Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους μας.Να'μαι και πάλι εδώ κοντά σας μετά από περίπου 20 ημέρες άδειας και είμαι χαρούμενη που ξεκινάω και πάλι να ''γράφω''για εσάς .Όπως είδα περάσατε όμορφα οι περισσότεροι τις Γιορτές και εγώ επίσης καθώς οι γονείς μου μας επισκέφτηκαν στην Κύπρο.Όλα όμως τα ωραία ...τελιώνουν οπότε τα κεφάλια μέσα και ξεκινάμε δουλειά .Πολλά έγιναν το διάστημα που έλειπα και το πιο συγκλονιστικό απ΄'ολα είναι η ρήψη επιβατικού αεροπλάνου με 176 νεκρούς ,αθώους ανθρώπους από πύραυλο στην Τεχεράνη.Επίσης ο καιρός με διάφορες ονομασίες έδωσε σχεδόν τα πάντα στην χώρα μας ,από ανέμους των 12 μπορώρ ,από χιόνια ,από καταιγίδες ,από ψοφόκρυο ,από ηλιοφάνεια και ζέστη ,απ΄'ολα είχε το καλάθι του καιρού .Βέβαια όπως διάβασα σε έγκυρη σελίδα που ασχολείται με τον καιρό στον κόσμο η χρονιά 2019 ήταν η πιο θερμή χρόνια ever...

Με αποτέλεσμα τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία ,και λέω με αποτέλεσμα μιας και το περιβάλλον εκδικείται ανεπανόρθωτα .Εκατομμύρια ζώα νεκρά ,καθώς και πολλά στρέμματα καμένα ,δεν υπάρχουν λόγια και στέλνουμε την συμπαράσταση μας εκεί.

Πάμε όμως να δούμε τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους ,τα νέα για τον καιρό και φυσικά το τραγούδι της ημέρας που θέλω να πιστεύωότι θα σας φτιάξει το κέφι.

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Ραγδαία επιδείνωση στο νότο. Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Ραγδαία επιδείνωση στο νότο. Προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες, κυρίως στα πολύ νότια τμήματα της χώρας, λόγω του νέου βαρομετρικού χαμηλού που σχηματίζεται στη Λιβύη.

Ο καιρός θα επιδεινωθεί και η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη νότια Ελλάδα με τον Σάκη Αρναούτογλου να συνιστά ιδιαίτερη προσοχή για τα επόμενα 24ωρα, κυρίως στην περιοχή της Κρήτης. 

Μάλιστα, εξηγεί και τους λόγους που έχει μπει η Κρήτη σε ειδική σήμανση για ένα τριήμερο...

 

«Ελαφρώς πιο αργοπορημένο καθώς και ελαφρώς πιο εξασθενημένο θέλουν το βαρομετρικό χαμηλό τα τελευταία, βραδινά στοιχεία για την περιοχή της Κρήτης από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Αυτο δεν σημαίνει πάντως ότι η όλη εξέλιξη δεν συνεχίζει να χρήζει προσοχής!» έγραψε αργά το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

-Πηγή-Dokari.gr

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Υπό στενή παρακολούθηση

Ναυτική ασπίδα για την αποτροπή μιας τουρκικής πρόκλησης

Κάθε κίνηση του τουρκικού στρατού παρακολουθείται έτσι κι αλλιώς από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με όλα τα σύγχρονα μέσα, όμως το τελευταίο δίμηνο αυτό γίνεται με μεγαλύτερη ένταση.

Εσπασε η εκεχειρία

«Ναυάγιο» στη Μόσχα για τη Λιβύη – Ξανάρχισαν οι εχθροπραξίες

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον πρωθυπουργό Φάγεζ ας Σάρατζ.

