Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ….ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

11 Απριλίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

4254502-macro-shot-of-a-small-red-rosebud-on-a-miniature-rose-bush-the-bud-is-closed-tightly-with-white-fuz-200x300Θα ήθελα να ευχηθώ στους συνεργάτες, τους φίλους , τους συγγενείς όλους εσάς χρόνια πολλά, υγεία που τη θεωρώ την πρωταρχική ευχή, ευτυχία και ευημερία. Αλλά δε ήθελα να γράψω μόνο αυτά. Όπως είδατε δεν έβαλε ούτε εικόνα με την ανάσταση ούτε πασχαλινά αυγουλάκια, ούτε κοτοπουλάκια.

Και ο λόγος είναι απλός. Γιατί ήθελα να κάνω μια συγκεκριμένη ευχή που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα ήθελα μέσα απ την καρδιά μου αυτή η ανάσταση να φέρει ανάσταση ψυχής. Ανάσταση στις δικές μας ψυχές, που την ξεχνάμε κάπου στην γωνία της ζωής μας, απασχολημένοι όπως είμαστε όλοι από τα προβλήματα, την καθημερινότητα, το άγχος μας για επιβίωση. Οι ψυχές μας είναι σαν το μπουμπούκι κλειστές και περιμένουν να ανοίξουν, αλλά αυτό εναπόκειται μόνο στην δική μας δικαιοδοσία. Μόνο μόνοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν θα πω, όπως συνηθίζουμε όλοι να λέμε, ότι αυτό που μας χρειάζεται είναι να χρησιμοποιούμε το ρήμα «αγαπώ» συχνότερα. Δυστυχώς η ευτυχώς η αγάπη περικλείει και κάποια άλλα συναισθήματα όπως πάθος , ζήλεια, κτητικότητα ….. Εγώ θα πω να χρησιμοποιούμε συχνότερα τη λέξη «Νοιάζομαι»… νοιάζομαι για το πώς είναι ο συνάνθρωπος μας, νοιάζομαι για τα προβλήματα του , νοιάζομαι για την υγεία του.. όχι νοιάζομαι μόνο αν μου φέρει λεφτά στη δουλειά μου, η νοιάζομαι μόνο για τα άτομα που έχω συμφέρον οικονομικό η άλλο….

Κάποτε στην αρχαία Αθήνα ο φιλόσοφος Διομήδης αναζητούσε με το φανάρι του έναν Άνθρωπο.. το ίδιον Άνθρωπο αναζητούμε όλοι . Τον άνθρωπο που θα σου πάρει τηλέφωνο το πρωί να ρωτήσει αν είσαι εντάξει, ή θα σου ανοίξει τη πόρτα σου να σου πει καλημέρα και να δει πως είσαι… τον άνθρωπο αυτό τον έχουμε όλοι μέσα μας αρκεί να τον βγάλουμε προς τα έξω. Την ψυχή μας !! Μάθαμε να κυνηγάμε την καριέρα μας το χρήμα τη δόξα το ..καινούριο ipad , το καινούριο αυτοκίνητο .. ναι καλά είναι όλα αυτά αλλά δεν είναι απαραίτητα. Ξεχάσαμε τον άνθρωπο μέσα μας … αυτόν τον άνθρωπο που η ράτσα μας ανέδειξε σαν αρχή και τέλος του πολιτισμού της. Ξέρω ότι πολλοί δε θα καθίσουν να διαβάσουν αυτά που γράφω γιατί δεν περιέχουν ίντριγκες, κατηγορίες, σκάνδαλα και καταστροφές. Είναι απλά μια κατάθεση ψυχής που ένιωσα την ανάγκη να κάνω.

Είθε κάποιος από όλους μας να μπορέσει να …. ανοίξει αυτό το μπουμπούκι …..

flower-petal--flower-bud--petals--drops 398049

Σούζυ Αρχοντή

Τελευταία άρθρα από τον/την Σούζυ Αρχοντή