Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Καλημέρα καλημέρα όλη μέρα και για σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου και εγώ είμαι εδώ ,στην θέση μου για να σας ενημερώσω για τα νέα του καιρού ,για τον διαγωνισμό μας που είναι σε εξέλιξη και αύριο είναι η τελευταία ημέρα που μπορείτε να πάρετε μέρος ,για να σας μεταδώσω το τραγούδι της ημέρας και για να δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'' .

Ξεκινάμε αρχικά με τα νέα για τον καιρό που πραγματικά μας εφνιδιάζει μιας και το κρύο επανήλθε και ήρθε για να μείνει ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Η Ελλάδα στα δύο το Σαββατοκύριακο. Βροχές χαράς για αγρότες και... αναδίπλωση Σαχάρας.

Καιρός: Η Ελλάδα στα δύο το Σαββατοκύριακο. Βροχές χαράς για αγρότες και... αναδίπλωση Σαχάρας

Ενα Σαββατοκύριακο που θα είναι ιδιαίτερα βροχερό από την κεντρική χώρα και πάνω και ιδιαίτερα ζεστό και ξηρό για τα νότια τμήματα της Ελλάδας, εκεί όπου η ανομβρία θα συνεχιστεί σε μια περίοδο χρονική που οι βροχές είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες για τους αγρότες μας.

Η έναρξη της... δράσης της Σαχάρας θα γίνει αισθητή στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Ιδιαίτερα βροχερή η ρότα του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με σχετικό κρύο στα βόρεια, ενώ αντίθετα για τα νότια αναδιπλώνεται η Σαχάρα και ξεθαρρεύει αρκετά ζέστη και σκόνη (χάρτες μεταφοράς σκόνης στο δελτίο καιρού)».

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1996 πέθανε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης

 Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1996 πέθανε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης

18 Μαρτίου του 1996 πέθανε ένας από τους πιο σημαντικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, ο Οδυσσέας Ελύτης. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας.

Ανήκε στην λεγόμενη «γενιά του τριάντα», η οποία έδωσε τα πιο σημαντικά νεοελληνικά έργα στην ποίηση, την πεζογραφία και την ζωγραφική. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οδυσσέας Ελύτης

Η ύψιστη τιμή για τον Ελύτη ήρθε το 1979 σε ηλικία 68 ετών. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και έγινε ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Σεφέρη, που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Στην ανακοίνωση της, η Σουηδική Ακαδημία ανέφερε ότι θα τιμήσει τον Οδυσσέα Ελύτη «για την ποίησή του, που με βάθρο την ελληνική παράδοση περιγράφει με αισθητική δύναμη και υψηλή πνευματική διακριτικότητα, τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για την ελευθερία και τη δημιουργία».

Τα επόμενα χρόνια θα εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές και θα δημιουργήσει μια ακόμα μεγαλύτερη κληρονομιά. Πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ο Οδυσσέας Ελύτης παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στην πορεία της ελληνικής ποίησης του 20ου αιώνα.

 

1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου στην περιοχή Παλαιοπύργου και τους αποκλείουν στους τρεις οχυρούς πύργους της πόλης.

1844: Ο Όθων ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύσεως ως Συνταγματικός Βασιλεύς. Στην ίδια συνεδρίαση, η εθνοσυνέλευση ψηφίζει εκλογικό νόμο, με τον οποίο καθιερώνεται η καθολική ψηφοφορία με κάποιες μείζονες εξαιρέσεις. Αποκλείονται όλοι όσοι δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία

1900: Ιδρύεται στο Άμστερνταμ η ποδοσφαιρική ομάδα του Άγιαξ.

1926: Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του καθηγητή αστρονομίας, Δημήτριου Αιγινήτου.

1938: Φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, Βαρόνου ντε Κουμπερτέν, για να ενταφιαστεί σύμφωνα με την επιθυμία του στην Ολυμπία.

1962: Γαλλία και Αλγερία συμφωνούν να τερματίσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες. Με την υπογραφή της Συνθήκης του Εβιάν λήγει ο Αλγερινός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, που κράτησε επτά χρόνια και κόστισε την ζωή σε 350.000 ανθρώπους.

