ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
5 Νοε 2021Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! Ας ξεκινήσουμε την μέρα μας με θετικές σκέψεις, αισιοδοξία και υγεία παιδιά, το πολυτιμότερο αγαθό! Χαρείτε τις στιγμές κι αφήστε τις γκρίνιες και την μιζέρια!
Η We4all διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση
με στόχο να φυτευτούν 10.000.000 δέντρα
Καλημέρα καλημέρα πέρα ως πέρα απανταχού στους Έλληνες και να λέτε καλημέρα ,είναι Του Θεού η καλημέρα και απορώ με εσάς που δεν σηκώνετε το κεφάλι σας να πείτε μια καλημέρα πραγματικά απορώ ,όσα προβλήματα μπορεί να έχει κάποιος μια καλημέρα είναι βάλσαμο είστε όμως και εσείς που έτσι γεννηθήκατε ....και με το που ξυπνήσετε ''τρώτε τα έντερα σας'' και λυπάμαι που το αναφέρω αλλά έτσι είναι ,μην είστε ξινοί άνθρωποι ,μην τρώγεστε με τα σωθηκά σας ,μην έχετε συνέχεια μούτρα ,πείτε μια ριμάδα καλημέρα και θα νιώσετε όμορφα πιστέψτε με.
Από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα και δυστυχώς κατά τα λεγόμενα των ειδικών θα χειροτερέψουν και άλλο και μιλάω για τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας που πλέον έχουν ξεφύγει και για κάποιους που δεν βάζουν επιτέλους μυαλό και επιμένουν στις αρνητικές τους απόψεις περί εμβολίου ,δεν θα πω περαιτέρω κουβέντες , έχω να πω αλλά δεν θα έρθω σε καμία αντιπαράθεση ειδικά με όσους πιστεύουν λόγια του αέρα ...Ο καθένας μας είναι άξιος της μοίρας του ...
Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους και τι θα γίνει με τον καιρό μιας και είναι σύμμαχος με όλες τς ιώσεις που κυκλοφορούν τώρα με αυτήν την υγρασία .
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ
Νέα μέτρα: Έτσι θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε καταστήματα και μεικτούς χώρους...
Θολό ήταν μέχρι σήμερα το τοπίο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η είσοδος των παιδιών έως 18 ετών σε μεικτούς χώρους (καταστήματα, εστίαση, κομμωτήρια) από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στον Ant1, ότι η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.
Κρούσματα σήμερα: Νυχτερινό lockdown στην Ελλάδα; Κατηγορηματικό όχι της κυβέρνησης...
Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί, ωστόσο στην κυβέρνηση αποκλείουν κατηγορηματικά κάθε σκέψη και σενάριο για σκληρούς περιορισμούς και lockdown σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, καθώς στόχος είναι να προτρέψουν όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το πράξουν.
Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος του 78χρονου παππού...
Προθεσμία για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων θα ζητήσει εκ νέου σήμερα από τον Πταισματοδίκη ο 78χρονος παππούς του 8χρονου παιδιού, θύματος κακοποίησης, που κλήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων.
Βέλγιο: Σκοτώθηκε για μία selfie η Ζωή Μαρινάκη...
Σοκ προκάλεσε στο Βέλγιο ο θάνατος μιας 33χρονης γυναίκας η οποία έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία από τον σύζυγό της. Σήμερα έγινε γνωστό πως η άτυχη 33χρονη, η Zoe Snoeks είχε καταγωγή από την Κρήτη.
Φρίκη για 17χρονη στο Καζακστάν: Για 4 ημέρες τη βίαζαν 17 άνδρες αφού της «πείραξαν» το ποτό...
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας οδηγός ταξί της έδωσε ένα «πειραγμένο» μπουκάλι νερό ενώ την επέστρεφε σπίτι της...
Συνεργάτες Ιερώνυμου «αδειάζουν» ΣΥΡΙΖΑ: «Η Εκκλησία δεν θα γίνει εργαλείο του οποιουδήποτε»...
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τόνιζαν πως η διαχείριση της πανδημίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις και δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, φωτογραφίζοντας επί της ουσίας το κόμμα της Κουμουνδούρου που τις τελευταίες ημέρες έχει σηκώσει «σημαία» το αφήγημα ότι η Εκκλησία εκθέτει τον Μητσοτάκη.
Αγρότες: Για 200.000 δικαιούχους η επιστροφή ειδικού φόρου στο πετρέλαιο - Πώς θα δίνεται.
Στην εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τους αγρότες και τα οποία εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA προχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός εξηγώντας ότι το μετρο αφορά περίπου 200.000 αγρότες και το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ.
Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί με απόλυτο τρόπο ένα lockdown...
Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι «πάντα πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο lockdown για να μην δίδεται το μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε».
