ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

04 Ιουνίου 2013
(0 ψήφοι)

stef9Και λέμε ότι μπήκε το καλοκαίρι ! Και παίρνουμε όλοι τις πετσέτες μας και το καπελάκι μας και τρέχουμε στις παραλίες… Και ξαφνικά ο καιρός έχει διάθεση για παιχνίδια! Και δυστυχώς άσχημα παιχνίδια. 4 Ιουνίου μεσημεράκι…. στα Στεφανινά… και ο καιρός τρελάθηκε !

Σήμερα στις 01:00 το μεσημέρι στα Στεφανινά ξεκίνησε ισχυρή χαλαζόπτωση η οποία κράτησε έως τις 03: 00 με ολέθρια αποτελέσματα για την αγροτική παραγωγή.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες καρποί χτυπήθηκαν, φυτά καταστράφηκαν, αλλά και η ζημιά δεν περιορίστηκε μόνο στη χλωρίδα, προχώρησε και στο ζωικό βασίλειο. Πολλά πουλιά σκοτώθηκαν, από την σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου.

Όταν επιτέλους τελείωσε η χαλαζόπτωση οι κάτοικοι πήγαν να δουν τις καλλιέργειες τους και αντίκρισαν μεγάλες καταστροφές. Αχλάδια, μήλα φασόλια αλλά και ηλίανθοι όλα χτυπημένα από το χαλάζι.

Άραγε θα αποζημιωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πασχίζουν με τον ιδρώτα τους να ζήσουν αξιοπρεπώς; Δυστυχώς το επάγγελμα του αγρότη δεν έχει καμία εξασφάλιση, σε θέματα καιρικών συνθηκών, και οι αποζημιώσεις που κάποιες φορές δίνονται δυστυχώς αργούν χαρακτηριστικά.

(να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Θωμά Αγοραστούδη για τις πληροφορίες και τον κ. Αντώνη Πολυμερούδη για το φωτογραφικό υλικό.)


 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top