Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023

Καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες της σελίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Τετάρτη 22 του Φλεβάρη και ο καιρός εξακολουθεί να είναι ανοιξιάτικος μέχρι όμως την ερχόμενη Παρασκευή που κατά τα λεγόμενα των γνωστών μετεωρολόγων άπο το βράδυ θα αρχίσουν κάποιες βροχές ,βέβαια  για το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επιλεκτικά θα είναι τα φαινόμενα με την θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με σήμερα ,πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό και την ολοκλήρωση του άρθρου .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Τετάρτη με λίγα σύννεφα και 20 βαθμούς - Η πρόγνωση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Πέμπτη

Γεμικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-02-2023
Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία και τη ανατολική Θεσσαλία, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-02-2023
Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νότια τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1630 Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους Βρετανούς αποίκους το ποπ-κορν

1732 Γεννήθηκε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης

1821 Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία

1822 Η Νάουσα υψώνει τη σημαία της Επανάστασης. Παρά την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της, υπέρτερες οθωμανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν τη Νάουσα στις 13 Απριλίου, προχωρώντας σε σφαγές. Για την συνεισφορά της στον Αγώνα για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η Νάουσα είναι η μόνη πόλη που φέρει τον τίτλο «ηρωική», με Βασιλικό Διάταγμα του 1955.

1848 Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία: Η απαγόρευση ενός συμποσίου στο Παρίσι με θέμα την «καθολική ψηφοφορία» προκαλεί έντονες λαϊκές αντιδράσεις, που μετατρέπονται σε επαναστατική εξέγερση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην ανατροπή της λεγόμενης «Ιουλιανής μοναρχίας». Τα γεγονότα στο Παρίσι λειτουργούν σαν σπινθήρας για το ξέσπασμα εξεγέρσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

1857 Πέθανε ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», απόσπασμα του οποίου καθιερώθηκε ως Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

1907 Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.

1913 Στο Μεξικό, ο στρατός δολοφονεί τον Πρόεδρο Φρανσίσκο Μαδέρο και τον αντιπρόεδρο Πίνο Σουάρες.

1917 Ξεσπούν απεργιακές κινητοποιήσεις στη Ρωσία, που θα οδηγήσουν στη λεγόμενη Φεβρουαριανή Επανάσταση και στο τέλος της κυριαρχίας των Τσάρων, με την καθαίρεση του Νικολάου Β'.

1932 Ο Αδόλφος Χίτλερ θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Γερμανία.

1940 Ενθρονίζεται στο Θιβέτ ο νέος πεντάχρονος Δαλάι Λάμα.

1956 Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Σβώλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος ΠΕΕΑ και γραμματέας των Εξωτερικών, της Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Λαϊκής Διαφώτισης

1973 Πέθανε η ηθοποιός Κατίνα Παξινού, βραβευμένη μεταξύ άλλων το 1944 με το βραβείο Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο έργο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» και το 1949 με το Βραβείο Κοκτώ στο Φεστιβάλ Μπιάριτς για την ερμηνεία της στην ταινία «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»

1986 Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες, που είχαν θεωρηθεί πρωτόδικα υπεύθυνοι για την τραγωδία της «Θύρας 7» στο γήπεδο Καραϊσκάκη και είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών.

1993 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει τη δημιουργία Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

1993 H «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι δίνει συναυλία διαμαρτυρίας κατά του Νεοναζισμού με έργα Βάιλ, Λιστ και Μπάρτοκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει ένα κείμενο - μανιφέστο του μεγάλου έλληνα συνθέτη κατά του νεοναζισμού, με τίτλο «Σκέψεις και παρατηρήσεις για το αναζωογονημένο φαινόμενο του νεοναζισμού».

1994 Στις ΗΠΑ, ο αξιωματούχος της CIA, Όλντριτς Έιμς, συλλαμβάνεται με τη σύζυγο του με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπίας υπέρ της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.

 

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Χτες ξεκίνησε και ένας νέος διαγωνισμός στην ομάδα μας στο Facebook ''volvinews'' είναι ένας διαγωνισμός που η διάρκεια του θα είναι 15 ημερών και αφορά μόνο τα μέλη στην ομάδα ,εαν λοιπόν δεν είστε μέλη να γίνετε για να μπορείτε να πάρετε και μέρος .Κοντά μου για 15 ημέρες θα έχω την δωροθέτη μας την αγαπημένη μου Αντωνία η οποία θα προσφέρει σε μια τυχερή ή έναν τυχερό μια τεχνική ημιμόνιμου στα νύχια σας με το χρώμα φυσικά της αρεσκείας σας .την Αντωνία μπορείτε να την βρείτε μέσω Facebook  και Instagram στους προσωπικούς της λογαριασμούς ''Antwnia Pap , Beauty-Nails Salon Antwnia Pap ''.

Ακολουθήστε την και εκεί μπορείτε να δείτε τα εκπληκτικά πράγματα που κάνει στα νύχια ,εγώ θα σας δίνω κάποιες φωτογραφίες αλλά καλό θα είναι να την ακολουθήσετε .Ο τρόπος για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσετε είναι απλός και γνωστός ,θα πάτε στο Facebook στην ομάδα του Volvinews ,εαν δεν είστε μέλη όπως έγραψα πιο πάνω να γίνετε και κάτω άπο κάθε ανάρτηση που βλέπετε με ''το τραγούδι της ημέρας ''και τα Σαββ/κα τα δύο που απομένουν ως την λήξη ,θα αφήσετε τα σχόλια σας και το Like σας και μπαίνετε απευθείας στην κλήρωση και καλή σας επιτυχία !

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μπορεί να είναι εικόνα τοίχος από τούβλα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Να ανεβάινουμε όμως σιγά σιγά μιας και είδα πως χτες το τραγούδι δεν είχε ανταπόκριση και μάλλον δεν το γουστάρατε οπότε αλλάζω το σκηνικό σήμερα και σας αποχαιρετώ δυνατά και με ανεβασμένη την διάθεση γιατί όπως και να το κάνουμε η χαρά πηγάζει μέσα μας άπο μέσας μας γ'αυτό φροντίστε και εσείς να σκέφτεστε θετικά και με αισιοδοξία ,εμείς μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ......''Ρουφήξτε'' τον ήλιο όσο μπορείτε ,νιώστε την φύση να σας μιλάει στο αυτί ,ακούστε τους ήχους άπο τα πουλιά και αισθανθείτε την αγάπη γύρω σας ....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Top