Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

10 Σεπτεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

d047f5272ac9d69b663c36ba1ccf445f LΤον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο έχει πάρει η απόφαση που υπέγραψε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων να έχουν πλήρη εικόνα των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών για τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Την αποκάλυψη για την απόφαση που λύνει τα χέρια της Κατερίνας Σαββαΐδου και της επιτρέπει να τρέξει σαρωτικούς ελέγχους ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογούμενων κάνει το in.gr εξηγώντας ότι πλέον οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Η απόφαση θα επιτρέψει στο ΥΠΟΙΚ να λύσει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες κολλούσαν σε ελλιπή δεδομένα για την κίνηση λογαριασμών.

Μέχρι σήμερα οι ελεγκτές είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους.

 

Πηγή: seleo.gr

Σούζυ Αρχοντή

Τελευταία άρθρα από τον/την Σούζυ Αρχοντή