ΠΕΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ … ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

04 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

2015 05 10 staurosΧθες παρόλα τα κάποια προβλήματα υγείας που έχω τελευταια παρευρέθηκα στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα κατά των μεταλλείων του Στρυμονικού Κόλπου στην Ασπροβάλτα.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου…

Κατά αρχήν σε μια «Τουριστική» περιοχή σαν την Ασπροβάλτα , με πλήθος επιχειρήσεις που ζουν αποκλειστικά και μόνο από τον τουρισμό θεωρώ απαράδεκτη την προσέλευση. Θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι διπλή σε πλήθος ατόμων. Βαρέθηκα να ακούω την εξής δικαιολογία: «είχα δουλεία στο μαγαζί». Σας πληροφορώ ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και γίνουν όλα όσα λένε ότι θα κάνουν από την εταιρεία σε λίγο καιρό ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ- γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει μαγαζί να πάτε!! Κάποιος πρόσφατα με ρώτησε γιατί φωνάζω και τρέχω για αυτό το θέμα, γιατί γίνομαι «κακιά»!
Και απαντάω λοιπόν δημόσια : γιατί ο παππούς μου ήρθε πρόσφυγας σε αυτό τον τόπο και τον ανάστησε με τα χέρια του, αφήνοντας πίσω του την περιουσία του διωκόμενος , φτωχός. Γιατί δεν θέλω αύριο μεθαύριο να αφήσω και εγώ όλα αυτά που έφτιαξε εκείνος με τόσους κόπους και να τρέχω «πρόσφυγας» φτωχή και άπορη στην ίδια μου τη χώρα.
Γιατί το οφείλω στα παιδιά μου, γιατί ο τόπος αυτός δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Γιατί θέλω να συνεχίζω να κάνω μπάνιο στην θάλασσα του τόπου μου και όχι σε λίμνες κυανίου και αρσενικού. Γιατί θέλω να τρώω την ντοματούλα μου από το κήπο μου χωρίς να φοβάμαι ότι από την ανοιχτή εξόρυξη που προετοιμάζετε (με 2000 τόνους σκόνη ημερησίως) οι ντόματουλες μου θα είναι «καρκινογόνες παγίδες», όπως και σε ότι άλλο πέσει επάνω. Και μην μου πείτε ότι θα μπει «φράγμα» και στην σκόνη …. Στο νερό και στον αέρα δεν μπαίνουν φράγματα και φραγμοί.

Γιατί είναι ο τόπος που μεγάλωσα ένας τόπος ευλογημένος σε ομορφιά και φύση και δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω κάποιους που δεν μεγάλωσαν εδώ, δεν κολύμπησαν μικροί σε αυτές τις ακτές δεν έπαιξαν με την καθαρή άμμο της παραλίας μας, να τον καταστρέψουν για το κέρδος μια καναδικής εταιρείας και κάποιων …ευκαιριακών τυχοδιωκτών που καμιά σχέση δεν έχουν με την περιοχή και ούτε καν την ξέρουν πέραν από το όνομα της στο χάρτη. Για όλα αυτά αγωνίζομαι και για όλα αυτά θα «έπρεπε» να αγωνίζονται και κάποιοι άλλοι που κρύβονται πίσω από δικαιολογίες. Δυστυχώς πολύ σύντομα θα είναι «αργά για δάκρυα» οπότε είναι καιρός να αφήσουν κάποιοι τους καναπέδες, τα τραπεζάκια των μαγαζιών τους και να αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν μέλλον σε αυτό το τόπο.

Και το δικαίωμα εργασίας κάποιον ανθρώπων με ρώτησε κάποιος…… και απαντώ μακάρι να υπήρχε τρόπος να συνυπάρξουν και τουρισμός (από τον οποίο ζει όλη η περιοχή) και μεταλλεία (από τα οποία ζουν 1300 οικογένειες). Αλλά αυτά τα δυο δεν υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν και δεν συνδυάστηκαν ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο. Και αν μη τι άλλο για 1300 οικογένειας δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να καταστραφούν χιλιάδες κόσμος όλος ο Στρυμονικός να οδηγηθεί στην αφάνεια την καταστροφή και την εγκατάλειψη. Για πείτε μου που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος όταν δεν θα μπορεί να ζήσει σε αυτόν το τόπο; Μια νέα στρατιά ανέργων πολύ περισσότερων αυτοί τη φορά και όχι μόνο ανέργων αλλά και απόρων γιατί θα αναγκαστούν να αφήσουν πίσω περιουσίες ολόκληρες, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους τα χωράφια τους..

Και όποιοι δεν τα πιστεύουν όλα αυτά ας έρχονταν σε κάποια από τις εκδηλώσεις - ενημερώσεις για την εταιρία και το «έργο» της που έχουν γίνει κατά καιρούς όχι μόνο από συντονιστικές επιτροπές αγώνα αλλά και από επιστήμονες καθηγητές παντός είδους.

Δεν υπάρχει δεν γνωρίζω, δεν ενημερώθηκα

..υπάρχει μόνο ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top