“ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Φεβρουαρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

6f94abc72eb25a336ffb8b99bb2f2947 LΌσο εφιαλτικό ακού­γεται άλλο τόσο πραγματικό είναι το σενάριο, να διασχίζει κά­ποιος την Εγνατία ένα δρόμο ταχεί­ας κυκλοφορίας, κινούμενος συνε­πώς με ανάλογες ταχύτητες και να του κόψει το δρόμο ένα σκύλος!

Η συνέχεια εξαρτάται από τα αντανα­κλαστικά του οδηγού που πρέπει να φρενάρει, την ψυχραιμία του, την κα­τάσταση του αυτοκινήτου, του οδο­στρώματος, του σημείου όπου συμ­βαίνει, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν την συγκεκριμένη στιγμή ή αν έχει «Άγιο» και την τύχη με το μέρος του!

Πάνως είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυ­νο τροχαίο για την ζωή του οδηγού και των συνεπιβατών του ενώ για το ζώο μοιραίο!

Εθεάθησαν αδέσποτοι μεγαλόσω­μοι σκύλοι στην Εγνατία Ξάνθης – Κομοτηνής

Την καταγγελία προς το συντονι­στικό όργανο της Πολιτικής Προστα­σίας έκανε ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής ο οποίος ζήτησε από τον Διοικητή της Τροχαί­ας Ξάνθης κ. Πούλιο που ήταν παρών στην σύσκεψη να ληφθούν κάποια μέτρα τονίζοντας την επικινδυνότητα για τους οδηγούς από τους περιφε­ρόμενους αδέσποτους σκύλους στην Εγνατία, οι οποίοι μάλιστα είναι και μεγαλόσωμοι. Η απάντηση που πήρε από τον κ. Πούλιο ήταν ότι η Εγνατία είναι ένας ιδιωτικός αυτοκινητόδρο­μος που κάνει η ίδια την συντήρηση και ότι η τροχαία δεν έχει την αρμοδι­ότητα να παρέμβει. Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα υποστήριξε: «Τα σκυλιά εισέρχονται από τους κόμβους. Εμείς κάνουμε ελέγχους και αν εντοπίσου­με κάτι ενημερώνουμε την Εγνατία η οποία είναι αρμόδια για να απο­μακρύνουν τα ζώα και την επίλυση τέτοιων θεμάτων. Το γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την πρό­κληση σοβαρών τροχαίων αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Αρμόδιοι οι δήμοι για την απομά­κρυνση των ζωντανών και η Εγνα­τία των νεκρών ζώων

Για το θέμα κλήθηκε από το «Εμπρός» να τοποθετηθεί η Διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εγνα­τίας που εδρεύει στην Κομοτηνή κα Ελένη Ξανθοπούλου η οποία και μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το ισχύ­ον νομικό καθεστώς για τα ζωντανά ζώα υπεύθυνοι για την απομάκρυνσή τους είναι οι δήμοι και όχι η Εγνατία η οποία είναι υπεύθυνη μόνο για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέω­ση του εργολάβου που έχει αναλάβει την συντήρηση της οδού.

Κατά συνέπεια αν ό μη γένοιτο έχετε μια τέτοια «συνάντηση» και αν επιζήσετε, ζητείστε αποζημίωση από τον δήμο. Ποιον δήμο; Αυτό πλέον θα το βρείτε στα δικαστήρια που θα κληθούν να βρουν ποιανού δήμου είναι οι σκύλοι;

Πηγή: Εφημερίδα 'Γνώμη'

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top