1967: Το Δεξαμενόπλοιο Torrey Canyon, που μετέφερε περί τους 120.000 τόνους αργό πετρέλαιο, προσάραξε σε ύφαλο ανοικτά της Κορνουάλης. Από τη διαρροή του φορτίου που σημειώθηκε επήλθε η μεγαλύτερη μέχρι τότε περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Αγγλίας. Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε, η πρώτη μεγάλη παγκοσμίως, κάλυπτε 270 τετραγωνικά μίλια πλήττοντας 120 μίλια αγγλικής ακτογραμμής και 55 γαλλικής. Τελικά το πλοίο βυθίστηκε κατόπιν βομβαρδισμού από την αγγλική βασιλική αεροπορία στις 30 Μαρτίου.

1989: Στην Αίγυπτο, στην Πυραμίδα του Χέοπα, βρίσκεται μία μούμια 4.400 χρόνων.

1989: Ραδιοφωνικός σταθμός στην Καλιφόρνια αποφασίζει να καταστρέψει δημόσια όλους τους δίσκους του Κατ Στίβενς με ένα οδοστρωτήρα, επειδή ο κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης υποστηρίζει τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, έχοντας ασπαστεί τη μουσουλμανική θρησκεία

1990: Δώδεκα πίνακες αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων γίνονται λεία δύο ληστών, οι οποίοι προσποιούνται τους αστυνομικούς. Οι πίνακες εκλάπησαν από το Μουσείο Ισαβέλλα Στιούαρτ Γκάρντνερ στη Βοστόνη και αποτελούν τη μεγαλύτερη κλοπή της αμερικάνικης ιστορίας.

1991: Ο Χαρίλαος Φλωράκης αποσύρεται από την ηγεσία του Συνασπισμού. Τον διαδέχεται η Μαρία Δαμανάκη.

2001: Εγκαινιάζονται τα τέσσερα πρώτα τμήματα της Αττικής Οδού, που θα συνδέει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την Ελευσίνα.

2010: Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προειδοποιεί ότι ίσως η Ελλάδα να μην επιτύχει τους στόχους της, με πιθανή την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιμένοντας, ωστόσο, σε ευρωπαϊκή λύση.

2012: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Και πριν σας πω για τον διαγωνισμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο Facebook θα πω ή μάλλον θα γράψω δυο πράγματα για την νηστεία που ήδη έχει ξεκινήσει από την Καθαρά Δευτέρα (νηστεία Του Πάσχα) .Κατά καιρούς λοιπόν εν όψη νηστείας βλέπουμε να ''κυκλοφορούν''στο διαδύκτιο διάφορες αναρτήσεις τύπου-Κάντε μια καλή πράξη και ισοδυναμεί με την νηστεία ,ή βλέπουμε καλύτερα να κάνεις καλές πράξεις όπως να δίνεις φαγητό κτλ σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και μην ξανά νηστέψεις ΠΟΤΕ ...ή ακόμη ,ακόμη ,κλείσε το στόμα σου μην κατακρίνεις ,μην κουτσομπολεύεις μην φαίρεσαι άσχημα και γίνε καλός άνθρωπος ,να έχεις σεβασμό να αγαπάς τον πλησίον σου και μην νηστεύεις ......

Εαν λοιπόν τα εφαρμόσουμε όλα αυτά τότε μη νηστεύουμε αυτό μας λένε οι αναρτήσεις και θα πω τούτο πως τότε δεν θα υπήρχε η νηστεία ,δεν θα την αναφέρανε οι Άγιοι Πατέρες πουθενά ,δεν θα νήστευε κανείς εν καιρό νηστείας ,θα κάναμε καλές πράξεις μόνο και τέλος .Δεν είναι έτσι όμως και καταλάβετε μερικοί ότι δεν είναι ωραίο εν όψη νηστείας να μου ανεβάζετε στα σοσιαλ τέτοιες αναρτήσεις για να νιώθετε εσείς και μόνο εσείς καλύτερα επειδή δεν νηστεύετε ,επειδή θέλετε να φάτε τον τόπο ,επειδή ίσως δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να νηστέψετε από το φαγητό ,τις καλές πράξεις τις κάνουμε όλο τον χρόνο δεν περιμένουμε την νηστεία ,αλλά όταν έχουμε Νηστεία κάνουμε αυτό που αρμόζει και αυτό που μας λένε χιλιάδες χρόνια οι Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας μας .γιατί ναι μεν καλές πράξεις ,ταπείνωση ,προσευχή κτλ αλλά και νηστεία από το φαγητό .

