Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

"Ρήτρα" διατήρησης του ίδιου αριθμού  προσωπικού  συνοδεύει τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το Νοέμβριο, όχι μόνο για όσο διάστημα ισχύουν αυτές, αλλά και για ισόχρονο διάστημα μετά τη λήξη τους.
 
Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τον διευρυμένο κατάλογο με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο ΥΠΟΥΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα ,καλή μας εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε με υγεία και λέω υγεία γιατί ο καθένας τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τον ευατό του ,τα παιδιά του τους γονείς και παππούδες μας.Δευτέρα σήμερα 2 Νοεμβρίου και δυστυχώς η Ελλάδα θρηνεί τα 2 παιδιά που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τις 1.00 μ.μ .Εκτός βέβαια από την Ελλάδα θρηνεί και η γείτονα χώρα η Τουρκία όπου εκεί κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 πολυκατοικίες με απολογισμό 72 νεκρούς ανθρώπους που θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμια.Κάνω ένα μικρό πρόλογο και εγώ γιατί δεν είναι δυνατόν να προσπεράσω το θέμα του σεισμού που μας έχει συγκλονίσει όλους.

Να έρθω και στο θέμα των νέων μέτρων που ήδη ισχύουν στις κόκκινες περιοχές περιλαμβανομένης και της δικής μας και γαυτό στην αρχή του άρθρου λέω πως πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς πολλούς περιορισμούς.Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής σαν απλή πολίτης τούτης εδώ της χώρας ,γιατί ενώ κάποιοι και αναφέρομαι στην Θεσσαλονίκη όπου σπεύδουν να κάνουν το περιβόητο αυτό τέστ ,γιατί όμως ενώ πάιρνουν τα στοιχεία σου και σου λένε -περιμένετε στην ουρά- χωρίς να έχουν κάνει τεστ τους τηλεφωνούν αργότερα και τους ανακοινώνουν πως το αποτέλεσμα είναι θετικό ....Το ίδιο έγινε και στις Σέρρες ,και ρωτώ γιατί αυτός ο κόσμος φοβάται τόσο πολύ και δεν βγαίνει να καταγγείλει το λάθος αποτέλεσμα ;;;;;Γιατί τα κουκουλώνουν ;;;;;;Τι να πιστέψουμε τελικά ότι όλα τα τεστ είναι θετικά ;;;;;;;

Lockdown Θεσσαλονίκη: Αυτά τα νέα μέτρα «κλείδωσαν»

 Νέα πιο σκληρά μέτρα, όπως όλα δείχνουν, «κλείδωσαν» για τη Θεσσαλονίκη, η οποία «βράζει», καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχει ξεπεράσει την Αττική σε κρούσματα.

Nέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι:

1. η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα στις στις 8 ή στις 9 το βράδυ δηλαδή και

2. η απαγόρευση της μετακίνησης σε άλλο νομό.

 Αυτά και άλλα πολλά σε λίγες ώρες ....Τρέξτε λοιπόν και κάντε τεστ ,έτσι όμορφα και ωραία γιατί πρέπει να κλειστούμε στα σπίτια μας ......

Μητροπολίτης Ιερισσού, Θεόκλητος: «Ο κορονοϊός δεν με επεσκέφθη στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης»

Ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητος

Θετικός στον κορονοϊό SARS-CoV-2 διαγνώστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης ο κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ίωσης στις 30 Οκτωβρίου και υπεβλήθη στο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

 
 

«Κατόπιν τούτου ο Σεβασμιώτατος παραμένει σε καραντίνα καθώς οι ιατροί του τον συνεβούλευσαν και φυσικά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς ο Ε.Ο.Δ.Υ. ορίζει για τον κορονοϊό, θα παραμείνουν κλειστά επί δεκατετραήμερο, προς αποφυγή διασποράς του ιού», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης καλώντας τους πιστούς «να προσέχετε τους εαυτούς σας, να φοράμε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών άπαντες και ο Μητροπολίτης μας παρακαλεί όλους να προσεύχεσθε υπέρ αυτού, όπως και εκείνος δέεται υπέρ υμών».

Το βράδυ της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Ιερισσού απάντησε σε εκείνους που συνέδεσαν την παρουσία του στο συλλείτουργο που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Δευτέρα.

Ο Σεβασμιώτατος, ξεκαθαρίζει ότι “ο κορωνοϊός δεν με επεσκέφθη στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας”.

Επίσης ο κ. Θεόκλητος, ζητά από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το εν λόγω γεγονός.

Ακολουθεί η προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

«Ὡς ἄνθρωπο καί ἐμένα δέν μέ ἐξήρεσε ἡ πανδημία καί ὁ κορωναϊός, ὅπως ἄλλωστε φαίνεται ὅτι δέν ἐξαιρεῖ κανέναν.

Λυπᾶμαι ὅμως διότι ἔλαβαν ἀφορμή ἀπό τήν προσωπική μου αὐτή δοκιμασία, ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι ἀναζητοῦν πάντοτε αἰτίες γιά νά στραφοῦν ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας, νά τήν πολεμήσουν καί νά τῆς χρεώσουν ὅ,τι κακό συμβαίνει στήν κοινωνία.

Τούς διαβεβαιώνω, λοιπόν, καί στά πλαίσια τῶν προσωπικῶν δεδομένων, ὅπως ἐπίσης διαβεβαιώνω καί κάθε ἄνθρωπο καλῆς θελήσεως, ὅτι ὁ κορωναϊός δέν μέ ἐπεσκέφθη στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, οὔτε σέ ὁποιοδήποτε ἄλλο χῶρο θρησκευτικῆς λατρείας.

