Ανοίγουν την Δευτέρα για τον κόσμο οι αθλητικές εγκαταστάσεις
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Μαϊος 2020
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Για την είσοδο, θα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και επίδειξη του “Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα”. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού,

 

Γιώργο Μαυρωτά, “μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων, έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων”.

Τόνισε πως θα εφαρμόζονται “νέοι κανόνες και νέες συνήθειες“.”Με καταγραφή εισερχομένων και εξερχόμενων, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη”.

Σημειώνεται πως το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο (https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf), όπως επίσης και οι οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μιλώντας νωρίτερα, στο Open TV, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφέρθηκε στο ζήτημα των πισινών, λέγοντας: “Με τα μέτρα που έχουν παρθεί εξασφαλίζεται η απόσταση των δύο μέτρων. Δεν μας ενδιαφέρει το νερό. Τα τετραγωνικά μας ενδιαφέρουν. Η επίβλεψη θα επαφίεται στον ιδιοκτήτη της πισίνας. Η οδηγία είναι να υπάρχει υπάλληλος που θα επιβλέπει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην πισίνα. Ο ιός δεν ταξιδεύει στο νερό είτε είναι χλωριωμένο είτε είναι της θάλασσας”.

Πρόσθεσε πως είναι πιθανό να έχουμε και δεύτερο κύμα πανδημίας, αλλά τόνισε πως δεν θα επιβληθεί ξανά καραντίνα και ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. “Είναι ο έβδομος κορονοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό”.

 

seleo.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top