Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Πυροβολάει η Δύναμη Κορώνειας ...

 Με 34 μετάλλια (15-Χρυσά 10-Ασημένια 9-Χάλκινα και δύο 5η θέση)

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Ημέρα των ανατροπών. Νέα νίκη του Αριστοτέλη . Νίκησε εντός έδρας με 65-56 στο ντέρμπι των πρωτοπόρων τον Άτλα.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εορτάστηκε στον δήμο Βόλβης, σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ανήμερα των Εισοδίων της Παναγίας,

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Με τον όρο »τοξικός», οι ψυχολόγοι περιγράφουμε τον επιβλαβή για την ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία ενός ατόμου. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους τα οποία και χρησιμοποιούν εξοντώνοντας το »θύμα» τους

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ |e5097f

Απίστευτες αδικίες σε βάρος μεγάλου αριθμού οικονομικά αδύναμων πολιτών επιφυλάσσει ο ορισμός της έννοιας «ευάλωτο νοικοκυριό» και με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που καθόρισε μέσω τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα και που πρόκειται να εξειδικεύσει περαιτέρω, μέσω της επικείμενης εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Τρίτη σήμερα 21 Νοεμβρίου και η εκκλησία μας ''γιορτάζει''τα Εισόδια Της Θεοτόκου ,και αφού σας πω την καλημέρα μου και τις ευχές μου για να περάσετε όσο πιο καλά γίνεται και την σημερινή ηλιόλουστη μέρα πάμε να δούμε μαζί τι γιορτάζουμε 21/11.

 Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης και τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.

Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Για την Εκκλησία, η σημερινή ημέρα συνιστά μεγάλη γιορτή, ενώ διαβάζονται και ψάλλονται τα εξής ηχηρά στιχάρια:

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Κοντάκιον

Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς.
Ὁ καθαρώτατος ναὸς τοῦ Σωτῆρος, ἡ πολυτίμητος παστὰς καὶ Παρθένος, τὸ Ἱερὸν θησαύρισμα τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ, σήμερον εἰσάγεται, ἐν τῷ οἴκῳ Κυρίου, τὴν χάριν συνεισάγουσα, τὴν ἐν Πνεύματι θείῳ· ἣν ἀνυμνοῦσιν Ἄγγελοι Θεοῦ· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Ὁ Οἶκος
Τῶν ἀπορρήτων τοῦ Θεοῦ καὶ θείων μυστηρίων, ὁρῶν ἐν τῇ Παρθένῳ, τὴν χάριν δηλουμένην, καὶ πληρουμένην ἐμφανῶς, χαίρω, καὶ τὸν τρόπον ἐννοεῖν ἀμηχανῶ τόν ξένον καὶ ἀπόρρητον, πῶς ἐκλελεγμένη ἡ ἄχραντος, μόνη ἀνεδείχθη ὑπὲρ ἅπασαν τὴν κτίσιν, τὴν ὁρατὴν καὶ τὴν νοουμένην. Διό, ἀνευφημεῖν βουλόμενος ταύτην, καταπλήττομαι σφοδρῶς νοῦν τε καὶ λόγον, ὅμως δὲ τολμῶν, κηρύττω καὶ μεγαλύνω· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Λίγα πράγματα για να είμαστε πάντα ..μέσα στα πράγματα.Χρόνια πολλά σε όλους εσάς που γιορτάζετε ,βέβαια όπως λέγεται σήμερα γιορτάζουν οι ελεύθερες Μαρίες και όλα τα ονόματα που γιορτάζουν τον 15Αυγουστο ,αλλά μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θέλουν να γιορτάζουν σήμερα ,όπως και να'χει χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και στον στρατό μας φυσικά.

Ήλιος με δόντια σχεδόν σε όλη την χώρα και πολλοί θα είδατε στα ΜΜΕ εικόνε από τις χιονισμένες περιοχές που πραγματικά μιας και κοντεύουν τα Χριστούγεννα ,είναι τα τοπία μαγικά ,τους 0 βαθμούς άγγιξε το πρωί στις 7 π.μ το θερμόμετρο στην παραθαλάσσια περιοχή του δήμου μας ,φαντάζομαι ότι στις ορεινές περιοχές θα ήταν και κάτω του μηδενός ,μπορείτε να μας πείτε στα σχόλια σας στην ομάδα μας στο faebook για τις θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή σας,θα ανέβει όμως η θερμοκρασία την Τετάρτη και θα κυμαίνεται γύρω στους 13-14 βαθμούς και όχι σε μονοψήφιους.Χειμώνας είναι αγαπητοί φίλοι και θα κάνουμε υπομονή.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 21/11/2017

