ΟΜΑΣΚ ΟΙ ΑΤΡΟΧΙΣΤΟΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Ιανουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ

ΟΜΑΣΚ "ΟΙ ΑΤΡΟΧΙΣΤΟΙ"

atroxistoi 2

Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Στρυμονικού Κόλπου

Κώστας Ηλιάδης: "Οι εκδηλώσες  μας και οι φυσικές διαδρομές της περιοχής μας, αποτελούν Πανελλήνιο πόλο έλξης  για κάθε μοτοσυκλετιστή"

Ο Πρόεδρος του ΟΜΑΣΚ  μιλά στο volvinews για την ιστορία, την δράση, τους στόχους και το μέλλον του Συλλόγου.

Ο Καπετάν - Χαρλεάς της στεριάς και της θάλασσας...

Με τον Κώστα Ηλιάδη γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Από τα σχολικά μας χρόνια. Το όνομα "Καπετάνιος" το κέρδισε χάρην στην ναυτική παράδοση της οικογενείας του και στο επάγγελμά του. Θαλασσινός και καπετάνιος σχεδόν από την κούνια του. Το δεύτερο προσωνύμιο του, η δεύτερη "ετικέτα' μπήκε τα τελευταία χρόνια στη ζωή του και φυσικά έχει άμεση σχέση με την μεγάλη αγάπη και τρέλλα του, την Harley μηχανή του. Ένας καπετάνιος της ασφάλτου δηλαδή, όπως τον ξέρουν και τον αποκαλούν οι φίλοι. Ο Κώστας τα τελευταία χρόνια έκτος από το τιμόνι του σκάφους του, κρατά στα χέρια του και το τιμόνι ενός συλλόγου που αν και νέος στην τοπική κοινωνία του Σταυρού και στην ευρύτερη περιοχή μας, αγαπήθηκε ιδιαίτερα, δουλεύει αφάνταστα και έχει προσφέρει τα μέγιστα. Μιλάμε πάντοτε για τον ΟΜΑΣΚ Στρυμονικού Κόλπου, τους αιώνια αμετανόητους εραστές των δύο τροχών, της ταχύτητας, της φυγής και της δράσης.

Η συζήτηση στο γραφείο του συλλόγου έχει ξεκινήσει για τα καλά και τα πρώτα ερωτήματα ... ανοίγουν τα γκάζια.... 

 

atroxistoi

 

 

 

- κ. Πρόεδρε πότε ιδρύθηκε ο ΟΜΑΣΚ και για ποιόν σκοπό; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να φτιάξετε αυτό το σύλλογο;

- Αρχικά οφείλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία του συλλόγου μας, στο volvinews  και να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές όλων των μελών και των φίλων μας για καλή επιτυχία στο έργο σας. Στα ερωτήματα σας τώρα. Οι πρώτες κινήσεις ίδρυσης του συλλόγου μοτοσυκλετιστών της περιοχής μας ξεκίνησαν από το 1999. Υπήρχαν πολλά παιδιά στον Σταυρό αλλά και στα γειτονικά χωριά που ασχολούνταν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έπαιρναν μέρος σε διάφορους αγώνες. Έγιναν κάποιες προσπάθεις να διοργανωθούν αγώνες στην περιοχή μας και φτιάχτηκε μάλιστα και η πρώτη αγωνιστική πίστα στα στενά της Ρεντιίνας, στα Μακεδονικά Τέμπη. Κάποια πράγματα προχωρούσαν, κάποια άλλα όχι, υπήρξαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην καρποφορήσουν τελικά εκείνες οι ενέργειες .Το ζήτημα πάγωσε, ξεχάστηκε για κανά δυό χρόνια ώσπου μαζευτήκαμε το 2005 και ο σύλλογος έλαβε επίσημα σάρκα και οστά, με καταστατικό, εκλογές, Δ.Σ. και στέγη. Τα πρώτα γραφεία του συλλόγου μας ήταν αν θυμάστε, δίπλα στο club Okeanos και ο αρχικός πυρήνας αποτελούνταν κυρίως από παιδιά του Σταυρού, μεταξύ των οποίων καθοριστική ήταν η συμβολή του Θάνου Κουρπαλατίδη, του Σπύρου Ασκιτή, και η δική μου. Αμέσως αρχίσαμε να γράφουμε άτομα από όλη την γύρω περιοχή και σήμερα αριθμούμε πάνω από 150 μέλη με συνεχόμενη ανοδική τάση. Αγκαλιάσαμε και αγκαλιαστήκαμε από όλες τις ηλικίες και αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο για εμάς. Από μικρά παιδιά εώς συνταξιούχους "καβαλάρηδες"  τα μέλη μας καταθέτουν ο καθένας ξεχωριστά το δικό του στίγμα στην εξέλιξη μας. Πολλά από τα πρώτα στελέχη μας είναι σήμερα γονείς και έχουν παιδιά  που ετοιμάζονται για αυριανά μέλη.