Αυτό λοιπόν το σχόλιο μου είναι γιατί πολύ απλά δεν είναι όμορφο να βλέπουμε τέτοιες αναρτήσεις εν μέσω νηστείας ,δήλ να είσαι καλός αλλά φάε κανονικά ,όχι και πάλι όχι ,είναι νηστεία απ΄'ολα είτε σας αρέσει είτε όχι ,είναι νηστεία από φαγητό ,από κακές και αμαρτωλές  πράξεις ,από συκοφαντίες και κατακρίσεις για τον συνάνθρωπο μας αλλά και από το φαγητό .Αυτά τα λίγα από εμένα και παρακάτω το άρθρο τα λέει αναλυτικά και συνοπτικά .

Γιατί δεν τρώμε κρέας την διάρκεια της νηστείας;

Γιατί δεν τρώμε κρέας την διάρκεια της νηστείας;

Διαβάστε την παρακάτω αφήγηση ενός Γέροντα Μοναχού.

«Κάποτε εις το Μοναστήρι της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου, κατά την ημέρα επισήμου εορτής ευρισκόμεθα εις την επίσημο τράπεζα, τόσο οι Πατέρες και αδελφοί, όσο και αρκετοί λαϊκοί. Ανάμεσα στους λαϊκούς υπήρχε κι κάποιο παιδί , από όσο ενθυμούμαι, του δημοτικού σχολείου.

 

- Γέροντα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, είπε ο μικρός μαθητής.

- Να σε ακούσω παιδί μου, είπε ο Γέροντας , χωρίς να περιφρονήσει την ηλικία του.

- Η Εκκλησία κανόνισε κατά τη νηστεία να τρώμε μερικά φαγητά και μερικά άλλα όχι. Γιατί, λοιπόν, τα ρύθμισε κατ’ αυτόν τον τρόπο; Γιατί δεν έβαλε το αντίθετο ακριβώς πρόγραμμα και, όταν νηστεύουμε , να τρώμε κρέας;

Οι πατέρες άρχισαν να χαμογελούν ,με την πρωτότυπη πράγματι ερώτηση:

Γιατί να μην είναι νηστήσιμο το κρέας και αρτύσιμα τα φασόλια;

- Μη γελάτε συμβούλευσε με σοβαρότητα ο Γέροντας: Το ερώτημα είναι πολύ αξιόλογο.

- Άκουσε παιδάκι μου. Εάν υποθέσουμε ότι έτσι αποφάσισαν οι Πατέρες , τότε όλοι μόνιμα θα «νηστεύαμε» και ποτέ δεν θα «κατελύαμε».

Και αμέσως άρχισε να αναλύει γιατί η εκκλησία τα όρισε κατ’ αυτόν τον τρόπο και όχι αντιστρόφως.

Με επιχειρήματα επεξηγούσε γιατί προς εξάσκηση πρέπει να καταλύωμε τα πιο απλά και όχι τα πιο εύγευστα φαγητά.

Μετά ανέφερε και αρκετά επιχειρήματα με τα οποία συσχέτισε τη νηστεία με την πνευματική ανάβαση του ανθρώπου και με τη διανοητική πρόοδο δια της μελέτης.

- Το πολύ και καλό φαγητό , κατέληξε, δεν υποβοηθά ούτε εις την πνευματική ζωή ούτε και εις την ανάγνωση. Διότι κατά τους αρχαίους «πλατεία γαστήρ λεπτόν νουν ου τίκτει».