Βόρεια Κορέα: Δραματική έκκληση Κιμ Γιονγκ Ουν στους πολίτες της χώρας - «Έρχεται δύσκολος χειμώνας»...
Η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με τον κορονοϊό και τον λιμό, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να προειδοποιεί πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει...
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έπαθα σοκ όταν είδα τον λογαριασμό της ΔΕΗ...
Τις τελευταίες εβδομάδες μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες των Ελλήνων αφορά το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα δεδομένων των σημαντικών αυξήσεων που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Καιρός – Αρναούτογλου: Έτσι θα κυλήσει γενικά ο Νοέμβριος ...
Ο έμπειρος προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα τι καιρό θα κάνει τον Νοέμβριο.
Απαντήσεις στο ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι για το πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες εβδομάδες επιχειρεί να δώσει ο έμπειρος προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Fcaebook.
O Σάκης Αρναούτογλου για την εκτίμησή του, όπως γράφει, χρησιμοποιεί την «αναλογική μέθοδο» διευκρινίζοντας από την αρχή ότι τα όσα παρουσιάζει αποτελούν «μόνο μία ΠΙΘΑΝΗ διάταξη των συστημάτων έως περίπου και τα τέλη του μήνα».
Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του για τον καιρό χθες, Πέμπτη, ο Σάκης Αρναούτογλου καταγράφει το γεγονός ότι σημειώθηκαν «πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στα βόρεια αλλά κυρίως στα ανατολικά - νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης όπου κατά τόπους στα ανατολικά Βαλκάνια ο υδράργυρος βρίσκονταν κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο για την περίοδο που διανύουμε!!».
Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό του Νοεμβρίου
Πολλοί φίλες/ φίλοι μου ζητούν να προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω με τη βοήθεια της αναλογικής μεθόδου (ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης Madden-Julian (MJO) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα) το μήνα που διανύουμε, Νοέμβριο 2021.
Οπως έχω εξηγήσει τέτοιες μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις εκτός ότι χρειάζονται πολύ χρόνο, βρίσκονται σε εντελώς πειραματικό στάδιο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθούν υπόψη για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων.
Προς το παρόν θα σας δώσω μόνο μία ΠΙΘΑΝΗ διάταξη των συστημάτων έως περίπου και τα τέλη του μήνα. Το τι σημαίνουν όλες αυτές οι διατάξεις Θα προσπαθήσω να τις αναλύσω τις επόμενες ημέρες βλέποντας τη γενικότερη εξέλιξη από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα.
Πολύ πολύ ΓΕΝΙΚΑ: Οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν γενικά καλό καιρό από πλευράς φαινόμενων και κυρίως όταν βρίσκονται κοντά με τις πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ οι πορτοκαλί αποχρώσεις υποδηλώνουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους!
Αντίθετα οι πράσινες αποχρώσεις και κυρίως αυτές προς το μπλε και μοβ υποδηλώνουν αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία».
Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Ανοιξιάτικος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος.
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα κυμανθούν έως 6 με 7 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.
Η κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή της χώρας μας θα προκαλέσει πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα 8/11, ενώ γενικότερα η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Στα υπόλοιπα τμήματα της ηπείρου μας οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές ή σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή- Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα )
Σαν σήμερα 5 Νοεμβρίου 1912 απελευθερώνεται η Χειμάρρα
5 Νοεμβρίου 1912 εθελοντικά σώματα Ηπειρωτών και 200 Κρητών, υπό τον Ταγματάρχη Χωροφυλακής Σπύρο Σπυρομήλιο, αποβιβάζονται στη Χειμάρρα και μετά σύντομο αγώνα αιχμαλωτίζουν την τουρκική φρουρά και απελευθερώνουν την πόλη. Οι απελευθερωτές μεταφέρθηκαν με ατμόπλοια από την Κέρκυρα. Οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια κίνησης του ένοπλου τμήματος προς το κέντρο της Χειμάρρας. Οι Τούρκοι τελικά αποκλείστηκαν μέσα στο διοικητήριο και παραδόθηκαν. Είχαν τρεις νεκρούς. Μετά την παράδοση της τουρκικής φρουράς ο Ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος εισήλθε στο κάστρο της Χιμάρας επικεφαλής άλλων εθελοντικών σωμάτων, υψώνοντας στο Διοικητήριο τη γαλανόλευκη.
1605: «Η συνωμοσία της Πυρίτιδας»: Οι καθολικοί με επικεφαλής το Γκάι Φοκς προσπαθούν να ανατινάξουν το βρετανικό κοινοβούλιο. Στόχος είναι να σκοτώσουν τον τυραννικό βασιλιά Ιάκωβο Α’ και όλα τα στελέχη του. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και οι συνωμότες συλλαμβάνονται. Θα εκτελεστούν στις 31 Ιανουαρίου με αγχόνη και διαμελισμό.
