Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020

Καλή μας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή υπομονή σε όλους .Τετάρτη σήμερα 4 Νοεμβρίου και η μοναμαχία για τον ''Λευκό Οίκο'' καλά κρατεί ...αυτό μας μάρανε δεν έχουμε άλλα θέματα να λύσουμε στην Ελλάδα μας νοιάζει ποιος θα κερδίσει τις Αμερικανικές εκλογές .Τέλος πάντων όποιος και να κερδίσει ένα και το αυτό ,για την άλλην μας νοιάζει περισσότερο την Χιτλερική Μέρκελ που ακόμη και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βιέννη σουπς -πους η λεγάμενη...Να τα κοιτούν αυτά οι Ευρωπαίοι ηγέτες που την προσκυνούν ανελέητα και την ακούν σε ότι ξεστομίζει και δεν υπάρχει κανένας που να σηκώσει τελικά μπα'ι'ράκι για να διαλυθεί αυτό το μόρφωμα της κοινωνίας.

Και αφού έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τον ιό μιας και πρώτο θέμα είπαμε είναι οι εκλογές των ΗΠΑ έχω αρκετά κενά ,ερωτήσεις και παρατηρήσεις στις οποίες φυσικά και δεν θα βρω καμία απάντηση μιας και εαν αντιδράς και έχεις μια άλλη γνώμη κατευθείαν σου κολλούν την ταμπέλα του συνομωσιολόγου .Και εγώ όμως συνεχίζω και αναρωτιέμαι γιατί ενώ περίμεναν το δεύτερο κύμα της πανδημίας όπως αναφέρουν από το καλοκαίρι ,γιατί λοιπόν δεν φρόντισαν να υπάρχουν περισσότερες ΜΕΘ στα νοσοκομεία ;;;;Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα για το περιβόητο ''Μένουμε σπίτι'' και δεν φρόντισαν να υπάρχουν και άλλες ΜΕΘ στα νοσοκομεία ;;;;;;Γιατί έχουν εξαφανισθεί διάσημοι και διάσημες παγκοσμίου εμβέλειας και ούτε λόγος για όλο αυτό που ζει η ανθρωπότητα ;;;;Γιατί έχουν εξαφανιστεί οι Βασιλείς της Αγγλίας κτλ ;;;;;Γιατί στα ΜΜΕ βλέπουμε συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους να μας τρομοκρατούν ;;;;;Γιατί τελικά έφυγε ο Τσιόδρας ;;;;;Γιατί πρέπει να δίνουμε αναφορά για να πάμε στο σούπερ μάρκετ κτλ ;;;;;Γιατί μας έκλεψαν τις ζωές ;;;;;;Άραγε ο κόσμος μας θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν ;;;;Γιατί τους νοιάζει τόσο πολύ η υγεία των πολιτών αφού η κατάσταση με την εξαθλίωση που μας περιμένει θα είναι τραγική ;;;;;Τι γίνεται στην Ουχάν ,την πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία ;;;;Έχουμε πάρα πολύ καιρό να μάθουμε νέα από τους φίλους Κινέζους..

Και οκ καταλαβαίνουμε τα μέτρα και προσπαθούμε στο σύνολο να τα εφαρμόσουμε αλλά γιατί να φοβόμαστε να εκφραστούμε ;;;;Γιατί να σωπαίνουμε ;;;;;Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε μια άλλη άποψη και νας μας κολλούν ταμπέλες τύπου ψεκασμένοι-συνωμοσιολόγοι -αρνητές μάσκας κτλ ;;;;Ποια είναι τα δικαιώματα μας ;;;;;;Έχουμε Δημοκρατία ή άλλαξε το πολίτευμα μας ;;;;;;Γιατί νομίζω πως δεν ζούμε σε Δημοκρατική χώρα ,φοβόμαστε και την σκιά μας ,φοβόμαστε ακόμη και που αναπνέουμε όταν ο γνωστός άγνωστος με τα 25 μικρόφωνα μπροστά του  μας κουνάει το δάκτυλο και εμείς, απλά όντα της κοινωνίας υπακούμε και σκύβουμε το κεφάλι για άλλη μια φορά .

Ελευθερία ή Θάνατος ;;;;;Κάτι ήξεραν οι Ήρωες και έλεγαν τότε αυτήν την πολύ μεγάλη κουβέντα η οποία έρχεται ξανά να μας θυμήσει ότι ζούμε υπό το καθεστώς ενός πολέμου αλλά δεν ξέρουμε τον αντίπαλο γιατί ο ιός μπορεί να είναι στην αντιπέρα όχθη αλλά τα όπλα τα χειρίζονται μάλλον άλλοι.