  Για τον σκοπό της ίδρυσης του Συλλόγου μας συγκεκριμένα, τι να σας πώ;  Ίσως ήταν η ανάγκη μιας παρέας να προσφέρει και αυτή μέσα από το δικό της τρόπο. Ίσως ήταν η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην κυκλοφοριακή αγωγή και την συμπεριφορά όλων. Μπορεί να ήταν μια διαφορετική αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει η μηχανή μέσα όμως από τους κανόνες στην κίνηση και στην ύπαρξη της. Μέτρησε και το γεγονός πως αρκετοί νέοι άνθρωποι έκαναν έτσι απλά το χόμπυ τους. Μπορεί να ήταν η αγάπη όλων μας για τις μοτοσυκλέτες μας. Νομίζω πως όλα τα προηγούμενα μαζί, συνετέλεσαν ώστε να γίνει ο ΟΜΑΣΚ. Εκείνο όμως που ξέρω σίγουρα πως όλοι μα όλοι, όσοι φτιάξαμε τον σύλλογο, νιώθουμε περήφανοι και δικαιωμένοι. Προσφέραμε πολλά και έχουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσσότερα. Υπάρχει το μεράκι, η όρεξη και η διάθεση από μέρους μας για την συνέχεια και το κυριότερο όπλο μας είναι πως τώρα πια υπάρχουν και οι γνωριμίες με τους αντίστοιχους συλλόγους από όλα τα μέρη της Ελλάδος. 

 

 

    - Η τοπική κοινωνία άρχισε να σας γνωρίζει ως σύλλογο μέσα από τους αγώνες και την φυσική σας παρουσία αρχικά, αλλά στη συνέχεια μέσα από διάφορες κοινωνικές δράσεις, όπως συμμετοχή στο καρναβάλι Σταυρού, συναυλίες, εκδρομές, έρευνα και διάσωση παιδιών. Πως τα καταφέρνετε όλα αυτά;

    - Και δεν είναι μόνο αυτά! Υπάρχει η τράπεζα αίματος του Συλλόγου. Η μεγαλύτερη προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν και πολλές άλλες δράσεις ακόμα. Όλα αυτά γίνονται με την προσφορά όλων των μελών μας και βάση της καλής διάθεσης και της όρεξης που σας ανέφερα προηγουμένως. Από την πρώτη στιγμή που Ιδρύθηκε ο ΟΜΑΣΚ δεν μείναμε στα στενά πλαίσια της αγωνιστικής δράσης της μοτοσικλέτας. Δεν ήμασταν ποτέ οι "βαρεμένοι" μηχανόβιοι για σούζες και κόντρες. Ο σύλλογος μας ξεπερνάει τα σύνορα που έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι, για όποιον καβαλάει ένα δίκυκλο και συνδράμουμε παντού σε όλους τους τομείς της κοινωνίας που ζούμε. Συμμετέχουμε στις ημερίδες περιβάλλοντος που διοργανώνει ο δήμος και φροντίζουμε το περιβάλλον. Η συμετοχή μας στο καρναβάλι Σταυρού είναι δεδομένος θεσμός πλέον και μάλιστα όπως λένε όλοι ιδιαίτερα επιτυχής. Διοργανώνουμε συναυλίες, Μουσικές Βραδιές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις δωρεάν για όλο τον κόσμο. Η καθαριότητα και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γραφείου μας είναι καθημερινή διαδικασία για εμάς.

 

Το καλοκαίρι του 2008 τα μέλη μας κινητοποιήθηκαν ερεύνησαν και βρήκαν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που είχε χαθεί στην περιοχή Μηλιές στο Σταυρό. Είμαστε ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε διάσωση, όπου και αν μας ζητηθεί αφού όλα τα παιδιά γνωρίζουν άριστα την περιοχή και ειδικά τις διαδρομές πάνω στα βουνά μας. Συμμετείχαμε  στην  λαμπαδηδρομία αιμοδοσίας που έγινε από την Καστοριά έως την Αλεξανδρούπολη και συνοδεύσαμε την φλόγα στον Σταυρό και στον Άνω Σταυρό.

