ΕΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

01 Απριλίου 2022
(2 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Ένα κολυμβητήριο κόσμημα για την περιοχή και ταυτόχρονα ένας πολυχώρος άθλησης ανοίγει σήμερα για το κοινό.

Με οργανωτικό πνεύμα και αρκετή επιμονή καταφέραμε στα πλαίσια της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», να υποβάλουμε προς έγκριση χρηματοδότησης, την προτεινόμενη Πράξη με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 719.954,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1-2-3 ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το κολυμβητήριο αποτελεί μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, που περιλαμβάνει δύο πισίνες, μία αγωνιστική πισίνα, διαστάσεων 15,00 μ. Χ 25,00 μ., με κλιμακούμενο βάθος από 1,80 μ. έως 3,00 μ. και μία ρηχή πισίνα, εκμάθησης, διαστάσεων 10,00 μ. Χ 12,50 μ., με κλιμακούμενο βάθος από 0,80 έως 1,00 μ.

Επίσης, προβλέπει την κατασκευή υπαίθριου κολυμβητηρίου, με στεγασμένο χώρο γραφείων, αποδυτηρίων, ιατρείου, χώρων υγιεινής, χώρων αποθήκευσης, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώρου υποδοχής.

Στον υπαίθριο χώρο κατασκευάστηκαν οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές. Το ανοιχτό κολυμβητήριο καλύπτεται από θόλο στέγασης («φουσκωτή κατασκευή»). Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχουν διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης και κερκίδες φιλοξενίας των θεατών, ενώ κατασκευάστηκαν και δύο ισόγειοι αποθηκευτικοί χώροι. Τμήματα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου στρώθηκαν με άσφαλτο και κάποια άλλα με αντιολισθητικά πλακίδια, ενώ το εναπομείναντα τμήματα φυτεύτηκαν.

Όλα τα αποδυτήρια διαθέτουν ξεχωριστό χώρο W.C. ΑΜΕΑ, ενώ η έλλειψη ανισοσταθμιών στο σύνολο της εγκατάστασης και η χωροθέτηση όλων των απαιτούμενων στεγασμένων χώρων στο ισόγειο κτίριο εξασφαλίζουν την ομαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Ο σχεδιασμός του έργου καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου για προγράμματα άθλησης, υπακούει στις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ, παράλληλα, ανταποκρίνεται και στις σύγχρονες ανάγκες για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, όχι μόνο στον οικισμό , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή , ενώ, τέλος, το ανοιχτό κολυμβητήριο, ως σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τουριστών και θα λειτουργήσει ως αστικό τοπόσημο.

Τα εγκαίνεια σήμερα στις 6 το απόγευμα στα οποία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top