Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Και να'μαι και εγώ μόλις ''κατέφθσα και σας στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου για να περάσετε όμορφα αυτήν την Μεγάλη ημέρα και λέω Μεγάλη γιατί σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη και σε όλες τις Ορθόδωξες εκκλησίες θα ακουστεί το Τροπάριο Της Κασιανής.Καλή σας ημέρα ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες και πάμε να δούμε τις ειδήσεις σε τίτλους.

Το παρασκήνιο στο βέτο Καραμανλή για τα Σκόπια

Όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι" στη Θεσσαλονίκη.
Η «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης Καραμανλή, η προεργασία για πετύχει τους στόχους που είχε θέσει, αλλά και άγνωστα παρασκήνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι αναφέρθηκαν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου, με τίτλο : «Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι», το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
«Το «κλειδί» ήταν η αποφασιστικότητα. Ήταν μια κυβέρνηση αποφασισμένη να περάσει τις εθνικές της θέσεις» δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος (εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή για οκτώμισι χρόνια), Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο του Ν. Στέφου και πρόσθεσε: «Εθνική θέση, δεν ήταν αυτό το οποίο ήθελαν κάποιοι σύμμαχοι μας, ισχυρότεροι από εμάς όπως γνωρίζετε, δηλαδή, να εισαχθεί στο ΝΑΤΟ το κράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία». Είπαμε λοιπόν όχι σε αυτό, βάλαμε τους φραγμούς τις κόκκινες γραμμές. Και αυτό που αποδείχθηκε στο Βουκουρέστι είναι ότι υπάρχουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί, οι οποίοι όταν θέτουν κόκκινες γραμμές τις τηρούν».
«Η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι είναι η αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που διαμαρτύρονται γιατί ο Κ. Καραμανλής δεν μιλάει. Επειδή, αδυνατούν να ακούσουν και κυρίως να καταλάβουν τη φωνή της Ιστορίας. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική».
«Όταν ο Κώστας Καραμανλής πήγε στο Βουκουρέστι, δεν πήγε ως πρωθυπουργός ενός κόμματος, αλλά πήγε έχοντας τη στήριξη του συνόλου, σχεδόν, του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας και του συνόλου αναμφισβήτητα, της ελληνικής κοινής γνώμης. Αυτή είναι η ριζική, η θεμελιώδης, η χαρακτηριστική διαφορά του Βουκουρεστίου, με την πολιτική που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση, η οποία αντί να ενώσει, προκάλεσε ένα βαθύ ρήγμα στον ελληνικό λαό».

Fake news τα περί κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Alpha

Χωρίς το ΚΙΝΑΛ η συζήτηση του ν/σ για την Παιδεία στη Βουλή

Όπως έχει ήδη τοποθετηθεί, το κόμμα "αρνείται να συμμετάσχει σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το

Από σήμερα πιστώνονται επιδόματα και συντάξεις

Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ ξεπερνούν τα 273 εκατομμύρια ευρώ ενόψει Πάσχα

Λυκουρέζος: Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα

Λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ποινικολόγος τόνισε ότι δεν τον αφορά η κατηγορία για τη "μαφία των φυλακών"

"Να ξαναφέρουμε τη νίκη στην προοδευτική συμμαχία" είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στο ΣΕΦ το ευρωψηφοδέλτιο "dream team" του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων

Tις 40 έφθασαν οι συλλήψεις υπόπτων.
ΠΗΓΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Ανοδος της θερμοκρασίας, μπόρες και σκόνη

ια σήμερα 23 Απριλίου 2019 η ΕΜΥ προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα συνοδεύεται ωστόσο από μπόρες και σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, σε ό,τι αφορά τις ελάχιστες τιμές, και στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 18-20 βαθμούς. Ωστόσο, σε αρκετά σημεία ο καιρός θα είναι βροχερός.Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν στα 8-9 μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ.

 Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Σαν σήμερα, 23 Απριλίου 1998 πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

303 Απαγχονίστηκε από τους Ρωμαίους ο Άγιος Γεώργιος, προστάτης του ελληνικού πεζικού και της Αγγλίας.

1564 Σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο (3 Μαΐου με το Γρηγοριανό), γεννήθηκε ο σημαντικότερος ίσως θεατρικός συγγραφέας όλων των εποχών, ο Άγγλος Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Την ίδια μέρα, 52 χρόνια αργότερα, το 1616, ο κορυφαίος δραματουργός πέθανε.

1821 Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά και Διάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας (περιοχή Θερμοπυλών) τις υπέρτερες οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.

1827 Πέθανε ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης. Υπέκυψε στο θανατηφόρο τραύμα, που δέχτηκε την προηγούμενη μέρα, ανήμερα της γιορτής του. Δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει εξέφρασε την πεποίθηση ότι πυροβολήθηκε από "φίλιο" χέρι.

1882 Αρχίζουν οι εργασίες διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου

1896 Στη Νέα Υόρκη, οι Αμερικανοί παρακολουθούν για πρώτη φορά κινηματογραφική ταινία σε σκοτεινή αίθουσα.

1910 Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, 25 αγρότες και αγρότισσες παραπέμπονται να δικαστούν για τα αιματηρά γεγονότα της εξέγερσης στο Κιλελέρ.

1920 Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ ανατρέπει την κυβέρνηση του σουλτάνου, Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσιεύει προσωρινό σύνταγμα.

1933 Ιδρύεται στη Γερμανία η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία των Ναζί

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία. Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει την παράδοση του ελληνικού στρατού στα ναζιστικά στρατεύματα που είχαν εισβάλει στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α' και η κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού μετακινούνται στην Κρήτη.

1967 Το διαστημόπλοιο Σογιούζ 1 τίθεται σε τροχιά με επιβάτη τον κοσμοναύτη, Βλαντιμίρ Κομάροφ. Θα σκοτωθεί κατά την επάνοδό του στη Γη, όταν το σκάφος θα συντριβεί.

1973 Οι εφημερίδες "Βραδυνή" και "Θεσσαλονίκη" δημοσιεύουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον της δικτατορίας και οι αρχές αποφασίζουν την κατάσχεση των φύλλων τους.

1985 Η εταιρεία Κόκα Κόλα ανακοινώνει ότι θα αλλάξει την κλασική συνταγή της για την παρασκευή του δημοφιλούς αναψυκτικού, κάτι που τελικά δε θα συμβεί μετά από τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών.

1990 Η Ναμίμπια γίνεται το 160ο μέλος του Ο.Η.Ε. και 50ο μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

1998 Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1999 Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης: 30 οι νεκροί.

2010 Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Με αυτά και με εκείνα σας αποχαιρετώ και σήμερα Μεγάλη Τρίτη.Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας πω ότι μαζί θα είμαστε διαδυκτιακά μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη,μετά ξεκούραση γιατί τουλάχιστον εγώ το έχω ανάγκη ,άσχετα αν έλειπα από εδώ 1 μήνα ,οφείλω όμως να περάσω και εγώ με την οικογένεια μου λίγες ξέγνοιαστες στιγμές και για να ακολουθήσουμε τα ήθη και έθιμα μας .Βλέπετε είμαστε πολύ μακρυά από την πατρίδα ,την οικογένεια ,τους φίλους μας και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όμορφα Τις Άγιες Ημέρες Του Πάσχα.Το ίδιο εύχομαι και για εσάς ,να περάσετε υπέροχα.Αυτά από εμένα ,μη ξεχνάτε σήμερα ''Το Τροπάριο Της Κασιανής''στις εκκλησίες ,μια από τις ωραιότερες ψαλμοδίες της θρησκείας μας.Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ......Φιλιά στα μούτρα σας.......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top