ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Ιουλίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

ImageHandler.ashxΈως 300 ευρώ το ανώτατο όριο σωρρευτικά μέχρι την Παρασκευή - Από Σάββατο έως Σάββατο τα 420 ευρώ - Τι ισχύει για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό  - Ανησυχία για συμφόρηση του συστήματος την Παρασκευή

Ανοικτά είναι από σήμερα όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών αφού δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΝΠ ΕΔΩ

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης που θα μπορούν να κάνουν οι καταθέτες, από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.

Η κυρία Κατσέλη εξήγησε ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους, ενώ υπογράμμισε ότι για την πρόσβαση στις θυρίδες δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ εφαρμόζεται απαγόρευση ανάληψης μετρητών και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου. 

Παράλληλα απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Πηγή: protothema.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top