Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020

Καλή σας ημέρα φίλοι και φίλες του Volvinews! Πολλά συμβαίνουν δυστυχώς αυτό το διάστημα στην Ελλαδίτσα μας, όμως όταν οι Έλληνες γίνονται μια γροθιά δεν έχουμε να φοβόμαστε...!

Σκεφτείτε αισιόδοξα και αφεθείτε στην μουσική που μπορεί και γαληνεύει την ψυχούλα μας!

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και για σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου και φτάσαμε στους Α'Χαιρετησμούς Της Υπεραγίας Θεοτόκο καθώς σήμερα σε όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες θα ακουστεί το 'Ασπιλε για να πάμε αισίως σε 4 εβδομάδες στο Άγιο Πάσχα.Καλό θα είναι να πάτε όλοι ,να προσευχηθείτε όχι μόνο για εσάς και τις οικογένειες σας αλλά και για την Ελλάδα μας .Δυστυχώς ''θερίζει''ο κορονο'ι'ος και σε 32 ανέρχονται τα κρούσματα στην χώρα μας ,θα πω πως ναι ,φταίνε οι ηλικιωμένοι που πήγαν εκδρομή και ενώ είχαν συμπτώματα δεν ειδοποίησαν κανέναν παρά μετά από 3 ημέρες πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο και όπως καταλαβαίνουμε όλοι ''έσπειραν''τον ιο παντού ...Μυαλό ντιπ για ντιπ ,έλεος ...Πάμε όμως να δούμε τι έχω για εσάς σήμερα και ποιο τραγούδι θα σας αφιερώσω στο τέλος του άρθρου με πολύ αγάπη.

καστορίας

Ο Ακάθιστος Ύμνος ή αλλιώς Χαιρετισμοί, είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι” αυτό τον αγώνα.

Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο, έχει μουσική και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο». Έχει 24 στροφές «οίκους», οι οποίοι αρχίζουν, με τη σειρά, από τα 24 γράμματα της αλφαβήτου.

Πολύ όμορφοι Χαιρετισμοί έχουν γραφτεί και για πολλούς άλλους αγίους, αλλά οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι η βασική έμπνευση για όλους τους άλλους που έχουν γραφτεί μετά.

Τον 7ο αιώνα, όταν ο λαός της Κωνσταντινούπολης σώθηκε από την επίθεση των Αβάρων μετά από παρέμβαση της Παναγίας, όλοι έψαλλαν στην Αγία Σοφία τον Ακάθιστο Ύμνο όρθιοι, εξ’ ου και το όνομά του. Τότε, μάλλον, γράφτηκε το πασίγνωστο αρχικό τροπάριο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ψάλλει τους Χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή βράδυ, τις πρώτες 5 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής.

Για την ακρίβεια, κόβουμε τους Χαιρετισμούς σε 4 κομμάτια, λέγονται «4 στάσεις» και λέμε από ένα κάθε Παρασκευή, ενώ την 5η Παρασκευή λέγεται ολόκληρο το έργο.

Τους Χαιρετισμούς τους απαγγέλλει με τη μουσική τους ο ιερέας. Πριν απ” αυτό, οι ψάλτες έχουν ψάλει ένα άλλο περίφημο μουσικό και ποιητικό έργο, που λέγεται «κανόνας των Χαιρετισμών» (οι κανόνες είναι ένα άλλο είδος βυζαντινής κλασικής μουσικής) και δημιουργός του είναι ένας ακόμη κορυφαίος ποιητής και μουσικός του Βυζαντίου, ο άγιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος.

Πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί μέσα στους αιώνες (και σήμερα) συνηθίζουν να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούν, αντί για άλλη προσευχή. Από τις πολλές φορές, συχνά τους μαθαίνουν απ” έξω. Η συνήθεια αυτή είναι πολύ ωραία και σωστή, αφού οι ορθόδοξοι προτιμούμε να προσευχόμαστε με τις προσευχές της Εκκλησίας, παρά με προσευχές που δημιουργούμε εκείνη τη στιγμή (αν και λέμε στο Θεό και τέτοιες, αυτοσχέδιες, προσευχές). Ένας λόγος είναι ότι έτσι ο νους μας ξεκουράζεται και μπορεί να γίνει η προσευχή κυρίως με την καρδιά, δηλ. να στραφούμε ψυχικά προς το Θεό, χωρίς να απασχολούμαστε με το να φτιάξουμε εκείνη την ώρα τα λόγια που θα του πούμε. Και φυσικά, όταν διαβάζουμε μια προσευχή από βιβλίο (π.χ. τους Χαιρετισμούς ή ένα παρακλητικό κανόνα), ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε στην Παναγία, στο Θεό ή σε έναν άγιο – κι εκείνος επίσης το ξέρει (ακόμα κι αν εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε να του πούμε, εκείνος ξέρει τι υπάρχει στην καρδιά μας και, καθώς στρεφόμαστε προς αυτόν πνευματικά μέσω της προσευχής που διαβάζουμε, είναι σα να του το λέμε).

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου


Ἡ Μήτηρ τοῦ Κυρίου ἐμφανισθεῖσα πολλάκις εἰς πολλούς Ἁγίους εἶπεν.

Ἐπειδή μου ἀρέσουν ὑπερβαλλόντως οἱ ὡραῖοι Ὕμνοι τῶν 24 Οἴκων, θά ἀγαπῶ, θά προστατεύω, θά σκέπω, καί θά φυλάττω ἀπό πᾶν κακόν πάνα Χριστιανόν, ὅστις θά μέ χαιρετίζη ἅπαξ τῆς ἡμέρας μέ τούς ὕμνους τούτους, καί θά ζῆ κατά τόν νόμο τοῦ Θεοῦ.

Κατά δέ τήν τελευταίαν ἡμέραν τῆς ζωῆς αὐτοῦ θά τόν ὑπερασπιστῶ καί ἐνώπιον τοῦ Υἱοῦ μου.

Τόν προσταχθέν μυστικῶς, λαβῶν ἐν γνώσει, ἐν τή σκηνή τοῦ Ἰωσήφ, σπουδή ἐπέστη, ὁ Ἀσώματος λέγων τή Ἀπειρογάμω. Ὁ κλίνας τή καταβάσει τούς Οὐρανούς, χωρεῖται ἀναλλοιώτως ὅλος ἐν Σοῖ. Ὄν καί βλέπων ἐν Μήτρᾳ Σου, λαβόντα δούλου μορφήν, ἐξίσταμαι κραυγάζειν Σου.

Χαῖρε, Νύμφη Ἀνύμφευτε.

(3) Ἄγγελος Πρωτοστάτης. Οὐρανόθεν ἐπέμφθη,

Εἰπείν τή Θεοτόκω τό χαῖρε, (ἐκ γ’) (3) καί σύν τή

iἈσωμάτω φωνή σωματούμενον Σέ θεωρῶν, Κύριε,

Ἐξίστατο καί ἵστατο, κραυγάζων πρός Αὐτήν

Τοιαῦτα.

Χαῖρε, δι’ ἤς ἡ χαρά ἐκλάμψει

Χαῖρε, δι’ ἤς ἡ ἄρα ἐκλείψει.

Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδάμ ἡ ἀνάκλησις

Χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὕας ἡ λύτρωσις.

Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀνθρωπίνοις λογισμοίς

Χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καί Ἀγγέλων ὀφθαλμοίς...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

Συννεφιασμένη Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Συννεφιασμένη Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες όπου κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 6 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατα περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές το βράδυ που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν. Στη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς κατά τόπους ομίχλη στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κρίση στον Έβρο

Νέα επίθεση μεταναστών και Τούρκων αστυνομικών στις Καστανιές - Ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απαντούν οι ελληνικές δυνάμεις. 

Νέα επίθεση μεταναστών και Τούρκων αστυνομικών στις Καστανιές - Ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις | tanea.gr

Τουρκική προπαγάνδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τα τουρκικά fake news για νεκρό στον Έβρο

Σε ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως υιοθετούνται οι τουρκικές δηλώσεις για νεκρό πρόσφυγα από ελληνικά πυρά.