Βροχές και καταιγίδες

Καιρός : Θα έρθει τελικά το ισχυρότερο κύμα ψύχους του χειμώνα;

Άνεμοι έως 8 μποφόρ προς το βράδυ στη θάλασσα Κυθήρων

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δημόσιος τομέας

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα για να βρουν δουλειά 2.000 μακροχρόνια άνεργοι

Το νέο πρόγραμμα που θα αφορά νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης θα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Νέο νομοσχέδιο

Μεγάλη ανατροπή στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση, τη χρηματοδότηση ΑΕΙ

Ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών και σχετικών αιτήσεων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας για τους μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών που θα στελεχώσουν τα σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-21). Η προθεσμία θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Νέο Ασφαλιστικό

Αναδρομικά : Πότε θα καταβληθούν, αυξήσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου και θα προβλέπει αυξήσεις και αναδρομικά.

Αναδρομικά : Πότε θα καταβληθούν, αυξήσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις | tanea.gr

Σε τρεις μήνες

Πάνω από 110.000 ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση, πάνω από 110.000 καταναλωτές έχουν ρυθμίσεις τις οφειλές τους, ύψους 155 εκατ. ευρώ, με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου.

Πάνω από 110.000 ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ | tanea.gr

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' ,διαβάστε περισσότερα στην επίσημη σελίδα τους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ..ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Σαν σήμερα 14 Ιανουαρίου 2001 πέθανε ο ηθοποιός, Κώστας Ρηγόπουλος.

Σαν σήμερα 14 Ιανουαρίου 2001 πέθανε ο ηθοποιός, Κώστας Ρηγόπουλος

1690 O Γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο κλαρινέτο.

1742 Πέθανε ο Βρετανός αστρονόμος και μαθηματικός, Έντμουντ Χάλεϊ, που υπολόγισε τη τροχιά ενός κομήτη και του έδωσε το όνομά του (Kομήτης του Χάλεϊ)

1784 Επικυρώνεται από το αμερικανικό Κογκρέσο η συνθήκη των Παρισίων, η οποία θέτει επίσημα τέλος στην Αμερικανική Επανάσταση.

1858 Ο Ιταλός επαναστάτης Φελίτσε Ορσίνι αποπειράται να δολοφονήσει το Γάλλο αυτοκράτορα, Ναπολέοντα Γ’. Επιτίθεται με 3 βόμβες στη βασιλική άμαξα. 8 άνθρωποι σκοτώνονται, 142 τραυματίζονται, αλλά ο αυτοκράτορας διασώζεται.

1878 Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ επιδεικνύει το τηλέφωνο στη βασίλισσα Βικτωρία.

1883 Γεννήθηκε η Γαλλοϊταλίδα σχεδιάστρια μόδας, Νίνα Ρίτσι

1900 Η όπερα Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Κοντσάντσι της Ρώμης, παρουσία όλης της καλής κοινωνίας.

1907 Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Κίνγκστον της Τζαμάικα προκαλεί το θάνατο 1000 ατόμων.

1913 Οι ελληνικές δυνάμεις συντρίβουν τους Τούρκους στο Μπιζάνι

1920 Το Ανώτατο Συμβούλιο της Συνδιάσκεψης στο Παρίσι αποδέχεται το σύμφωνο Τιτόνι – Βενιζέλου, με το οποίο η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Ελλάδα.

1938 Ο Έλληνας πυγμάχος Αντώνης Χριστοφορίδης κατακτά τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, νικώντας τον Γερμανό πρωτοπυγμάχο Γκούσταβ Έντερ.

1941 Γεννήθηκε η αμερικανίδα ηθοποιός, Φέι Ντάναγουεϊ

1943 Συναντούνται μυστικά στην Καζαμπλάνκα ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, μαζί με στρατιωτικούς ειδήμονες, για το θέμα της ανάπτυξης ενός δεύτερου μετώπου στην Ευρώπη. Η διάσκεψη διαρκεί έντεκα μέρες και αποφασίζεται ο πόλεμος να τελειώσει μόνο με την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, ενώ προγραμματίζεται και η απόβαση στη Σικελία. Ο Ι. Στάλιν δεν παρευρέθηκε καθώς η μάχη του Στάλινγκραντ επέβαλε την παραμονή του στην ΕΣΣΔ.

