ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ "ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ", ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

13 Νοεμβρίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

proodosΑντιδρούν εκ νέου οι εργαζόμενοι της Εγνατίας οδού στην επικείμενη παραχώρηση του ομώνυμου εθνικού οδικού άξονα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι συνδικαλιστές, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες περί επικείμενης προκήρυξης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες σημειώνουν ότι η παραχώρηση του οδικού άξονα “δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συμφέρουσα προοπτική για το ελληνικό δημόσιο”, καθώς οι σημερινοί συμβατικοί σταθμοί διοδίων φέρνουν έσοδα περίπου 60 εκατ. ευρώ, όταν τα ετήσια έξοδα λειτουργίας και ελαφριάς συντήρησης δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ. Η χρηστή διαχείριση του αυτοκινητόδρομου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξασφαλίζει τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας και αποπληρώνει τις μειωμένες πλέον δανειακές υποχρεώσεις, τις οποίες ανέλαβε αποκλειστικά για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.
Η διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου, υποστηρίζει το σωματείο, μπορεί να αποφέρει σημαντικό πλεόνασμα υπέρ του δημοσίου, με σημερινή χρέωση σημαντικά χαμηλότερη από τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας. “Στην περίπτωση του ιδιώτη επενδυτή, το κόστος για τον χρήστη αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, χωρίς κανένα άλλο όφελος για την ελληνική οικονομία” εξηγούν. “Δεν πρέπει να εκχωρηθεί ένας δρόμος που στοίχισε 6,5 δισ. ευρώ σε περίοδο μειωμένων εσόδων λόγω οικονομικής κρίσης, διότι το αποτέλεσμα θα είναι να παραχωρηθεί με χαμηλό τίμημα ή ακόμη και χωρίς ουσιαστικό τίμημα” παρατηρούν.
“Αν το ελληνικό δημόσιο επέστρεφε, ως όφειλε, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από έργα που έχει επιτυχώς διεκπεραιώσει η εταιρεία και που ποτέ δεν έχει χρηματοδοτηθεί για αυτά, το μικρό πλέον υπόλοιπο χρέους της προς την Τράπεζα, ύψους 165 περίπου εκατομμυρίων, θα είχε ήδη αποπληρωθεί. Ακόμη όμως και έτσι, μετά το πέρας της πενταετίας που απαιτείται για την αποπληρωμή του δανείου, το πλεόνασμα που θα προκύπτει μπορεί να διατεθεί για επενδύσεις σε έργα υποδομής της χώρας και στη συντήρηση του εναλλακτικού οδικού δικτύου της περιοχής, που σήμερα έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί (π.χ. διέλευση Κατάρας)” καταλήγουν.

Πηγή: makthes.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top