ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ BEACH BAR – ΈΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

13 Ιουνίου 2022
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές στα beach bar της Χαλκιδικής κάνοντας τους πολίτες να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν μία απόδραση στη παραλία και αυτό το καλοκαίρι


Ενδεικτικά, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, το οποίο είναι σε πιο κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, γνωστά beach bar χρεώνουν έως και 50 ευρώ την ξαπλώστρα, αν βρίσκεται στις δύο μπροστινές σειρές της παραλίας, όπως στην περίπτωση του «Mamalouka Beach Bar» στο Πευκοχώρι.

Αντίστοιχα κυμαίνονται και τα beach bar στην Επανομή. Στο «Beach House by Flamingo» συστήνεται κράτηση ξαπλώστρας, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη, η οποία κοστολογείται επίσης στα 50 ευρώ, εφόσον βρίσκεται στην πρώτη σειρά της παραλίας.

Αν πάλι επιλέξετε ξαπλώστρες λίγο πιο πίσω από την πρώτη σειρά, τότε η τιμή πέφτει σταδιακά, καθώς η δεύτερη σειρά κοστολογείται στα 45 ευρώ, ενώ στις τελευταίες σειρές οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 40 ευρώ.

Μικρή μείωση παρατηρείται στο «Melissa Seaside Bar», επίσης στην Επανομή, εκεί όπου η τιμή της ομπρέλας με τρεις ξαπλώστρες κυμαίνεται στα 40 ευρώ.

Παρότι και στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής παρατηρείται σε γνωστά beach bar η πολιτική ελάχιστης κατανάλωσης ή χρέωση της ξαπλώστρας, οι τιμές φαίνεται να είναι καλύτερες. Ενδεικτικά, στο «Talgo Beach Bar», σε ένα ειδυλλιακό μέρος στη Βουρβουρού, ισχύει μόνο ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή στην τιμή του καφέ, χωρίς να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον για την ξαπλώστρα.

Στο «Manassu Beach Bar» σε μία κρυμμένη ακτή, κοντά στην παραλία Αρμενιστής, οι ξαπλώστρες χρεώνονται ανάλογα τη σειρά, με την πιο φθηνή να κυμαίνεται στα 9 ευρώ, ενώ η ακριβότερη αγγίζει τα 23 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι πολλά beach bar ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές τους για μία ξαπλώστρα, υπάρχουν και αντίστοιχα στη Χαλκιδική τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα την πολιτική χρέωσης της ξαπλώστρας. Για παράδειγμα το «Navagos Beach bar» στο Παλιούρι δεν έχει καμιά χρέωση στην ξαπλώστρα, ούτε απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία.

Το ίδιο ισχύει και για το «Baba Beach Bar» στην Επανομή, στο οποίο χρεώνεται μόνο ο καφές ή το φαγητό, χωρίς όμως να ισχύει ελάχιστη κατανάλωση.

 

seleo.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top