1688: Αρχίζει στην Αγγλία η “Ένδοξη Επανάσταση”. Ο Γουλιέλμος Γ’ της Οράγγης φθάνει στο Λονδίνο. Ανατρέπει τον τυραννικό Ιάκωβο Β’ Στιούαρτ με στήριξη των Τόρις και των Ουίγων. Θεμελιώνεται ο σύγχρονος αγγλικός κοινοβουλευτισμός.
1789: Η Συνέλευση των Τάξεων στην επαναστατημένη Γαλλία αποφασίζει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.
1815: Η Αγγλία και η Ρωσία υπογράφουν στο Παρίσι ειδική συνθήκη, σύμφωνα με την οποία τα Επτάνησα τίθενται υπό την προστασία της Αγγλίας με την ονομασία «Ηνωμέναι Πολιτείαι των Ιονίων Νήσων».
1828: Απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τις ελληνικές δυνάμεις του Δημήτρη Υψηλάντη, μετά από συνθηκολόγηση.
1912: Εθελοντικά σώματα Ηπειρωτών και 200 Κρητών, υπό τον Ταγματάρχη Χωροφυλακής Σπύρο Σπυρομήλιο, αποβιβάζονται στη Χειμάρρα και μετά σύντομο αγώνα αιχμαλωτίζουν την τουρκική φρουρά και απελευθερώνουν την πόλη.
1912: Την ίδια μέρα, έπειτα από αγώνα δύο ημερών, η VI Μεραρχία εκδιώκει τους Τούρκους και εισέρχεται στην Άρνισσα της Έδεσσας.
1914: Η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία κηρύσσουν τον πόλεμο στην Τουρκία.
1914: Την ίδια μέρα, η Αγγλία κηρύσσει άκυρη την αγγλοτουρκική Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (1878) και αναγγέλλει την προσάρτηση της Κύπρου, καθιστώντας την «αποικία του Στέμματος».
1916: Η Πολωνία ανακηρύσσεται αυτόνομο βασίλειο με πράξη, που υπογράφουν οι αυτοκράτορες της Γερμανίας και της Αυστρίας.
1931: Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση της Κύπρου. Ο ελληνικός λαός τάσσεται στο πλευρό των αγωνιζομένων αδελφών Κυπρίων.
1935: Οι αδελφοί Πάρκερ κυκλοφορούν στην αγορά το επιτραπέζιο παιγνίδι «Monopoly».
1940: Ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ επανεκλέγεται για τρίτη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ.
1945: Η Κολομβία γίνεται μέλος του ΟΗΕ
1959: Απελευθερώνεται από τις ελληνικές αρχές ο τελευταίος Ναζί που κρατούνταν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ελλάδα, ο Μαξ Μέρτεν και απελαύνεται αμέσως στη Δυτική Γερμανία.
1961: Σφοδρή νεροποντή πλήττει την Αθήνα. 44 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, 300 τραυματίζονται και 3.700 μένουν άστεγοι. Ο Κηφισός ποταμός ξεχειλίζει, με αποτέλεσμα τα Λιόσια, το Περιστέρι, το Μπουρνάζι και το Μοσχάτο να γίνουν μία στάμπα λάσπης στον χάρτη της Αττικής.
1963: Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ερείπια των Βίκινγκς στη Νέα Γη, που προηγούνται της άφιξης του Κολόμβου στην Αμερική κατά 500 χρόνια.
1989: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Νικήτρια αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 46,4% και 148 έδρες, γεγονός που δεν της επιτρέπει να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση.
1994: Στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν ανακοινώνει, με επιστολή του στον Τύπο, ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
1996: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, κερδίζει το ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μπομπ Ντόουλ, και επανεκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.
2003: Η ομάδα του Μονακό σημειώνει ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο, νικώντας τη Λα Κορούνια με 8-3.
2004: Υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το Πρωτόκολλο του Κιότο, για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Έτσι, το Πρωτόκολλο τίθεται σε ισχύ.
2006: Ο Σαντάμ Χουσεΐν και συνεργάτες του καταδικάζονται σε θάνατο για την σφαγή 148 Σιιτών το 1982.
-Πηγή-Thepressroom.gr
Τα πράγματα όπως έγραψα και στην αρχή είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και τα νώτα μας που λένε..βάλτε στην αποθήκη σας τρόφιμα μακράς διάρκειας ,δεν είναι κακό να έχουμε μερικά πράγματα φυλαγμένα ,αυτά και για σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και κλείνω την ενημερωτική εβδομάδα με ένα αγαπητό τραγούδι που θα αφιερώσω σε όλη την μουσική μου παρέα εκεί στην ομάδα μας στο facebook ,θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου των Αγίων Ταξιαρχών και μέχρι τότε να προσέχετε πολύ εως πάρα πολύ καινα λέτε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....Καλό Σαββ/κο σε όλους φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