ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ..
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Οκτωβρίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

surreal18Όταν όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να ξαπλώσει στο κρεβάτι του ώστε να ξυπνήσει το επόμενο πρωί για να πάει στην δουλειά του ή όταν οι πιο ξέγνοιαστοι άνθρωποι ετοιμάζονται για την βραδινή διασκέδαση τους, υπάρχουν παιδιά που ετοιμάζονται να υπηρετήσουν τη νύχτα και τους λάτρεις της..


Αυτά τα παιδιά είναι διαφορετικά από όλους τους άλλους καθώς έχουν κάνει τη νύχτα μέρα, άλλοτε από επιλογή και άλλοτε από ανάγκη (τις περισσότερες φορές).

Και γιατί είναι διαφορετικά; Η νύχτα σου παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που έχεις με το φως του ήλιου. Δε τυφλώνεσαι από το φώς του ήλιου βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και το σκοτάδι τις περισσότερες φορές δείχνει την αληθινή πλευρά των ανθρώπων που φοβούνται να την βγάλουν στην επιφάνεια στο φως την ημέρας.

Βλέπεις η νύχτα έχει πολλά να διδάξει. Κάποια από αυτά είναι χρήσιμα για όλη την πορεία της ζωής, τα περισσότερα θα υποστήριζα ανεπιφύλακτα και κάποια άλλα είναι ένα γερό ταρακούνημα του σκληρού κόσμου αυτού που μας αρέσει να κρύβουμε από τα παιδιά μας για να μην τους δημιουργήσουμε παιδικά τραύματα.

Είναι γνωστό σε όλα τα πλάσματα που ζουν τη νύχτα, η φύση τους έχει δώσει το προνόμιο της καλής όρασης. Έτσι και τα παιδιά της νύχτας μαθαίνουν να κατέχουν αυτό το ιδιαίτερο προνόμιο ,μαθαίνουν όχι απλά να «κοιτάνε» αλλά να βλέπουν καλύτερα μέσα από συμπεριφορές οι οποίες δεν θα ήταν εύκολα αναγνωρίσιμες κάτω από το φως του ήλιου. Γίνονται χαμαιλέοντες ανάλογα την περίσταση και αυτός είναι ένας κανόνας της νύχτας. Γιατί ΝΑΙ η νύχτα έχει κανόνες και πολλούς και σοβαρούς και σημαντικούς για την επιβίωση. Δεν είναι βέβαια εύκολα ακολουθήσιμοι απ’ όλους και γι’ αυτό άλλωστε δε μπορούν όλοι να επιβιώσουν σε αυτή.

Αν παρατηρήσεις τα παιδιά της νύχτας φαίνεται να διασκεδάζουν ενώ δουλεύουν και όντως πολλές φορές μπορεί να γουστάρουν τη δουλειά τους. Είναι όμως κι άλλες φορές που αυτό που βλέπεις είναι ένα προσωπείο καλοφτιαγμένο για να αρέσει σε σένα που έχεις βγει να διασκεδάσεις και προφανώς δε θες να σε εξυπηρετήσει ένα άτομο στεναχωρημένο ή νευριασμένο που θα σου χαλάσει το κέφι.

Καταπιέζουν λοιπόν τα συναισθήματα τους για χάρη της δουλειάς τους. Επιπροσθέτως όλοι γνωρίζουμε ότι οι καλύτεροι ψυχολόγοι είναι οι barmen/women. Πόσες φορές υπό την επήρεια αλκοόλ ξεκίνησες να τους μιλάς για τα προβλήματα της ζωής σου και έκπληκτος κατάλαβες ότι όχι μόνο σε άκουγαν αλλά σου έδωσαν και αξιόλογες συμβουλές.

Αυτό οφείλετε ότι τα παιδιά της νύχτας (αυτά που δουλεύουν στην νύχτα, όχι αυτά που τα πίνουν μόνο) ωριμάζουν πιο γρήγορα. Φταίει που η νύχτα τους έχει δώσει εμπειρίες που τους έμαθαν να κρίνουν καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά η προσωπική τους ζωή φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα αφού με όσα έχουν δει και ακούσει είναι δύσκολο να εμπιστευτούν κάποιον (άλλος ένας σημαντικός κανόνας της νύχτας). Αλλά και λόγω της δουλειάς που κάνουν είναι και δύσκολο και στους άλλους να τους εμπιστευτούν.

Είναι παιδιά που χρειάζονται φροντίδα για να καταφέρουν να διατηρήσουν την αθωότητα που τους στέρησε η νύχτα. Τη λέξη έρωτας δεν την χρησιμοποιούν ιδιαίτερα και όταν την τολμούν θα είναι σίγουροι απόλυτα γι ‘ αυτήν και όσα μπορεί να προσφέρει.

Εν κατακλείδι τα παιδιά της νύχτας να τα αγαπάτε λίγο παραπάνω γιατί κρύβουν θησαυρούς. Και αν κάποτε κάποιο από αυτά θελήσει να εμπιστευτεί στα χέρια σας τον θησαυρό του, εκτιμήστε το . Πάσχισε πολύ να τον αποκτήσει και να τον διατηρήσει. Μα πιο πολύ πάσχισε να σας εμπιστευτεί.

nyxta

 

 

Πηγή Φένια Μαθιού – Σουζυ Αρχοντή

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top