπάμαι πολύ που κάποιοι συνεχίζουν και αρνούνται τα πάντα δεν θα μπω σε λεπτομέρειες απλά θα υπογραμμίσω πως την ''πληρώνει'' πολύς κόσμος και τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες άπο τους ειδικούς φαίνεται πως θα είναι ''σκληρά'' για αυτούς που δεν λένε να ''τελιώσουν'' αυτό το θέμα !( όποιος κατάλαβε καλά έκανε....)

Σάλο προκάλεσε ο Τάσος .....Ναι ο Τάσος ,δεν αντιλέγω πως είναι ένας πολύ καλός στο είδος του καλλιτέχνης αλλά αυτό δεν σε κάνει άνθρωπο ,το να επιρεάζουν την ζωή σου τα like και οι ακόλουθοι που έχεις στα social media και να περιμένεις να δεις πόσα like εχεις για να ζήσεις την μέρα σου αυτό πραγματικά με ξεπερνάει ....Το ότι εν έτη 2021 υπάρχουν κάποιοι που στοχοποιούν ανθρώπους με παραπάνω κιλά ,που δεν κάνουν παρέα με αυτούς τους ανθρώπους επειδή έχουν παραπάνω κιλά και που λόγο της αναγνωριστηκότητας τους έχουν βήμα και μιλάνε με τόση αγένεια ,με τόσο μίσος ,με τόση κακία πραγματικά οι ειδικοί πρέπει να εξετάσουν το θέμα για να διδάσκεται επιτέλους στα σχολεία το γνωστό μπούλινγκ...

Εξαφανίστηκε λέει μετά τον κακό χαμό που έγινε και δεν μπορούσαν να τον βρούν ...Πράγματα παιδιαρίστικα και ηλίθια με συγχωρείτε αλλά οκ η ανθρώπινη ζωή πάνω απ΄'ολα αλλά όλα έχουν τον αντίκτυπο τους ,ότι λάβεις θα πάρεις ....Περίμενε να του πούμε και μπράβο ;;;;και εαν είχε θέματα ψυχολογικής φύσης γιατί δεν απευθύνθηκε κατά την δική μου άποψη σε έναν ειδικό ;;;και που παρά τα όσα πέρασε στην ζωή του ( από παλιότερα που έχει μιλήσει ) και έφαγε μπούλινγκ μεγάλο γιατί κάνει το ίδιο και στους άλλους ;;;;Φανταστείτε να έδινε τέρμα στην ζωή του που φυσικά απευχόμασταν χτες οι περισσότεροι ,ξέρετε τι θα γινόταν ;;;;;;αυτοί που έβριζαν θα τον είχαν κάνει ''θεό'' και το αποτέλεσμα ποιο ;να χαθεί αυτός αλλά το μήνυμα θα ήταν πως βγες και μίλα ανοιχτά για το τι δεν σου αρέσει σε ανθρώπους που κάθονται δίπλα σου και σου χαλάνε το πρεστίζ ,την εικόνα που βλέπεις ,την ατμόσφαιρα κτλ κτλ κτλ.

Ευτυχώς δεν έγινε τίποτε και είναι καλά νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και ευχόμαστε περαστικά αλλά να μιλάμε με αξίες να μιλάμε με σεβασμό για τον συνάνθρωπο μας και να μη σας ενδιαφέρει το τι φοράει ο άλλος  που κάθετε δίπλα μας ,το πόσα κιλά είναι εαν είναι φτωχός ή πλούσιος κτλ κτλ κτλ ...Κοιτάξτε την πάρτη σας ,την καμπούρα σας ,τα θέματα σας ,τις οικογένειες σας ,το άτομο σας και αφήστε τον κόσμο ήσυχο εαν  και εφόσων φυσικά δεν σας ενοχλεί....

Έχω πάρα πολλά να πώ για το θέμα των κιλών και τον ρατσισμό που βιώνουν πολλοί άνθρωποι αλλά δεν έχω χρόνο ,κάποια στιγμή ίσως και να το κάνω ,θα κλείσω εδώ ,ήθελα να ανφερθώ και στον γυμναστή που χτύπησε την 14χρονη αθλήτρια του μετά το πέρας των αγώνων και που ανέδειξαν χτες τα κανάλια αλλά δυστυχώς δεν μπορώ πρέπει να σας χαιρετήσω γιατί έχω και ένα φαγητό που πρέπει να κάνω οπότε αύριο Πρώτα Ο θεός θα κάνω και εγώ τον σχολιασμό μου για το θέμα αυτό.

Αυτά άπο εμένα σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου ,ανανεώνουμε για αύριο Τετάρτη το μουσικό μας ραντεβού και μέχρι τότε ,να περνάτε όμορφα ,να προσέχετε πολύ και να μη σας νοιάζει τι κάνει ο άλλος ,τι φοράει ο άλλος και πως ζει την ζωή του ο άλλος ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Top