1950 Ο Νικόλαος Πλαστήρας σε συνεργασία με τον Εμμανουήλ Τσουδερό ιδρύει την Εθνική Προοδευτική Ένωση Κέντρου (ΕΠΕΚ).

1951 Πέθανε ο ζακυνθινός μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων, Γρηγόριος Ξενόπουλος

1953 Ο στρατάρχης Τίτο εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

1954 Η Μέριλιν Μονρόε παντρεύεται τον θρύλο του Τζο Ντι Μάτζιο στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο. Ο γάμος τους, ο δεύτερος και για τους δύο, θα κρατήσει μόνο 9 μήνες.

1969 Έκρηξη σημειώνεται στο αεροπλανοφόρο “Εντεπράιζ”, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. 27 ναύτες χάνουν τη ζωή τους και 314 τραυματίζονται σοβαρά. 15 αεροπλάνα καταστρέφονται αλλά το “Εντεπράιζ” δεν απειλείται.

1975 Προφυλακίζονται οι πραξικοπηματίες Ιωαννίδης, Παττακός, Μακαρέζος, Παπαδόπουλος, Λαδάς και Ρουφογάλης, μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ανακριτή Βολτή, που διενεργεί την τακτική ανάκριση για τον καταλογισμό ευθυνών για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

1979 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ προτείνει να καθιερωθεί ως επίσημη αργία η ημερομηνία γέννησης του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1985 Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κατακτά το 100ό της τουρνουά τένις και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς και της Κρις Έβερτ.

1994 Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας υπογράφουν στο Κρεμλίνο συμφωνία για την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου της Ουκρανίας.

2001 Πέθανε ο ηθοποιός, Κώστας Ρηγόπουλος

2001 Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα. Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο μεταφέρει ασθενή από την Πάτμο στην Αθήνα, με πέντε επιβαίνοντες καταπέφτει και συντρίβεται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν δύο πιλότοι, η γιατρός, ο νοσηλευτής και ο ασθενής.

2004 Η σημαία της Γεωργίας με τους πέντε σταυρούς καθιερώνεται ως επίσημη σημαία της χώρας.

2007 Πέθανε ο ζωγράφος, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνογράφος, Βασίλης Φωτόπουλος που κέρδισε το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης για την ταινία “Ζορμπάς ο Έλληνας”.

2011 Ιστορική μέρα για την Τυνησία: ύστερα από ένα μήνα βίαιων επεισοδίων σε ολόκληρη την επικράτεια, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς κι εκατοντάδες συλληφθέντες, ο πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι εγκαταλείπει τη χώρα προς άγνωστη κατεύθυνση, τερματίζοντας έτσι 23 χρόνια αυταρχικής διακυβέρνησης.

2013 Σημειώνεται επίθεση με Καλάσνικοφ κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ και το γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στη Λεωφόρο Συγγρού. Οι δράστες πυροβόλησαν και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πηγή-Thepressroom.gr

Δεν πιστεύω να έχετε παράπονο;;;;; Μπόλικα πράγματα για την πρώτη μετάδοση να πω , της ενημέρωσης και του τραγουδιού της ημέρας .Σας εύχομαι και πάλι καλή και ευλογημένη χρονιά με μόνο όμορφα γεγονότα .Επίσης εύχομαι να κυλήσει η Τρίτη ομαλά ,με ησυχία και ηρεμία .Ο καιρός δεν ξέρω αν ''χαλάσει''στον δήμο Βόλβης αλλά όπως και να'χει να είστε προσεκτικοί .Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε .......Ανοίξτε την ένταση και ακούστε το τραγούδι που σας αφιερώνω με πολύ χαρά κ αγάπη έτσι ωγιατί θέλω η χρονιά να μας πάει ....καλά !

 

Top