ΕΤΗΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ 2013 ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ ΜΕΣΣΟΛΑΚΙΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

11 Μαρτίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

6thMeet3Με 78 ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί, από 13 έως 15 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.,

η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2013 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Φέτος, είναι η εικοστή έβδομη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και Θράκης.
     Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές προσφέρουν και μοιράζονται τη χαρά της νέας γνώσης. Μια γνώση που κοινοποιείται, μάλιστα, άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.
      Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 9.30, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
      Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.


     Συγκεκριμένα, τo Σάββατο 15 Μαρτίου γύρω στις 12:00μ.μ (ώρα με επιφύλαξη) στα πλαίσια του Αρχαιολογικού Συνεδρίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη (Παλιά Φιλοσοφική Α.Π.Θ),θα ανακοινωθούν νέες εξελίξεις για τις ανασκαφές στο λόφο Καστά Μεσολακκιάς από την Κα  Περιστέρη και από τον κ.Λεφαντζή.

 

Πηγή:amfipolinews.blogspot.gr

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top