ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Δεκεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

berginasstroΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
Προς Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,


Εμείς οι Μακεδόνες που βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία της γης, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ότι πρόεδρος της επιτροπής και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Λιάκος.
Ως Μακεδόνες, περήφανοι για τον πολιτισμό της γενέτειράς μας και ιδιαίτερα για την ιστορία του τόπου μας και του Μακεδονικού Αγώνα, δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του κ. Λιάκου ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Η κατασκευή της ηρωικής εικόνας του Μακεδονικού Αγώνα από την Πηνελόπη Δέλτα φωτίζεται με την Έρευνα του Σπύρου Καράβα» όπου εξισώνει τους υπερασπιστές της Μακεδονίας μας, τους Μακεδονομάχους, με τους φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ.
Η γενικότερη στάση του κ. Λιάκου στο θέμα της ιστορίας και της παιδείας μας, οδηγεί στην απόδομηση της ελληνικής ιστορίας με πρόσχημα την ελευθερία της ιστορικής έρευνας. Η θέση του για την ύπαρξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και η επιδίωξή του στην αναθεώρηση των ιστορικών βιβλίων μας τρομάζει.
Το Άρθρο 16 (παρ. 2) του Συντάγματος των Ελλήνων αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Πώς είναι δυνατόν η μαθητιώσα νεολαία της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση η νεολαία της Διασποράς να αναπτύξει εθνική συνείδηση και οι νέοι μας να αισθάνονται περήφανοι για την ιστορία της πατρίδα τους όταν δεν γαλουχούνται και δεν διδάσκονται από τους δασκάλους τους για τις θυσίες των προγόνων τους οι οποίοι απελευθέρωσαν τη Μακεδονία από τους Τούρκους, αλλά και από τον κίνδυνο των κομιτατζήδων;
Τι θα ενώνει τον απανταχού Μακεδονικό Ελληνισμό, δηλαδή τους συλλόγους μας, όταν πλέον τα εξιδανικευμένα είδωλα του Παύλου Μελά, του Τέλου Άγρα, του Αντώνη Μίγκα, αλλά και τόσων άλλων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, εξισώνονται με τους φανατικούς ισλαμιστές από το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας;
Σας παρακαλούμε να κάνετε το καθήκον σας προς τον ελληνισμό και να προστατέψετε την νεολαία μας από την διαστρέβλωση της ιστορίας που προωθεί ο κ. Λιάκος. Όλοι οι Έλληνες αλλά ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες είναι αδύνατον να δεχθούμε να δηλητηριάζονται οι νέοι μας με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες ιδέες του εθνομηδενισμού.
Στηρίξτε τον ελληνισμό απομακρύνοντας τον κ.Λιάκο από την νευραλγική θέση που τον όρισε ο κ. Φίλης.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top