Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι να περάσετε μια όμορφη ημέρα Τετάρτης ,το κρύο είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες ειδικά τις πρωινές και βραδυνές ώρες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές και κατά την διάρκεια των Εορτών .Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου '',πριν άπο αυτά όμως όπως σας έγραψα και χτες σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα είμαι κοντά σας για την περιόδο των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και θα τα πούμε Πρώτα Ο Θεός με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά και  τις διακοπές τους .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο - Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων...

Καιρός: Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο - Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα να πέφτει ακόμη και υπό το μηδέν, με τον χειμώνα να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Τετάρτη 21/12 στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Δείτε τον καιρό ανά περιφέρεια:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1818 Γεννήθηκε η πρώτη βασίλισσα της Ελλάδας, Αμαλία

1824 Πέθανε ο Άγγλος γιατρός, Τζέιμς Πάρκινσον, ο οποίος περιέγραψε την ασθένεια των νεύρων που έλαβε τ' όνομά του

1825 Σφοδρός κανονιοβολισμός του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή πασά.

1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει στο Ναύπλιο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

1891 18 σπουδαστές του Σπρίνγκφιλντ Κόλετζ της Μασαχουσέτης με μια μπάλα ποδοσφαίρου χωρίζονται μεταξύ τους και παίζουν για πρώτη φορά ένα περίεργο παιχνίδι που ονομάζεται μπάσκετ-μπολ.

1901 Οι γυναίκες της Νορβηγίας ψηφίζουν για πρώτη φορά σε κοινοτικές εκλογές.

1904 Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM).

1913 Τυπώνεται το πρώτο σταυρόλεξο. Διαθέτει 32 τετραγωνάκια και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «New York World». Δημιουργός του είναι ο δημοσιογράφος, Aρθουρ Γουάιν.

1930 Αιματηρές σκηνές εκτυλίσσονται στη Θεσσαλονίκη, όταν η αστυνομία επιτίθεται εναντίον των σιδηροδρομικών, που ζητούν τη χορήγηση του 13ου μισθού. Διαλύονται με τα όπλα.

1931 Στην Κύπρο ξεσπούν μαζικές και μαχητικές εκδηλώσεις κατά της Βρετανικής κυριαρχίας. Στη Λευκωσία ο λαός βάζει φωτιά στο Κυβερνείο όπου διέμενε ο Βρετανός αρμοστής και συγκρούεται με το βρετανικό στρατό. Δύο μέρες μετά, οι Βρετανικές αρχές εξαπολύουν σειρά τρομοκρατικών μέτρων και διενεργούν κύμα συλλήψεων, κυρίως κατά των κομμουνιστών: 850 άτομα συνελήφθησαν στη Λευκωσία, 520 στη Λεμεσό, 980 στην Αμμόχωστο.

1937 Γεννήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός, Τζέιν Φόντα

1945 Πέθανε ο αμερικανός στρατηγός, Τζορτζ Πάτον, που διακρίθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

1948 Αεροπλάνο των Τσεχοσλοβακικών Αερογραμμών (CSA), που εκτελεί το δρομολόγιο Ρώμη - Αθήνα συντρίβεται στον Ταΰγετο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 24 επιβαίνοντες.

1951 Η Βουλή ψηφίζει το νέο σύνταγμα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 1952.

1952 Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ροζέ Βαντίμ παντρεύεται τη νεαρή Γαλλίδα "στάρλετ" Μπριζίτ Μπαρντό.

1958 Ο Σαρλ Ντε Γκολ εκλέγεται νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με το 78,5% των ψήφων.

1959 Γεννήθηκε η αμερικανίδα αθλήτρια, χρυσή ολυμπιονίκης των δρόμων ταχύτητας, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ

1967 Πεθαίνει ο ασθενής, στον οποίο πριν από 18 ημέρες είχε γίνει η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από το νοτιοαφρικανό χειρουργό, Κριστιάν Μπάρναρντ.

1971 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιλέγει ως νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τον αυστριακό Κουρτ Βαλντχάιμ, που θα διαδεχθεί το βιρμανό Ου Θαντ.

1975 Ο Κάρλος το Τσακάλι με την πολυεθνική ομάδα του επιτίθενται στα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια συνόδου των Υπουργών Πετρελαίου και σκοτώνουν τρεις ανθρώπους, ενώ παίρνουν ως ομήρους άλλους 63, ανάμεσά τους 11 υπουργούς. Όλοι οι όμηροι θα αφεθούν σώοι στην Αλγερία 2 μέρες μετά.

1988 Ένα Boeing 747 της Pan-Am συντρίβεται στο Λόκερμπι της Σκοτίας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 259 επιβαίνοντες, καθώς και 11 κάτοικοι της πόλης. Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 103 από τη Φρανκφούρτη στο Ντιτρόιτ και η πτώση του οφείλεται σε έκρηξη βόμβας. Το γεγονός αποδόθηκε σε Λίβυους τρομοκράτες.

1991 Υπογραφή συμφωνίας των ηγετών των 11 Δημοκρατιών της ΕΣΣΔ (όλες πλην των Βαλτικών κρατών και της Γεωργίας) για τη δημιουργία του διάδοχου σχήματος της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

1991 Ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται ομόφωνα από το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.

1992 Δολοφονική επίθεση της 17 Ν σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Παπαδημητρίου, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι.

1995 Η πόλη της Βηθλεέμ περνά από τους Ισραηλινούς στον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά από 28 χρόνια κατοχής.

2005 Ο διάσημος τραγουδιστής Έλτον Τζον και ο Καναδός σύντροφός του Ντέιβιντ Φέρνις επισημοποιούν το μακροχρόνιο δεσμό τους, σε μία εντυπωσιακή τελετή στο δημαρχείο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, την πρώτη μέρα που τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

2007 Επιβάλλεται πρόστιμο 165.000 ευρώ στον μέχρι πρότινος υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα, για πολεοδομικές παραβάσεις στη βίλα του στο Κορωπί.

2007 Η Ιαπωνία σταματά το κυνήγι της μεγάπτερης φάλαινας, έπειτα από διεθνείς πιέσεις.

2007 Προσχωρούν στη συνθήκη του Σένγκεν 9 νέα κράτη-μέλη: Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία, και Σλοβενία.

2009 Πέθανε ο δημοσιογράφος, εκδότης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Χρήστος Λαμπράκης.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 

 

 

 

 

 

Αυτά άπο εμένα και για σήμερα και εύχομαι να σας αρέσει το μικρό αύτο αφιέρωμα στον Τόπο που Γεννήθηκε Ο Σωτήρας μας .Σας εύχομαι χρόνια πολλά ,Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και με Την Γέννηση Του Χριστού μας ας διαλυθεί ότι κακό υπάρχει στον κόσμο ,δύναμη ,υπομονή και αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα το νέο έτος .Να περάσετε όμορφα ,να διασκεδάσετε όσο μπορείτε ,να φάτε και να πιείτε ( όχι εαν οδηγήσετε) ,να χαρείτε με όλη σας την καρδιά Τις Άγιες αυτές Ημέρες .....Φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .

 

 

Top