27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΟΜΙΛΙΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

29 Νοεμβρίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Την περασμένη Δευτέρα είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την συζήτηση- ομιλία που διοργανώσαμε οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Ασπροβάλτας, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Γεωργίου σε συνεργασία με το volvinews.

Ο καιρός βέβαια δε βοήθησε αλλά η συζήτηση καθ’ ομολογίαν   των παρευρισκόμενων ήταν υπερ του δέοντος ενδιαφέρουσα.
Μίλησαν και απάντησαν στις απορίες του κοινού η Μαιευτήρας χειρούργος γυναικολόγος  κα. Σαραλιωτου Νίκη και η Πυρηνικός ιατρός, κα. Βασιλείου Όλγα.
Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν οι Γυναικολογικές παθήσεις - Διάγνωση- Θεραπεία, τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ενημέρωση για τον ιο HPV  και αντίστοιχα από την κ.. Βασιλειου,  εφαρμογές της πυρηνικής ιατρικής σε μεταβολικές νόσους των οστών- οστεοπόρωση και στην διερεύνηση ψηλαφητής μάζας των μαστών.

Άκρως ενδιαφέρουσες νέες εξελίξεις και αντίστοιχες εξετάσεις  αναφέρθηκαν και επεξηγήθηκαν από τις κυρίες σε ένα κοινό που απέδειξε ότι ήθελε να ενημερωθεί, καθώς αποδεικνύετέ και από το γεγονός ότι η συζήτηση κράτησε αρκετές ώρες. Αυτό όμως σηματοδοτεί και κάτι άλλο. Το ότι δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκείς ενημέρωση σε πολλά σημαντικά θέματα (πόσο μάλλον θέματα που αφορούν άμεσα την υγεία ) σε μικρές κοινωνίες όπως η δικές μας. Οι σύλλογοι επειδή διέβλεψαν αυτή την αναγκαιότητα, και εμείς μαζί, προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτό το κενό.  

Βέβαια επειδή έχω μάθει να γράφω μερικά πράγματα με το όνομα τους, υπάρχει και η σχετική αδιαφορία από κάποιους, με αποτέλεσμα όταν έρθει ο κόμπος στο χτένι να τα βρουν σκούρα για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση της καθομιλουμένης. Η  απλά είναι και η νοοτροπία του «εμείς τα ξέρουμε όλα» και έχουμε γνώμη επί παντός του επιστητού,  που διέπει τη ράτσα μας.

Σημασία έχει ότι η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη επι της ουσίας και όπως έχω ξαναπεί το volvinews συνεχίζει να είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με οποιοδήποτε σύλλογο για θέματα που αφορούν το κοινό καλό.

Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τις κυρίες Σαραλιώτου και Βασιλείου που διέθεσαν τον χρόνο τους για να μας ενημερώσουν για αυτά τα  πολύ σοβαρά θέματα, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία και τον κόσμο που ήρθε και πιστεύω ότι ικανοποιήθηκε από την εκδήλωση μας.

syzhthsh2

syzhthsh1

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top