Παρακαλῶ, λοιπόν, τούς πάντες νά σεβαστοῦν τήν προσωπική δοκιμασία πού μοῦ ἐπέτρεψε ὁ Κύριος καί νά πάψουν νά ἐκμετελλεύωνται τό γεγονός αὐτό στά Μ.Μ.Ε. καί τό διαδίκτυο».

Πηγή-euronews.gr

  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός σήμερα: Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις η Δευτέρα

Γενικά καλός θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Ο καιρός σήμερα

 

Ήπιος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες..
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1755 Γεννήθηκε η βασίλισσα της Γαλλίας και σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, Μαρία Αντουανέτα

1789 Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.

1823 Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία των επαναστατημένων Ελλήνων.

1903 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mirror».

1911 Γεννήθηκε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης), που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979

1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Η ελληνική σημαία υψώνεται στο Aγιο Oρος. Το αντιτορπιλικό «Θύελλα» αποβιβάζει άγημα στη Δάφνη, που κινείται προς Καρυές. Από το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και τα αντιτορπιλικά «Ιέραξ» και «Πάνθηρ» άγημα 200 ανδρών καταλαμβάνει τη Διώρυγα του Ξέρξη. Ο Aθως απελευθερώνεται.

1917 Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Θα μείνει στην ιστορία ως «Διακήρυξη Μπάλφουρ», πάνω στην οποία θα βασιστεί η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

1934 Ιδρύεται ο νομός Κιλκίς και καθορίζονται λεπτομερώς τα όριά του.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταδιώκει τους ιταλούς στο αλβανικό έδαφος. Ενενήντα νεκροί και 209 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αεροπορικών βομβαρδισμών των ιταλών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Κόρινθο.

1960 Πέθανε ο Έλληνας αρχιμουσικός και συνθέτης, Δημήτρης Μητρόπουλος

1960 Ο εκδοτικός οίκος «Penguin» αθωώνεται από την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς στην υπόθεση με το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Χ. Λόρενς «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι».

1963 Για πρώτη φορά γίνονται δεκτές στο Βατικανό από τον Πάπα πέντε γυναίκες ως αντιπρόσωποι στη 2η Σύνοδο του Βατικανού

1967 Πραγματοποιείται στον «Ευαγγελισμό» η πρώτη επιτυχημένη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στην Ελλάδα.

1977 Πρωτοφανής νεροποντή πλήττει την Αττική, με 22 νεκρούς, εκτεταμένης διάρκειας συσκότιση και ανυπολόγιστες ζημιές στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

1978 Επιστρέφουν στη Γη, μετά από 139 μέρες και 14 ώρες στο Διάστημα, οι δύο Σοβιετικοί κοσμοναύτες του διαστημικού σταθμού «Σαλιούτ 6».

1982 Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δακτύλιος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το νέφος.

1991 Ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

1991 Ένας αστυνομικός σκοτώνεται και άλλοι έξι τραυματίζονται μετά από εκτόξευση ρουκέτας σε λεωφορείο των ΜΑΤ. Την ευθύνη αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, η 17Ν.

1995 Αρχίζει το πειραματικό πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

1998 Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που φιγουράρει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

2000 Κλείνει το ιστορικό στάδιο του Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο. Θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί για να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

2004 Επανεκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Μπους, που συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι.

2008 Πέθανε ο Σταύρος Ξενίδης, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 8/3/1923)

Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά ήταν και τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου''και έφτασε η στιγμή που θα σας αποχαιρετήσω αλλά πριν από αυτό να ευχηθούμε καλή ανάρωση και περαστικά στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Ιερρισού ,Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητο και να γυρίσει γρήγορα στα καθήκοντα του καθώς και στο ποίμνειο του .

Επίσης μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και θα διαρκέσει ως και την ερχόμενη Κυριακή ,προλαβαίνετε λοιπόν να λάβετε μέρος αφήνοντας απλά το σχόλιο σας κάτω από την ανάρτηση ''Το Τραγούδι της ημέρας'' ,χορηγός μας και δωροθέτης είναι ο εγγεκριμένος διαιτολόγος-διατροφολόγος κύριος Κωσταντίνος Τσιγγερλιώτης με έδρα του τον Σταυρό όπου και μπορείτε να τον επισκεφτείτε στο ιατρείο του και να μάθετε όσο επιθυμείτε για την κατάσταση του σώματος σας βάσει των κιλών σας.Με υπερσύγχρονα μηχανήματα σας κάνει ανάλυση σώματος με την πρώτη συνεδρεία ,γαυτό λοιπόν μη χάνετε χρόνο ,μπείτε στην ομάδα μας ,βρείτε την ανάρτηση ''Το Τραγούδι της ημέρας'' και αφήστε καθημερινά τα σχόλια σας για να κερδίσετε μια μηνιαία ανάλυση σώματος ,οι τυχεροί θα είναι 2 άτομα ,ναι βεβαίως 2 άτομα και καλή σας επιτυχία.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ,εύχομαι η εβδομάδα και ο μήνας να κυλήσουν ομαλά ,με υγεία και υπευθυνότητα γιατί εαν θέλουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα θα καθήσουμε στα αβγά μας και θα προσέχουμε συνεχώς ,χωρίς πολλές ,πολλές συναθροίσεις και εξόδους ,ας καθήσουμε στα σπίτια μας και Ο Θεός θα μας Βοηθήσει....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ 

 

 

 

Top