ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

19 Ιανουαρίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

1ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ενημέρωσε τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης για τα ζητήματα του δήμου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Σταυρό

2

 

Το δήμο Βόλβης επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, στο Δημαρχείο Βόλβης στο Σταυρό.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάμας, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε από τον κ. Καράογλου να αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι στους δήμους, που προσπαθούν με ελάχιστα μέσα να επιτελέσουν το έργο τους και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή, εν μέσω κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του κ. Καράογλου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Σταυρό, υπό την προεδρία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και τη συμμετοχή αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, υπηρεσιακών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Βόλβης έθεσε υπόψη του υπουργού Μακεδονίας Θράκης τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το δήμο Βόλβης για τα οποία απαιτούνται άμεσες λύσεις, ζητώντας την άμεση συνδρομή της Πολιτείας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ειδικότερα επισήμανε την ολιγωρία στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου. Παράλληλα ζήτησε από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που αποτελεί την πραγματική «βαριά βιομηχανία» του τόπου, αντί της ενίσχυσης αμφιλεγόμενων επενδύσεων όπως είναι η μεταλλουργία χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική, η οποία όχι μόνο προκαλεί ήδη προβλήματα στο δήμο Βόλβης από τα διερχόμενα φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων υλικών, αλλά μελλοντικά μπορεί να πλήξει καίρια το περιβάλλον και τον τουρισμό της περιοχής.

Ανάμεσα στα θέματα που ανέφερε ο κ. Διαμαντής Λιάμας ήταν και η τουριστική προβολή του δήμου, η αναβάθμιση των συγκοινωνίων, η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση του αιγιαλού, η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ακολούθησε κύκλος τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, για τις όποιες δυσχέρειες διαπιστώνουν στις επιμέρους δημοτικές ενότητες, αλλά και από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης διατύπωσε την θέση ότι ως παλαιό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης αντιλαμβάνεται πλήρως και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής τα ιδιαίτερα προβλήματα της, και δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα προωθήσει όλα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Βόλβης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας πρόσφερε στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου κασετίνα με τοπικά προϊόντα του Δήμου και μία εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

3 4

5 6

7

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top