ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ-ΣΟΚ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Σεπτεμβρίου 2014
(0 ψήφοι)

diatrofiΦόρος 40% στη διατροφή από διαζύγιο!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών,

θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπραξαν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% !

Αποτέλεσμα; Το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας κατά τη διάρκεια του 2013 διατροφής!

Παράδειγμα: Διαζευγμένη άνεργη γυναίκα κατά τη διάρκεια του 2013 ελάμβανε κάθε μήνα από τον πρώην σύζυγό της ποσό διατροφής 600 ευρώ. Συνολικά, το 2013  εισέπραξε 7.200 ευρώ. Κατά την εκκαθάριση της δήλωσής της, η ΓΔΔΕ φορολογεί το ποσό με 26% από το πρώτο ευρώ και καταλογίζει φόρο 1.872 ευρώ. Στη συνέχεια, καταλογίζει και προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου έτους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρανοϊκή φορολόγηση της διατροφής ως εισόδημα από «ελευθέριο επάγγελμα» ισχύει μόνο εφόσον το συνολικό ποσό αυτής υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 5.000 ευρώ. Αν δεν υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό, τότε αντιμετωπίζεται φορολογικά ως «εισόδημα μισθωτές υπηρεσίες».

Ως εκ τούτου, όποια γυναίκα έλαβε το 2013 διατροφή συνολικού ύψους μέχρι 5.000 ευρώ, γλιτώνει από την επιβολή φόρο εισοδήματος επειδή στην κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Πηγή : Ελευθερος Τύπος

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top