- Το πλήρες στομάχι με τερψιλαρύγγια φαγητά δεν επιτρέπει εις τον νου να χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις και δυνατότητες. Η πολυφαγία εξασθενίζει τη βούλησή μας. Τότε εκδηλώνουμε μειωμένη αντίσταση προς τις προκλήσεις του ποτού, του τσιγάρου, των ηδονών, της αμαρτίας και κάθε είδους διαφθοράς.

Η άσκηση, η σωματική και η διανοητική, αποτελεί βασικό στοιχείο της προόδου του ανθρώπου. Ασφαλώς δε, η λιτή διατροφή υποβοηθά σημαντικά αυτήν την άσκηση.

Εδώ υπογραμμίζουμε ότι η άσκηση δεν αποτελεί αυτοσκοπό , αλλά μέσο και μέθοδο ανόδου και προόδου του ανθρώπου που είναι συνάμα διττής συνθέσεως, ήτοι χοϊκός και πνευματικός.

Πηγή: «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ

του π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ»

Αρχιμ. Ιεροθέου Αργύρη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Δώρα για νεογέννητο ή για τη μητέρα στο μαιευτήριο

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Απολλωνίας προσφέρει - 5 Λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 λίτρα αραβοσιτέλαιο 

και 5 λίτρα Ηλιέλαιο ( ΑΥΤΆ ΘΑ ΔΩΘΟΎΝ ΣΕ 3 ΤΥΧΕΡΟΥΣ )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Ορεινού όγκου του δήμου Βόλβης προσφέρει -
2 Κιλά κρέας (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
2 Κιλά Μπριζόλες 
2 Κοτόπουλα ( και αυτά είναι για 3 τυχερούς )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που βρίσκεται ύπο σύσταση  προσφέρει -
2 Κιλά Μέλι 
2 Κιλά Τυρί 
Και ένα εξαιρετικό μπουκάλι Κρασί 
Και τέλος ένας φίλος της σελίδας μας που δεν θέλει να μας πει το όνομα του ,τουλάχιστον δεν θέλει να αναφέρουμε το ονομά του αλλά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ,προσφέρει 
 2 Κιλά Τσιπούρες 
2 Κιλά λαυράκια ( και αυτά για 2 τυχερούς ) 
 Και μια Πλήρες σειρά Ελληνικών  Γραμματοσήμων του 1980 -1981.
Να ευχαριστήσουμε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Ν.Απολλωνίας ,Στίβου (που βρίσκεται ύπο σύσταση) και Ορεινού όγκου τόσο για το έργο που προσφέρουν και εννοώ τους εθελοντές που μοιράζουν κάθε μήνα στους δικαιούχους βασικά αγαθά ,όσο και για τα δώρα που θα προσφέρουν στους τυχερούς μας με πολύ χαρά .Πραγματικά ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτό το δύσκολο φιλανθρωπικό έργο που καλείστε  να βγάλετε εις πέρας .Φυσικά ευχαριστούμε πολύ και τον ''άγνωστο φίλο της σελίδας μας''που θα προσφέρει με την σειρά του αυτά τα αξιόλογα δώρα του και πολύ χρήσιμα μιας και πρόκειται για τρόφιμα .
Πάρα πολύ χρήσιμα τα αξιόλογα δώρα και μπορείτε να πάρετε μέρος στην ομάδα μας στο Facebook με τα απλά βήματα που ξέρετε κάτω από την ανάρτηση που θα δείτε μόλις κοινοποιήσω το τραγούδι της ημέρας ,σχόλια και like και καλή επιτυχία σε όλους σας.
Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους χορηγούς-δωροθέτες για όλα αυτά που καλούνται να κάνουν με αυτό το δύσκολο έργο της φιλανθρωπίας κυρίως και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία για να μπορούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκες όλα αυτά τα βασικά είδη ,την θέρμανση και τον ρουχισμό .Να είστε καλά και μπράβο για το δύσκολο αυτό έργο σας.
Αυτά και για σήμερα ελπίζω να είναι κατανοητά και ενδιαφέροντα και φυσικά να σας αρέσει και η σημερινή μουσική μου επιλογή.Να είστε όλοι σας καλά ,να έχετε μαι ήρεμη ημέρα και μη ξενχάτε να αισιοδοξείτε ,όλα θα πάνε καλά....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.
 

 

 

Top