Εγώ θα πω πως θέλουμε τις ζωές μας πίσω ,θέλουμε την ελευθερία μας ,θέλουμε τα δικαιώματα μας ,χρόνια πληρώνουμε τους φόρους και τα σπασμένα της κάθε κυβέρνησης και πάλι εμείς ο απλός κόσμος επωμίζεται την καταστροφή .Σηκώστε ψηλά το κεφάλι ,είμαστε για άλλη μια φορά σκλάβοι των έσων και εμείς θα την πληρώσουμε την νύφη αλλά μη σκύβετε το κεφάλι ,ζητήστε δύναμη Από Τον Θεό ,προσευχειθείτε γιατί ζούμε ημέρες ''Σουλιώτικες'' αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω ,υπομονή και ατομική ευθύνη καθώς και αισιοδοξία ,μπορεί στο τέλος να βαρεθούν και να εξαφανιστεί όλο αυτό ....Σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας λοιπόν εξέφρασα τις απορίες μου ,ελπίζω να μην στοχοποιηθώ ,ελπίζω να μη μου κολλήσουν την ταμπέλα του συνομωσιολόγου έχω δικαιώματα σαν Έλληνας πολίτες και μπορώ απ'οσο ξέρω τουλάχιστον να εκφράσω την γνώμη μου και να σχολιάσω την επικαιρότητα ,αυτά προς στιγμήν ,πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και το τι συνέβει ''σαν σήμερα''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 

Καιρός σήμερα: Με συννεφιά και νέα πτώση θερμοκρασίας η Τετάρτη - Πού θα βρέξει

Γενικά άστατος θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου .

Τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα μέχρι 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία κυρίως από το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου: Η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί και σπουδαίες ανακαλύψεις

Σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου: Η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί και σπουδαίες ανακαλύψεις

4 Νοεμβρίου: Γράφτηκε ιστορία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την ίδρυση του ΣΕΚΕ που αποτέλεσε την μήτρα του ΚΚΕ μέχρι την άνοδο στην εξουσία του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή.  Οι πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος, ενώ έχουμε και παραίτηση υπουργού στην Ελλάδα εξαιτίας του Αβέρωφ!

1821 Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως.

1828 Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανίας, Γαλλία και Ρωσία) υπογράφουν το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο όριζε πως «Η Πελοπόννησος, αι παρακείμεναι νήσοι και αι κοινώς καλούμεναι Κυκλάδες, να τεθώσιν υπό την προσωρινήν εγγύησιν των τριών Αυλών, έως ότου να αποφασισθή οριστικώς η τύχη της Ελλάδος με την συγκατάθεσιν της Πύλης, χωρίς να εννοούν ότι με τούτο να προαποφασίσουν εις το παραμικρόν το περί των οριστικών ορίων της Ελλάδος ζήτημα…»

1901 Γεννήθηκε ο αρχαιολόγος, Σπυρίδων Μαρινάτος, με σημαντικότατο ανασκαπτικό έργο στη Θήρα της Σαντορίνης. Το 1929, διατύπωσε θεωρία σύμφωνα με την οποία το τέλος του Μινωϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο προήλθε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (1600 π.Χ.). (Θαν. 1/10/1974)

1918 Ιδρύεται το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας), το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε ΚΚΕ.

1921 Μια ομάδα κρούσης επιτίθεται σε αντιφρονούντες στη διάρκεια ομιλίας του Α. Χίτλερ στο Μόναχο. Έκτοτε οι ομάδες αυτές λαμβάνουν και επίσημα το όνομα «Τάγματα Εφόδου» (S.A.).

1922 Ο Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακαλύπτει τον τάφο του Αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών.

1931 Γεννήθηκε ο Γάλλος, Αντρέ Μισελέν, ο άνθρωπος που εφηύρε τα ελαστικά αυτοκινήτων

1931 Παραιτείται ο Έλληνας υπουργός Ναυτικών, λόγω της προσάραξης του “Αβέρωφ”. Αντικαθίσταται και ο αρχηγός του στόλου.

1939 Γεννήθηκε η ηθοποιός, Μάρθα Καραγιάννη

1940 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ανακοινώνεται επίσημα η απόβαση βρετανικών στρατευμάτων στην Κρήτη.

1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Σύμμαχοι ανακοινώνουν ότι, η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Ναζί. Ολοκληρώνεται η εκκένωση της ηπειρωτικής Ελλάδας από τους Γερμανούς. Γερμανικές φρουρές παραμένουν μόνο στα νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο, και στο ΒΔ τμήμα της Κρήτης μέχρι το Μάιο του 1945.

1946 Ιδρύεται η Ουνέσκο (Εκπαιδευτικός – Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών).

1949 Ο ΟΗΕ σταματά την αποστολή στρατιωτικού υλικού προς τη Βουλγαρία και την Αλβανία, επειδή τροφοδοτούν τους Έλληνες αντάρτες.

1956 Οι δυνάμεις της ουγγρικής Επαναστατικής Κυβέρνησης και τα σοβιετικά στρατεύματα συντρίβουν την αντεπανάσταση στην Ουγγαρία.

