Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου .

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου έχει οριστεί στις 15 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO).

H ημέρα καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στα παιδιά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

 
 

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο. Από αυτά, μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και εκδηλώνεται με ποικίλες κλινικές μορφές. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωσή του τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα ποσοστά ίασης χάρις στις σύγχρονες θεραπείες και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Πλέον περίπου το 70% των παιδιών που έχει πρόσβαση στην απαιτούμενη θεραπεία γίνεται καλά. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι 8 στα 10 παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία καταφέρνουν να νικήσουν την αρρώστια.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου τον χρόνο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) τονίζει συνεχώς τις ελλείψεις κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο καθώς και την ανεπάρκεια κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν οι μικροί ασθενείς. Η ΕΛΛΟΚ επιζητά τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας των παιδιών με καρκίνο.

Πηγή-Sportime.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με τοπικές συννεφιές και άνοδο της θερμοκρασίας η Τρίτη .

Καιρός σήμερα 14/2

Tοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα δυτικά λίγες βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νότιοι 2 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

  ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ακρίβεια: Ανακοινώνεται σήμερα ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 25 ετών...

Ακρίβεια: Ανακοινώνεται σήμερα ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 25 ετών

Η αύξηση των τιμών σε ενέργεια, σε καύσιμα, σε τρόφιμα και σε βασικές υπηρεσίες και προϊόντα γίνεται ημέρα με την ημέρα πιο ορατή και πλέον η ακρίβεια έχει αναρριχηθεί στα υψηλά επίπεδα που ήταν το 2010, έτος όμως που οι ονομαστικοί μισθοί στην Ελλάδα ήταν αισθητά υψηλότεροι σε σχέση με τους σημερινούς.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός, ο οποίος θα είναι υψηλότερος των τελευταίων 25 ετών. Να υπενθυμίσουμε πως την τελευταία φορά που ο πληθωρισμός είχε βρεθεί πάνω από το 6% ήταν τον Μάρτιο του 1997.

Η τιμή του φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο ανήλθε σε 116 ευρώ/MWh, ενώ τον Ιανουάριο έπεσε σε 84,5 ευρώ/MWh. Παρά την αποκλιμάκωση, η τιμή παραμένει αισθητά υψηλότερη, σχεδόν 5 φορές παραπάνω σε σχέση με ένα έτος πριν, ενώ το τελευταίο διάστημα καταγράφονται εξαιρετικά υψηλές τιμές και στο πετρέλαιο. Η τιμή του Brent κινείται στα 92,2 δολάρια το βαρέλι, επίπεδα τιμών που είχαν σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2014.

Θρίλερ στην Ουκρανία: Η «νέα Γιάλτα» και το παιχνίδι ισχύος του Πούτιν κατά του Μπάιντεν...

Θρίλερ στην Ουκρανία: Η «νέα Γιάλτα» και το παιχνίδι ισχύος του Πούτιν κατά του Μπάιντεν

Το ερώτημα που πλανάται σε όλη την υφήλιο είναι αν τελικά βαίνουμε προς τον Γ' Παγκόσμιο πόλεμο, αφού παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ο πρόεδρος Πούτιν έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη διασπορά στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία.

Άρση μέτρων: Στην «πρώτη γραμμή» γήπεδα, όρθια διασκέδαση, σχολικές εκδρομές, συνέδρια...

Άρση μέτρων: Στην «πρώτη γραμμή» γήπεδα, όρθια διασκέδαση, σχολικές εκδρομές, συνέδρια

Τις πληροφορίες για επικείμενη άρση μέτρων για τις οποίες έγραψε από χθες, Δευτέρα, το Newsbomb.gr επιβεβαίωσε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Το «κομβόι της Ελευθερίας» πέτυχε την πρώτη νίκη στον Καναδά και συνεχίζει σε Βέλγιο, Ισραήλ, ΗΠΑ...

Το «κομβόι της Ελευθερίας» πέτυχε την πρώτη νίκη στον Καναδά και συνεχίζει σε Βέλγιο, Ισραήλ, ΗΠΑ

Την πρώτη του νίκη απέναντι στους περιορισμούς πέτυχε στον Καναδά το «κομβόι της Ελευθερίας» με τον Τριντό να καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις που έχουν προκαλέσει σάλο...

Την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής προσκόμισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο κυβερνητής του Οντάριο στον Καναδά στην πρώτη νίκη που πέτυχε το «κομβόι της ελευθερίας» το οποίο συνεχίζει να ζητά την πλήρη άρση των περιορισμών.

Τριετίες: Πώς το ΣτΕ προστάτευσε χιλιάδες εργαζόμενους

Στην προστασία των μισθών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Οι εργαζόμενοι που είχαν συμπληρώσει τριετίες μέχρι το 2012 και λαμβάνουν αυξημένες ελάχιστες αποδοχές, δεν κινδυνεύουν πλέον να τις χάσουν. Παράλληλα, θα ισχύσουν κανονικά οι ελάχιστες αποδοχές για όσους εργαζόμενους, έχουν τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, κατά 2% από την 1-1-2022.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η καταβολή του επιδόματος για τις τριετίες ισχύει μόνο για εκείνους τους εργαζόμενους που είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον μία τριετία έως τον Φεβρουάριο του 2012. Διότι τότε η κυβέρνηση Παπαδήμου, κατήργησε το επίδομα της τριετίας έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από το 10%.

Ο Τσίπρας «προκαλεί» τον Μητσοτάκη και «προσκαλεί» τον Ανδρουλάκη...

