Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Μαϊος 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Στο πλαίσιο συναντήσεων με τους Δήμαρχους της ΠΕ Θεσσαλονίκης για την καταγραφή θεμάτων, προτάσεων και λύσεων εν μέσω της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της πόλης από τον ΟΣΕΘ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Αμπατζάς

συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα την Πέμπτη 30 Απριλίου 2018 στα γραφεία της ΟΣΕΘ ΑΕ. Παρών στη συνάντηση από πλευράς Δήμου ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού κ. Χρήστος Γκολιδάκης καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΟΣΕΘ, συγκοινωνιολόγος κ. Σαλέμ Σάμουελ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε ότι αφορά την εξυπηρέτησή του από τις αστικές –υπεραστικές συγκοινωνίες καθώς και οι αυξανόμενες ανάγκες για εξυπηρέτηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και επισκεψιμότητας στην εν λόγω περιοχή.

Από πλευράς Δήμου επισημάνθηκαν οι περιοχές που σήμερα έχουν πολύ χαμηλή εξυπηρέτηση και αναζητήθηκαν λύσεις για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων κατά τους θερινούς μήνες λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ κ. Αμπατζάς επισήμανε ότι παρά τις δεδομένες επιχειρησιακές δυνατότητες του ΟΑΣΘ σε ότι αφορά τον στόλο των λεωφορείων είναι δυνατό να γίνουν παρεμβάσεις στο δίκτυο προς όφελος των μετακινουμένων και να προσαρμοστούν τα δρομολόγια π.χ. με συγχρονισμό των προγραμμάτων των λεωφορειακών γραμμών ώστε να υπάρχουν δυνατότητες μετεπιβίβασης στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για μετακινήσεις από και προς το Δήμο ενώ αναφέρθηκε και στην δημοτική συγκοινωνία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην υφιστάμενη εξυπηρέτηση από αστική συγκοινωνία. Επιπρόσθετα έγινε μνεία στην προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συζήτηση ανέκυψε και το ζήτημα της προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης –Λαγκαδάς – Σταυρός – Αμφίπολης - Καβάλας μιας φιλόδοξης πρότασης με μεγάλη δυναμική η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το Δήμο Βόλβης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας ενώ ΟΣΕΘ και Δήμος δεσμεύτηκαν για τη συνέχισή της, με ανταλλαγή προτάσεων και λύσεων σε τεχνικό επίπεδο.

 

 

 

 

http://typosthes.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top