μετρα για τη διευκολυνση ευαλωτων καταναλωτων από τη ΔΕΗ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Δεκεμβρίου 2013
(0 ψήφοι)

DEHΤα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης και τη διευκόλυνση των ευάλωτων καταναλωτών επισημαίνει η ΔΕΗ, σε σχετική ανακοίνωση

 Η ΔΕΗ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει πάνω από 1 εκατ. διακανονισμούς και έχει εντάξει πάνω από 460.000 καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Αυτό σημαίνει, ότι σχεδόν 2 εκατ. πολίτες πληρώνουν το ρεύμα με έκπτωση έως και 42% σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος.

Αναλυτικά, στα μέτρα που έχουν ληφθεί περιλαμβάνονται τα εξής:

- Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσωνας, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, δεν κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.

- Δεν υλοποιούνται διακοπές ρεύματος σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

- Δεν εκδίδονται εντολές διακοπών ρεύματος λόγω χρέους σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και σε ευάλωτους πελάτες, όχι μόνο κατά το διάστημα που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας (Νοέμβριος- Μάρτιος και Ιούλιος- Αύγουστος) αλλά καθ” όλη τη διάρκεια του έτους. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών (ρευματοκλοπές).

- Γίνονται διακανονισμοί των ληξιπρόθεσμων χρεών για τους ευάλωτους καταναλωτές, με τους οποίους κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού.

- Για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιπτώσεων, έχουν συγκροτηθεί ειδικές επιτροπές στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ.

Η επιχείρηση απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να ενημερώνουν σε περίπτωση που θεωρούν, ότι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και χρήζουν ειδικής μέριμνας. Επίσης, καλεί τους κοινωνικούς φορείς, εφόσον περιέρχονται σε γνώση τους περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Για ενημέρωση αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης στο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το 210 9298000. Για διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων οφειλών οι καταναλωτές πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο ΔΕΗ, 11770.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top