ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ… ΣΛΑΒΙΚΑ!!!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

05 Ιουνίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

skopia megas alexandros aristotelhs skopiana 1Συνεχίζεται ο τραγέλαφος στα Σκόπια. Στην βάση μνημείου υπάρχει ανάγλυφη παράσταση με τον Αριστοτέλη να διδάσκει τον Μ. Αλέξανδρο κρατώντας πάπυρο γραμμένο σε.. Σλαβικά!!!Στα πλαίσια του σχεδίου «Σκόπια 2014»...είχαμε την ανέγερση 4 μνημείων με λιοντάρια πάνω σε μια γέφυρα των Σκοπίων στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη.

Στην βάση του ενός λιονταριού, προσέξαμε μια ανάγλυφη παράσταση όπου απεικονίζεται ο φιλόσοφος Αριστοτέλης να διδάσκει, τον νεαρό τότε, Αλέξανδρο.

Οι Σκοπιανοί παριστάνουν τον Αριστοτέλη να κρατάει έναν πάπυρο, γραμμένο στα… Σλαβικά. 

Πάνω του είναι χαραγμένη η φράση, “ΔEMO КРАТИYАТА Е ОСНОVA НА СΛОBOΔATA”


skopia megas alexandros aristotelhs skopiana 2Ακόμα και η μετάφραση της επιγραφής, (σσ. “Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας“) προκαλεί άφθονο γέλιο. 

Ειδικά αν αναλογιστούμε το προφανές. Ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι οι βάρβαροι είναι «φύσει» δούλοι και συμβούλευε τον Αλέξανδρο «να συμπεριφέρεται στους Έλληνες σαν ηγεμόνας, ενώ στους βάρβαρους σαν αφέντης”.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι για τον Αριστοτέλη («Πολιτικά» Γ, 14, 32) το Ελληνικό Γένος ενωμένο έχει τη δύναμη να εξουσιάσει τους πάντες.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, η παράσταση περιλαμβάνει και το οκτάκτινο σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας ανάμεσα σε 2 κίονες.

Η ύπαρξη του εξοργιστικού αυτού μνημείου γεννάει για μια ακόμα φορά ερωτήματα. 

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ τόσα χρόνια μπήκε καν στον κόπο να ελέγξει μέσω του Γραφείου Συνδέσμου του στα Σκόπια, όλα τα μνημεία που ανεγέρθηκαν στα Σκόπια στο πλαίσιο του “Σκόπια 2014″;

H ερώτηση φυσικά είναι ρητορική, καθότι όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.

Το ίδιο άγαλμα από την μπροστινή πλευρά

skopia megas alexandros aristotelhs skopiana 3

Πηγή:24gr.blogspot.com

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top