Συμβάλουμε και ενημερώνουμε τακτικά μέλη - φίλους και κοινό πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς οδήγησης. Ο σύλλογος μας επίσης έχει διαμορφώσει την περιοχή του παλαιού σκοπευτηρίου στην Νέα Μάδυτο σε πίστα προπόνησης για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν πάνω σε αυτόν τον τομέα. Γενικά προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί παντού. Οι αγώνες που διοργανώνουμε πιστεύουμε πως προβάλουν την περιοχή μας σε Πανελλήνια κλίμακα και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από παντού. Αυτό βοηθάει στην ανάδειξη του τόπου μας, αφού κάθε επισκέπτης γίνεται ταυτόχρονα καταναλωτής. Το καλύτερο από όλα είναι πως εκατοντάδες άνθρωποι γνωρίζουν τα μέρη μας. Τα αγαπούν, τα διαφημίζουν και αλλού και ξανάρχονται. Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι: ακόμα καλύτεροι και μεγαλύτεροι αγώνες και φυσικά να μπορέσουμε να γίνουμε σημείο αναφοράς για όλη την χώρα. Να μπορέσουμε να γίνουμε πόλος έλξης, γιατι όχι και για χιλιάδες ανθρώπους που θα έρχονται εδώ με τους φίλους τους για να αγωνιστούν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν. Η περιοχή και ο Ορεινός όγκος μας προσφέρετε ιδανικά γι΄αυτό. Έχουμε σαν τόπος μεγάλες δυνατότητες. Εμείς ας πούμε ότι βάζουμε κάποια λιθαράκια για να αξιοποιηθούν μερικές από αυτές.

Ταξιδεύεις για ταξίδια  άλλα...

- Μέσα στα λιθαράκια που βάζει ο σύλλογος κ. Ηλιάδη είναι ασφαλώς και η διοργάνωση εκδρομών των μελών σας, αφού δεν πηγαίνετε απλά σε κάποιο μέρος κάθε φορά, αλλά προσκαλείτε και φέρνετε κόσμο από αλλού, στα μέρη μας. Τι έχετε στο πρόγραμμα για εφέτος;

  Οι εκδρομές μας είναι το κάτι άλλο. Απερίγραπτες. Υπάρχει αφάνταστα καλό κλίμα και ομαδική επαφή. Η πρώτη μας μεγάλη εδκρομή στο φράγμα του Νέστου, έμεινε θρυλική στα χρονικά. Κατά καιρούς κάνουμε διάφορες εξορμήσεις αλλά για φέτος υπάρχει στο πρόγραμμα να επισκεφθούμε κατά την άνοιξη την περιοχή της Έδεσσας. Είναι μια εξαιρετική διαδρομή που πιστεύω πως θα την απολαύσει όποιος έρθει. Βέβαια οι καιροί είναι δύσκολοι, τα έξοδα αρκετά και οι δουλειές πεσμένες. Ευελπιστούμε όμως σε υψηλή συμμετοχή και σχεδιάζουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αξίζει τον κόπο να ταξιδεύεις. Γεμίζεις εμπειρίες. Γνωρίζεις νέους τόπους, νέους φίλους. Είναι άλλη αίσθηση το ταξίδι με την μηχανή. Σου δίνει άλλα πράγματα. Είναι ωραίο και το κλίμα της παρέας που υπάρχει. Ξέρετε στην δεκαετία του ΄80 κυρίως, οι "Μηχανόβιοι" είχαν αποκτήσει κακό όνομα. Είχαν συνδεθεί με κόντρες, με σούζες, με επίδειξη κτλ. Σήμερα δεν είναι έτσι. Το δίκυκλο έχει μπεί στη ζωή σχεδόν όλων μας. Είναι καθημερινή ανάγκη οικονομικό μέσο μεταφοράς  και όχι μόνο. Η μηχανή είναι το "παρεάκι" μας. Αυτός που θέλει να αγωνιστεί μπορεί να το κάνει με την ησυχία του. Υπάρχουν πίστες και αγώνες σχεδόν παντού. Οι περισσότεροι ζούμε και κινούμαστε με τις μηχανές μας ως μια απλή καθημερινή, ευχάριστη και φυσιολογική δράση. Υπάρχουν μηχανόβιοι γιατροί, επιστήμονες, οικογένειες ολόκληρες που ταξιδεύουν με τις μηχανές τους κυρίως στις διακοπές τους, για να νιώσουν αυτήν την διαφορετικότητα που σου δίνουν οι δύο τροχοί. Για πολλούς είναι τρόπος ζωής. Βίωμα. Μια άλλη φιλοσοφία ύπαρξης. Η Μηχανή σημαίνει πολλά γι΄αυτόν που την αγαπά. Και η αγάπη αυτή είναι παντοτινή. 

