ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ 320 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ 10.000 “ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ” ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Ιανουαρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

images.watchit.grΈτοιμη η υπουργική απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών


- Κατάργηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των υπαλλήλων και αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο
- Θολό το τοπίο για την ΕΡΤ και το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει με το νέο καθεστώς
- Ανατροπή στις συμφωνίες με την τρόικα υπόσχεται ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η μια “βόμβα” μετά την άλλη έπεφταν χθες σε ό,τι αφορά στους μνημονιακούς νόμους. Οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν με υποσχέσεις κατάργησης των μέτρων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο υποσχέθηκαν άμεση αποκατάσταση θέσεων αλλά και μισθών.

Πρώτος ο νέος υπουργός Άμυνας ζήτησε συγνώμη για τις περικοπές και τη μη εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης για την αποκατάσταση των μισθών και υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση, για να ακολουθήσει η νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Mega όπου μίλησε για ακύρωση των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και ουσιαστική επαναπρόσληψη των 10.000 απολυθέντων. Σε ό,τι αφορά στη διαθεσιμότητα που αποτελεί έναν εκ των βασικών μνημονιακών τακτικών για την μείωση του προσωπικού του δημοσίου και του μισθολογικού κόστους ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η κίνηση επαναπρόσληψης είναι κοστολογημένη από το νέο επιτελείο και πως θα γίνει άμεσα και μάλιστα με μια μόνο υπουργική απόφαση που θα υπογράψει ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά στο μισθολόγιο του Δημοσίου ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Ο νέος υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε εάν θα γίνουν αυξήσεις ώστε να υπάρξει αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά στην ΕΡΤ ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε αναρμόδιος και δεν ξεκαθάρισε το τι θα συμβεί και ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.

Όλα αυτά βέβαια πριν καν γίνει η πρώτη επαφή διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές μας οι οποίοι στέλνουν μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων από μέρους της χώρας. Οι νέοι υπουργοί πάντως παραπέμπουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όπως έχει εξαγγελθεί απ' τον Πρωθυπουργό και τονίζουν ότι σε ό,τι αφορά σε ενέργειες στο εσωτερικό δεν έχουν κανέναν λόγο οι εταίροι και κυρίως η τρόικα.

Πηγή: newsit.gr

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top