1961 Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφού κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες καταγγέλθηκε ότι “ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα”. Ο αρχηγός της Ενωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, επανέλαβε ότι δεν την αναγνωρίζει ως νόμιμη κυβέρνηση.

1970 Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ορκίζεται Πρόεδρος της Χιλής, ως επικεφαλής ενός συνασπισμού («Λαϊκή Ενότητα»), στον οποίο μετείχαν το ΚΚ Χιλής, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ριζοσπαστικό Κόμμα, η Κίνηση Ενωμένης Λαϊκής Δράσης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Ανεξάρτητη Λαϊκή Δράση. Στις 11/9/1973 η ντόπια ολιγαρχία – σε συνεργασία με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό – οργάνωσε στρατιωτικό πραξικόπημα με επικεφαλής τον Αουγκούστο Πινοσέτ. Ο Αλιέντε δολοφονήθηκε, ενώ χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι έπεσαν επίσης θύματα άγριου διωγμού.

1979 Ιρανοί ισλαμιστές καταλαμβάνουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη και κρατούν ομήρους 63 Αμερικανούς για 444 μέρες. Οι εισβολείς, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, ζητούν από τις ΗΠΑ να στείλουν τον πρώην Σάχη πίσω στο Ιράν για να δικαστεί. Η κρίση που ξεσπά σφραγίζει οριστικά το μέλλον του αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ.

1980 Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ:Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ και Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Ρόναλντ Ρέιγκαν, κατατροπώνει εκλογικά τον Δημοκρατικό Τζίμι Κάρτερ και τον διαδέχεται στον προεδρικό θώκο.

1980 Καθιερώνεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας στην Ελλάδα.

1988 Πεθαίνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Κλεάνθης Βικελίδης.

1992 Με 319 ψήφους υπέρ και 316 κατά το αγγλικό Κοινοβούλιο επικυρώνει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

1995 Ο Ισραηλινός Γιγκάλ Αμίρ δολοφονεί τον πρωθυπουργό της χώρας Γιτζάκ Ράμπιν, ο οποίος έφευγε από εκδήλωση υπέρ των Ειρηνευτικών Συνθηκών του Όσλο στο Τελ Αβίβ. Ο δολοφόνος υποστήριξε ότι εκτέλεσε θεϊκή εντολή.

1996 Τραγικό δυστύχημα στο θαλάσσιο χώρο έξω από το Βαθύ της Σάμου, όταν η πυραυλάκατος “Κωστάκος” του Πολεμικού Ναυτικού εμβολίζεται από το επιβατηγό πλοίο “Σάμαινα”. Από το σφοδρό εμβολισμό σκοτώνονται ακαριαία 4 υπαξιωματικοί, ενώ η πυραυλάκατος κόβεται στα δύο και βυθίζεται μέσα σε 10 λεπτά χωρίς να χάσει τη ζωή του κανένας άλλος από το πλήρωμα των 50 και πλέον ανδρών.

2001 Ο Βλάσης Μάρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στη Γάνδη.

2008 Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος. Συγκεντρώνει το 52,92% των ψήφων και 365 εκλέκτορες, έναντι 45,67% και 173 εκλεκτόρων του Τζον Μακέιν.

 

-Πηγή-Thepressroom.gr

  Να μην ξεχνάτε και τον διαγωνισμό μας που διεξάγεται μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή ,στην ομάδα μας στο facebook κάτω από την ανάρτηση ''το τραγούδι της ημέρας''που βλέπετε καθημερινά από Δευτέρα ως και Κυριακή και στα άρθρα της Ρούλας Παναγιωτίδου .Χορηγός και δωροθέτης αυτού του διαγωνισμού είναι ο αγαπητός και εξαιρετικός άνθρωπος πάνω απ΄'ολα ,κύριος Κωσταντίνος Τσιγγερλιώτης ένας εξαίρετος πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος που θα κάνει δωρεάν για 1 μήνα σε 2 τυχερά μας μέλη από μια ανάλυση σώματος με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει στο ιατρείο του στον Σταυρό/Θεσσαλονίκης.Τον ευχαριστούμε πολύ και εσείς απλά μπείτε στην κλήρωση με το σχόλιο σας ,αφήστε μας καθημερινά τα σχόλια σας στην  ανάρτηση που βλέπετε στην ομάδα μας στο facebook ''το τραγούδι της ημέρας'' και ίσως να είστε από τους 2 τυχερούς μας ακόλουθους.

Αισιοδοξούμε λοιπόν και χαμογελάμε ,ακόμη και αν μας σταματήσουν για έλεγχο ,χαμογελάμε και αντλούμε δύναμη Από Τον Θεό ,δεν είμαστε κόσμε μου εγληματίες ,είμαστε άνθρωποι πονεμένοι και προσπαθούμε να ζούμε κάτω από όλες αυτές τις περίεργες καταστάσεις ,χαμογελάστε λοιπόν και αισιοδοξείτε ,θα βαρεθούν. Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top