ΕΣΠΑ: "ΑΝΑΣΑ" ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

09 Αυγούστου 2013
(0 ψήφοι)

eyroΣτα τέλη του Σεπτέμβρη θα «σημάνει» και το τέλος των διαδικασιών για την εξέταση των προτάσεων για το πρόγραμμα...

«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, η παραπάνω διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα, ώστε «από αρχές Οκτωβρίου να αρχίσει η καταβολή των προκαταβολών».

Σύμφωνα με το «protothema.gr», όπως έγινε γνωστό σήμερα, από τις 23.000 προτάσεις που είχαν υποβληθεί έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για 15.000 από αυτές. Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται τώρα στο στάδιο σύνταξης της εισήγησης προς τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί ανά Περιφέρεια και οι οποίες γνωμοδοτούν προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την σειρά κατάταξης των προτάσεων, ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν, τον προϋπολογισμό των επενδυτικών σχεδίων και τις ενισχυόμενες επιλέξιμες ενέργειες και την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα.

Οι υπόλοιπες 8.000 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της πρώτης, δεύτερης ή τρίτης (όπου χρειάζεται) αξιολόγησης.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Χατζηδάκης, «από το ΕΣΠΑ έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα 106.000 επιχειρήσεις. Από αυτήν τη δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν περίπου 10.000 επιπλέον επιχειρήσεις και υπολογίζουμε ότι θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα στο θέμα της ρευστότητας στην αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «προφανώς το ΕΣΠΑ δεν είναι πανάκεια, γιατί το πρόβλημα της ρευστότητος είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αλλά η χώρα αυτή την ώρα είναι 4η στις απορροφήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η που ήταν πέρσι και κάνουμε πραγματικά ό,τι μπορούμε κάθε μέρα. Το παλεύουμε για να απαλύνουμε το πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα, στο οποίο εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 10.000 υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις από όλες τις περιφέρειες, είναι 456 εκατ. Ευρώ, οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν αναμένεται να φθάσουν στα 900 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας

Πηγή: thestival.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top