Ο Μοτοσικλετιστής σήμερα δεν είναι "φιγουρατζής". Πρώτα από όλα είναι μέλος μιας συντεταγμένης κοινωνίας που κινείται καλύπτοντας τις ανάγκες και την ψυχαγωγία του με κανόνες και ασφάλεια. Οι λιγοστές δυστυχώς εξαιρέσεις οφείλονται σε άλλους λόγους και μακάρι να μην υπήρχαν ποτέ. Αυτό όμως δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το γενικό σύνολο. Η ταχύτητα και η μηχανή πραγματικά κρύβει προκλήσεις και παγίδες. Με σωστή αγωγή και συμπεριφορά όμως γίνεται ένα υπέρ - χρήσιμο και ευχάριστο εργαλείο για όλους. Οι εκδρομές μας θα συνεχίσουν να γίνονται μέσα σε αυτό το κλίμα και προσκαλούμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτές και να γνωρίσει καινούρια πράγματα.

-Μας αναφέρατε ένα σωρό δραστηριότητες κ. Πρόεδρε αλλά φυσικά όλα αυτά προυποθέτουν και έξοδα. Πως τα βγάζετε πέρα σε όλα αυτά; Υπάρχουν κάποιοι που σας βοηθούν;

Υπάρχουν καταρχάς τα μέλη μας και το Δ.Σ. Από αυτούς ξεκινούν και γίνονται όλα. Όλοι τρέχουμε για χορηγούς που συμβάλουν στις εκδηλώσεις μας και όλοι δουλεύουμε στα κυλικεία που στήνουμε κατά την διάρκεια τους. Αυτό αποφέρει κάποια έσοδα που μαζί με τις συνδρομές και κάποιες γενναίες οικονομικές χορηγίες ορισμένων φίλων, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως εξισοροπούν την κατάσταση. Υπάρχουν επίσης και τα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, οι εγγραφές των αγώνων, πωλήσεις κάποιων ανανμνηστικών και διάφορες άλλες ενέργειες που βοηθούν.

Ξεχωριστή συμβολή και προσφορά στο σύλλογο μας έχει ο νεοσύστατος Δήμος Βόλβης. Θα θέλαμε επίσημα ως ΟΜΑΣΚ να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Γαλαμάτη Δημήτρη για την Βοήθεια και την Συνεργασία του. Έπίσης ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θα πρέπει να πούμε και στον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Βασιλάκη Δημήτρη για την συνολική βοήθεια και στάση του απέναντι μας. Υπάρχει μια πρωτοφανής συνεργασία και κατανόηση μεταξύ μας, που όμοια της δεν υπήρχε ποτέ δυστυχώς στο παρελθόν απο κανέναν. Αυτό βοηθάει στο να σκεφτόμαστε, να προτείνουμε, και να υλοποιούμε εκδηλώσεις μέσα σ' ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας. Αυτό συμβαίνει επίσης και από πλευράς Δήμου.

Όπου χρειαστεί και μας ζητηθεί να βοηθήσουμε είμαστε πάντοτε πρόθυμοι και δηλώνουμε παρών.

