ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ALZHEIMER
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Ιανουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

kalaitzh alzheimer
Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας, γνωστής ως Αλτσχάιμερ αλλά και η διαχείριση της νόσου, είναι τα κεντρικά θέματα της πρώτης ομιλίας που διοργανώνεται από την ιατρό Πόπη Καλαϊτζή, σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά.


Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Νόσου Aλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη, η οποία θα αναφερθεί εκτενώς στη νόσο της «τρίτης ηλικίας», δίνοντας έμφαση στα νέα δεδομένα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες στις 11 Φεβρουαρίου 2012, στις 18:00, στο ΚΑΠΗ του Σταυρού και στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουφαλίων.
 
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος  και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, όπως μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης. Από Αλτσχάιμερ πάσχουν σήμερα στην Ελλάδα 160.000 άνθρωποι, στην Ευρώπη 6.000.000 και σε όλο τον κόσμο 26.000.000. συνάνθρωποι μας!  Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή,  αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της κας. Καλαϊτζή με την εταιρία νόσου Αλτσχάιμερ, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα ιατρεία της εταιρίας, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες ή συνεντεύξεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6945 850707 Αναστασία Αργυριάδου.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top