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά περιμένουμε την Τρίτη, 21.11.2017, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ 

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι νορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία τοπικά 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21/11

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου, μπαίνει το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στο Παρίσι. Το πρώτο αερόστατο ταξιδεύει στον αέρα, ενώ γεννιέται και η πρώτη συσκευή καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου, ο φωνογράφος. Η Γαλλία συνταράσσεται από την πρώτη μεγάλη γενικευμένη απεργία που λήγει με κινητοποίηση του στρατού και 600 νεκρούς.

164 π.Χ. Ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστυλώνει το Ναό της Ιερουσαλήμ. Το γεγονός εορτάζεται ετησίως από τους Ιουδαίους στη γιορτή του Χανουκά

1694 Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, Βολταίρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ

1783 Υψώνεται στον παρισινό ουρανό το πρώτο επανδρωμένο αερόστατο. Εφευρέτες τα αδέλφια Ιωσήφ Μιχαήλ και Ιάκωβος Στέφανος Μογκοφλιέ. Επιβάτες ο Γάλλος φυσικός Ζαν Φρανσουά Πιλάτρ δε Ροζιέ και ο μαρκήσιος Ντ’ Αρλάντ. Η περιπλάνηση τους διαρκεί 25 λεπτά.

1791 Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε Αρχιστράτηγο και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864 Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1871 Ο Αμερικανός Μόουζες Γκέιλ πατεντάρει τον αναπτήρα.

1916 Το πλωτό αγγλικό νοσοκομείο “Βρετανικός” και αδελφό πλοίο του “Τιτανικού” βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας. Από τους 1.134 επιβαίνοντες χάνονται 30 άτομα, 21 μέλη του πληρώματος και 9 μέλη του ιατρικού προσωπικού, ενώ 1.104 θα διασωθούν.

1945 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

1955 Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

1963 Η ελληνική σημαία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.

1990 Υπογράφεται στο Παρίσι ιστορική συμφωνία μεταξύ των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, βάζοντας έτσι τέρμα στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υιοθετούν την «Χάρτα των Παρισίων για μια Νέα Ευρώπη».

1994 Με δίχτυα τυλίγουν τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Αθήνα, μέλη της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση αφρόδικτων, που σκοτώνουν χιλιάδες δελφίνια κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

1995 Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα, ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο.

1998 Πέθανε ο ποιητής, Μιχάλης Κατσαρός.

2000 Πεθαίνει ο Τσέχος δρομέας Εμίλ Ζάτοπεκ, ο επονομαζόμενος και «άνθρωπος-ατμομηχανή», 4 φορές χρυσός ολυμπιονίκης.

2010 Ιδρύεται το νέο κόμμα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία, στο θέατρο Badminton.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και για σήμερα ,ήθελα να σας αναφέρω για τον επικείμενο διαγωνισμό που θα ''φιλοξενήσουμε''στο άμμεσο μέλλον εδώ στην μουσική στήλη του volvinews.gr και θα πάρουν μέρος μόνο τα τακτικά μέλη της ομάδας ,γιατί όπως φαίνεται δυστυχώς πέρση κάποιοι''πήραν τα δώρα τους''και την έκαναν ...με ελαφρά πηδηματάκια ,εμείς απλά ζητήσαμε την στήριξη σας ,τίποτε άλλο ,μόνο την στήριξη σας στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι διαχειριστές ,χωρίς καμία απολαβή ,βλέπουμε όμως ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν ''σέβονται''την δουλειά μας και κατ'επέκταση έχουν άλλες βλέψεις ,εμείς ξέρουμε ποιοι είναι και δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά λάβουν μέρος σε τυχόν διαγωνισμούς,αυτά είχα να πω και ελπίζω να έγινα κατανοητή ,μόνο τα τακτικά μέλη θα μπαίνουν σε κληρώσεις.

Σας εύχομαι να έχετε μια γλυκιά και δημιουργική ημέρα Τρίτης και να είστε πάντα χαμογελαστοί ,η σημερινλη μουσική μου επιλογή σε λίγο ανεβασμένους ρυθμούς μιας και τις προηγούμενες ημέρες δεν μας το επέτρεπαν τα άσχημα γεγονότα που έτυχαν στην πατρίδα μας.Να είστε όλοι σας καλά ,μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ.

Top