Ο Αλέξης Τσίπρας

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πιέσει τον πρωθυπουργό, συνεχίζει το έντονο «φλερτ» προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε κινήσεις που δείχνουν πολιτική άνεση και οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το κλίμα που προκύπτει από τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, προχωράει ο Αλέξης Τσίπρας, «προκαλώντας» διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έγινε χθες με την πρόταση για debate που του απηύθυνε, με στόχο να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις κάλπες.

Πιστοποιητικό νόσησης: Έρχονται ανακοινώσεις για όσους ασθένησαν δεύτερη φορά ...

Πιστοποιητικό νόσησης: Έρχονται ανακοινώσεις για όσους ασθένησαν δεύτερη φορά

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (16/2) θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα συμβεί με το πιστοποιητικό νόσησης, όσων ασθένησαν δεύτερη φορά με κορονοϊό, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των Αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι - Στον εισαγγελέα σήμερα ο 22χρονος...

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των Αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι - Στον εισαγγελέα σήμερα ο 22χρονος

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται ο 22χρονος, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του και σήμερα πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου αυτό να ενεργοποιηθεί.

Ο 22χρονος που παραδόθηκε είναι ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου. Είναι το πρόσωπο που σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης. Μάλιστα οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο του 22χρονου, εντόπισαν έναν σουγιά ο οποίος στάλθηκε στα εγκληματολογικά.

Πηγή-Newsbomb.gr(διαβάστε περισσότερα)

 

Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

399 π.Χ. Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία

360 Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.

1564 Γεννήθηκε ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, Ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»!

1854 Λήγει η κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά από τους Αγγλογάλλους. Είχε επιβληθεί από τις 12 Μαΐου του 1854, λόγω της επιμονής του βασιλιά Όθωνα να αναλάβει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

1898 Ξεκινά ο ισπανοαμερικανικός πόλεμος με αφορμή την ανατίναξη του θωρηκτού των ΗΠΑ "Μέιν", στο λιμάνι της Αβάνας, στην ισπανοκρατούμενη Κούβα.

1902 Στη Γερμανία, εγκαινιάζεται το μετρό του Βερολίνου.

1936 Ο Χίτλερ ανακοινώνει τη δημιουργία του «λαϊκού αυτοκινήτου». Πρόκειται για τον δημοφιλέστατο έως και σήμερα Σκαραβαίο της Volkswagen.

1961 Ολόκληρη η αμερικανική ομάδα καλλιτεχνικού πατινάζ χάνει τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν το Μπόινγκ 707, στο οποίο επέβαινε, συντρίβεται στο Βέλγιο.

1965 Ενα κόκκινο και άσπρο φύλλο του σφένδαμου γίνεται σύμβολο της σημαίας του Καναδά, αντικαθιστώντας το Κόκκινο Λάβαρο.

1992 Δύο ισπανοί ξεκινώντας από την Ισπανία και καταλήγοντας στην Βενεζουέλα ολοκληρώνουν την πρώτη διάπτηση του Ατλαντικού με αερόστατο.

1999 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στην Τουρκία τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν «φιλοξενούνταν» για δεκαπέντε μέρες στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας σκάει σαν βόμβα. Το απόγευμα εκείνης της μέρας, ο Οτσαλάν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρεσβεία και η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι τα ίχνη του χάθηκαν όταν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο «εξαφανίστηκε» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

2003 Πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε πάνω από 600 πόλεις παγκοσμίως ενάντια στην επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ. Η συμμετοχή υπολογίζεται σε παραπάνω από 8,5 εκατομμύρια.

2005 Εγκαινιάζεται η δημοφιλής ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο YouTube.

Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα και εκεί που λέμε ότι ημέρησε η περιοχή μας άπο τον ιό μια νέα ''φούντωση'' ανησυχεί τους πάντες ....Δεν ξέρω πραγματικά μιας και όσοι έχουν ή είχαν κολλήσει στο πρόσφατο παρελθόν ξανακολλούν και άντε και πάλι άπο την αρχή ενώ το πράγμα πήγαινε τουλάχιστον στον δήμο μας πολύ καλά ,μεγάλη προσοχή λοιπόν και μη ξεχνάτε την ατομική ευθύνη και τα εμβόλια .Δυστυχώς όμως η ακρίβεια είναι το δεύτερο μη πω το πρώτο καλύτερα ,μεγάλο θέμα του κόσμου και λυπάμαι που θα το πω αλλά τα χειρότερα με την ακρίβεια είναι μπροστά μας και όσο ξεφώνιζαν για την υγεία μας και ήθελαν να μας προστατέψουν τώρα με την ακρίβεια που είναι ;;;;;που είναι αυτοί όλοι που θέλουνε να μας προστατέψουν άπο τον ιό αλλά όχι άπο την ακρίβεια ;;;;;;;;Δεν πάμε καθόλου καλά και λυπάμαι πραγματικά που μας έχουν καταντήσει έτσι ,βέβαια το φταίξιμο δεν είναι μόνο δικό τους είναι και δικό μας που σε καιρό εκλογών τα ξεχνάμε όλα και βουρ στην κάλπη δαγκωτό .....

Δεν θα σχολιάσω τίποτε άλλο απλά καλού κακού αποθηκεύστε είδη πρώτης ανάγκης στα σπίτια σας γιατί το πράγμα δυστυχώς θα χειροτερέψει ,ψεύτρα να βγώ εαν γίνει ο πόλεμος και δε ο 3ος παγκόσμιος όπως λένε δεξιά και αριστερά ,ζήτω που καήκαμε...

Να είστε καλά άπο πλευράς υγείας ,να προσέχετε πολύ ,τίποτε δεν έχει τελιώσει ακόμη ,να είστε και αισιόδοξοι όμως και να προσεύχεστε Στον Θεό μπας και έρθουν καλύτερες ημέρες....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top