Τέλος βοηθάει και ο κόσμος. Όλοι αυτοί που έρχονται στις εκδηλώσεις και συμμμετέχουν αφήνοντας έστω και το ένα ευρώ που θα αγοράσουν και ένα σουβλάκι ή μια μπύρα. Τους ευχαριστούμε.

atroxistoi1

-Ποιοί είναι οι συνεργάτες σας στο Δ.Σ που συμβάλουν ώστε να γίνονται όλα αυτά τα όμορφα πράγματα κ. Πρόεδρε;


Εδώ θα ήθελα να πω πως παραλάβαμε ένα σύλλογο με αξιολογότατη δουλειά από το προηγούμενο Δ.Σ. Τα παιδιά εκείνα βοήθησαν όσο μπορούσαν επί χρόνια και πολλοί από τους παλιούς βοηθούν ακόμα ενεργά. Όπως ήδη αναφέρατε Πρόεδρος είμαι εγώ, Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Αντώνης Κιντσάκης και μέλη του Δ.Σ. είναι οι κ.κ. Αναγνώστου Ιωάννης, Ιωάννου Δημήτρης, ο "Παλαίμαχος" Σπύρος Ασκιτής και ο Νίκος Κωνσταντινάκης. Εκτός από αυτά τα παιδιά βοηθούν και άλλοι. Ξέρετε εδώ σε μας δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο τα αξιώματα. Πάνω σε δύο ρόδες όλοι νιώθουμε ίδιοι και ίσοι. Αυτός που έχει παραπάνω όρεξη και χρόνο προσφέρει περισσότερο. Την μιά φορά  ο ένας, την άλλη φορά ο άλλος και πάει λέγοντας. Αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι ο Σύλλογος να κάνει πάντα ένα βήμα μπροστά. Το αξίζουν και τα μέλη και ο τόπος μας αυτό. 

- Τα καλύψαμε όλα σχεδόν κ. πρόεδρε και δεν έχω κάποια άλλη ερώτηση να σας θέσω. Σας ζητώ απλώς δυό λόγια ως επίλογο για να κλείσουμε έτσι αυτήν την όμορφη συζήτηση.

Σας ευχαριστούμε και πάλι και σας προσκαλούμε στο μέλλον σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Εκείνα που θα ήθελα να σημειώσω κλείνοντας είναι: Μια συμβουλή για τους μικρότερους και μια ευχή για τους μεγαλύτερους. Θα ήθελα να συμβουλέψω τα νέα παιδιά να είναι πάντα προσεκτικά με τις μηχανές τους και να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η μηχανή είναι φίλος όταν την σέβεσαι και όταν μπορείς να την ελέγχεις εσύ και όχι αυτή εσένα. Οι νεότεροι έχουν όλον το χρόνο μπροστά τους να ταξιδέψουν, να ονειρευτούν, να ξεφύγουν, να ζήσουν όσο θέλουν. Όχι τέρμα τα γκάζια λοιπόν. Ήρεμα πάντα. Η Μηχανή υπάρχει για να την καβαλάς και όχι για να σε καβαλάει!

Στους μεγαλύτερους τώρα θα ήθελα να ευχηθώ να φτιάξουμε κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκαμε εμείς. Να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε την περιοχή μας πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων. Είναι στο χέρι μας. Εμείς βαδίζουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και βήμα-βήμα προχωράμε. Ελάτε μαζί μας. Είναι καλεσμένος όλος ο κόσμος στις εκδρομές, στις εκδηλώσεις, στους αγώνες, στις παρέες μας. Ακόμα και για όσους δεν καβάλησαν ποτέ στην ζωή τους μηχανή ποτέ δεν είναι αργά. Ο κόσμος των δύο τροχών είναι μαγικός. Έχει μέσα του συναισθήματα πρωτόγνωρα και όμορφα.

"Αξίζει φίλε μου να υπάρχεις για ένα όνειρο"

Μηχανή δεν είναι μονάχα δύο ρόδες. Είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Είναι η παρέα , είναι το ταξίδι, είναι οι εμπειρίες, είναι το όνειρο. ΟΜΑΣΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.

Κάπου εκεί έξω τώρα που μιλάμε, ένα φιλαράκι τρέχει πάνω σε δύο ρόδες. Μπορεί να είναι στην Πάτρα, μπορεί στην Ξάνθη, μπορεί στην Κοζάνη. Όμως τον χτυπά η ίδια βροχή και τον φυσά ο ίδιος αέρας με εμάς. Μπορεί να είναι ο Νίκος, ο Γιώργος, ο Θανάσης. Είναι όμως φίλος. Να φτάνει πάντα καλά όπου και αν πηγαίνει και καλοτάξιδος. Αυτός είναι  ο "κόσμος" μας , γιατί όπως γράψαμε κάποτε και στο ημερολόγιο μας:

"Καράβια είμαστε... και το μεγάλο κρίμα... είναι να μένουμε δεμένα στην στεριά" Καλά μας ταξίδια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top