Σ.Ε.Β.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

01 Φεβρουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

Αντιμέτρα... στην κρίση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ

Με νέα φρεσκάδα, αισιοδοξία και όρεξη το νέο Δ.Σ. ξεκινά τις προσπάθειες του κόντρα στην γενική κατάσταση

''Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε .... και ακόμα παραπάνω'' δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πεκρίδης Απόστολος

Δεν είναι εύκολο πράγμα να δημοσιεύεις ένα αφιέρωμα, είτε μικρό είτε μεγάλο, για ένα τεράστιο επαγγελματικό κομμάτι του κόσμου της τοπικής κοινωνίας όπου ζεις και ανήκεις, μέσα σ΄ αυτήν την γενική κατάσταση, η οποία δεν σου αφήνει κανένα σχεδόν περιθώριο για να γράψεις κάτι θετικό, κάτι αισιόδοξο.

Πικρές σκέψεις και διαπιστώσεις όπου και να  γυρίσεις να δεις, για ότι και να προσπαθήσεις να καταγράψεις. Δύσκολοι καιροί για όλους και ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας για τον επαγγελματικό κόσμο του τόπου μας. Αναπόφευκτα λοιπόν και ο Σταυρός ο οποίος διαθέτει και τον μεγαλύτερο επαγγελματικό ''στόλο'' και αγορά της ευρύτερης περιοχής μας περνάει, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, τις δικές του δυσκολίες και την δική του κρίση. Σίγουρα το τουριστικό ''εισόδημα'' αποτελεί βαθιά ανάσα για όλους, αφού είτε άμεσσα είτε έμμεσα κυκλοφορεί παντού, αλλά φτάσαμε πλέον στα χρόνια που ούτε αυτό αρκεί. Φτάσαμε ή μας έφτασαν αν θέλετε σε χειμώνες που δεν ''βγαίνουν''', σε καταστάσεις που δεν παλεύονται και σε σταδιακά και συνεχόμενα αδιέξοδα μεγάλων τμημάτων της αγοράς

stavrosΣΤΑΥΡΟΣ - Η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ''ΣΤΟΛΟΣ'' ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά όμως η προσπάθεια και η ελπίδα για κάτι καλύτερο, η πίστη και η θέληση για κάτι πιο αισιόδοξο δεν σταματά. Αλίμονο αν σταματούσε. Αλίμονο αν σηκώναμε τα χέρια και μοιρολατρούσαμε όλοι. Αλίμονο αν το βάζαμε κάτω. Και ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι νέοι κυρίως άνθρωποι εκείνοι που πρωτοστατούν σε αυτό και είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν όσο μπορούν. Υπάρχουν τα παιδιά εκείνα που με όσες δυνάμεις διαθέτουν, μέσω των συλλογικών φορέων τους, προσπαθούν να βελτιώσουν όσο γίνεται τα πράγματα, να προβάλουν το τόπο τους αλλά και να ενώσουν τις δύνάμεις των φορέων αυτών με όποιους άλλους υπάρχουν, για μια ευρύτερη Πανελλήνια πίεση για εξεύρεση λύσης.

Μιλάμε πάντοτε για το νέο Δ.Σ. του συλλόγου επαγγελματιών και βιοτεχνών Σταυρού, ο οποίος υπάρχει εδώ και δεκαετίες συμβάλοντας και αυτός με το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου. Πολλά έγιναν στο πέρασμα αυτών των δεκαετιών και πολλά θα μπορούσαν ακόμα να είχαν γίνει. Αυτό που έχει σημασία όμως σημερα, τώρα, είναι πως η συνολική γενική κατάσταση που βιώνει ο επαγγελματικός κόσμος του Σταυρού απαιτεί συσπείρωση ενότητα και συστράτευση γύρω από το νέο Δ.Σ. Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να αγωνίζεται μόνος του. Πέρα από την προσωπική καθημερινή μάχη του καθενός, ίσως ήρθε η στιγμή να καταλάβουμε όλοι, πως μόνο μέσα από συλλογική δράση, πρωτοποριακή διαφήμηση και συνολική παρουσία θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω που είναι αναγκαίο για όλους.

"Μην ξεχνάτε πως τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ" γράφουν τα μέλη του Δ.Σ. στη σελίδα του συλλόγου στο  facebook, υλοποιόντας  μία από τις πρώτες ενέργειες τις οποίες έχουν σχεδιάσει για την μελλοντική δράση τους.

stavros-paraliaΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ''ΕΙΣΟΔΗΜΑ'' ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ''ΣΤΕΓΝΟΥΣ'' ΧΕΙΜΩΝΕΣ

Στα άμεσσα σχέδια του Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με τον σύλλογο Εστιατόρων Σταυρού, είναι η δημιουργία ειδικού χώρου, μέσω του οποίου θα συμμετάσχουν και θα συμβάλουν στο καρναβάλι Σταυρού. Ήδη το νέο Δ.Σ. έχει έρθει σε επαφή με  μία σειρά φορέων που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο του συλλόγου.  Με το βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσ/νίκης, με το επαγγελματικό επιμελητήριο, με το ΤΕΒΕ και με άλλους φορείς της Νομαρχίας, τόσο για την εύρευση χρηματοδότικών πόρων για την λειτουργία του συλλόγου, όσο και για την κατάθεση των απόψεων του επαγγελματικού κόσμου του Σταυρού για την πίεση εύρεσης διεξόδων και ανάπτυξης

"Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε...και ακόμα παραπάνω" μας ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στο volvinews ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Πεκρίδης. "θα κάνουμε ότι μπορούμε και πιστεύουμε ενωμένοι να κερδίσουμε πολλά. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά! Και σε προβολή και σε διαφήμηση και σε ανάδειξη του Σταυρού σε τουριστικό  προορισμό τους θερινόυς μήνες, αλλά και σε ανάδειξη του ως καθοριστικό παράγοντα της αγοράς της ευρύτερης περιοχής όλο το χρόνο. Ενωμένοι μπορούμε να προστατεύσουμε το τοπικό εισόδημα, να χτυπήσουμε το παραεμπόριο, να εξαφανίσουμε κάθε είδους ασχήμια και φαινόμενο παραοικονομίας που εμφανίζεται. Πιστεύουμε στην συνεργασία όλων των επαγγελματιών του Σταυρού και καλούμε τους πάντες,ακόμα και αυτούς που δεν είναι μέλη, στις τάξεις του συλλόγου. Εμείς ξεκινάμε σταδιακά μια σειρά ενεργειών οι οποίες πιστεύουμε μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας. Σίγουρα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά πράγματα αλλά είναι ξεκάθαρο πως είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να κάνουμε πολλά περισσότερα για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς με την σειρά μας σε κάποια διέξοδο αυτής της κατάστασης. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας πως μόνο μέσα από κοινή δράση θα βρεθούν λύσεις."

Από μέρους μας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στο νέο Δ.Σ. για την υλοποίηση των στόχων τους και δηλώνουμε παρών στο πλευρό τους, τόσο με την φιλοξενία οποιουδήποτε εγχειρήματος και σχεδίου τους, όσο και με την ανάρτηση μιας σειράς ρεπορτάζ στο άμεσσο μέλλον με τους ίδιους τους επαγγελματίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά κλάδο. 

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top