3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜIΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Δεκεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

mataytsiΌλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι …. Είναι όμως;;; θέλω να πω ισχύει σήμερα;;; δυστυχώς θα έλεγα πως δεν ισχύει ..θέλουμε αλλά δεν πραγματοποιούνται όλα όσα πρέπει να γίνονται για να μπορούν κάποια άτομα με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας να μπορούν να ζουν και να εργάζονται άνετα και με αξιοπρέπεια.

Να σημειώσουμε έτσι τελείως επιγραμματικά ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

12299398 701464219955021 4638539437003805073 n

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Το κακό όμως είναι ότι τελικά μόνο αυτή τη μέρα το θυμούνται οι αρμόδιοι και ότι ζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δικαιώματα όπως όλοι μας ( τα οποία δεν γίνονται κατανοητά συνήθως) μένουν στις δηλώσεις και στα χαρτιά.

Πιο σωστή παροιμία σε αυτήν την περίπτωση από την κάτωθι αναφερόμενη : «Όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε» δεν υπάρχει, όταν δεν ζεις με μια κατάσταση συνήθως δε μπορείς να καταλάβεις και τις ανάγκες και τα προβλήματα της.


Πριν αρκετό καιρό είχαμε κάνει με την συνεργάτιδα μας τη Μαρία Μπακατσα και την κ. Ματαυτση Παρασκευή μια πολύ όμορφη συζήτηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παραθέτω το σχετικο
video :


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top