Τι να γνωρίζετε

10+1 απαντήσεις στους γρίφους των αδήλωτων τετραγωνικών (παραδείγματα)

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αισθάνονται «χαμένοι» στη μετάφραση της δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών και πολλοί δεν θα αποφύγουν τελικά την ταλαιπωρία και τις ουρές στους δήμους για να ξετυλίξουν το κουβάρι των ακινήτων τους.

10+1 απαντήσεις στους γρίφους των αδήλωτων τετραγωνικών (παραδείγματα) | tanea.gr

Σημαντικές απαντήσεις

Κοροναϊός : Πώς θα ελεγχθεί ο ιός, τι γίνεται με το αίμα και τις έγγυες

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος δίνει κρίσιμες απαντήσεις για τον κοροναϊό SARS-CoV-2

Κοροναϊός : Πώς θα ελεγχθεί ο ιός, τι γίνεται με το αίμα και τις έγγυες | tanea.gr

Αποκάλυψη: Σε μήκος 30χλμ στο Πέταλο του Εβρου ο νέος φράκτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στέλνονται νέες δυνάμεις των ΕΚΑΜ στον Εβρο ως «απάντηση» στους 1.000 Τούρκους κομάντος

Αποκάλυψη: Σε μήκος 30χλμ στο Πέταλο του Εβρου ο νέος φράκτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα | tovima.gr

Σκάφη ή ελικόπτερα στα νησιά

Με 100 αξιωματικούς ξεκινά η αποστολή της Frontex στα ελληνικά σύνορα

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου» δήλωσε η Έβα Μονκιούρ

Με 100 αξιωματικούς ξεκινά η αποστολή της Frontex στα ελληνικά σύνορα | tanea.gr

Τσίπρας για κορωνοϊό: «Δεν ενισχύει τα μέτρα η κυβέρνηση, μεταλάβετε άφοβα λέει ο ΕΟΔΥ»

Τον φόβο του ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα με τον κοροναϊό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την εξέλιξη στην Πάτρα την οποία χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική. Σφάζοντας με το γάντι την κυβέρνηση ζήτησε ενίσχυση των προληπτικών μέτρων, αλλά και των ΜΕΘ, ενώ απηύθυνε σύσταση στον ΕΟΔΥ

Το 25% του συνόλου

Κορωνοϊός: Η Lufthansa ακύρωσε 7.100 πτήσεις για τον Μάρτιο

Οι ακυρώσεις αυτές μειώνουν έως και 25% το πρόγραμμα του συνόλου των πτήσεων της εταιρείας

Κορωνοϊός: Η Lufthansa ακύρωσε 7.100 πτήσεις για τον Μάρτιο | tanea.gr

Εκεχειρία με νεκρούς στην Συρία – Τι συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν

Εκεχειρία με νεκρούς στην Συρία – Τι συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν

Κοροναϊός: Τι άλλο περιμένουν για να κλείσουν όλα τα σχολεία στην ελληνική επικράτεια;

Κοροναϊός: Τι άλλο περιμένουν για να κλείσουν όλα τα σχολεία στην ελληνική επικράτεια;

Αμαλιάδα όπως... Oυχάν: Πόλη - φάντασμα μετά τα κρούσματα του κοροναϊου - Απίστευτες εικόνες

1-2.jpg

Τραγική εμφάνιση

«Βατερλώ» για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Συνετρίβη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και δίκαια «συνετρίβη» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-97 για την 28η αγωνιστική της Euroleague

«Βατερλώ» για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Συνετρίβη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας | tanea.gr

Αφαίρεση επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ για το σκάνδαλο, -12 στην Ξάνθη

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League καθώς αποφάσισε την αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας.

Αφαίρεση επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ για το σκάνδαλο, -12 στην Ξάνθη | tanea.gr

Θέλει Έλληνες διαιτητές

Πραξικόπημα Περέιρα: Τα γυρίζει για τα πλει-οφ

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Ο υπάλληλος Περέιρα παραβαίνει τη συμφωνία με UEFA και FIFA θέλοντας να ανατινάξει τα πλει-οφ

Πραξικόπημα Περέιρα: Τα γυρίζει για τα πλει-οφ | tanea.gr

Και με το τραγούδι της ημέρας σας αφήνω και σας εύχομαι να περάσετε ένα προσεκτικό και ήρεμο Σαββ/κο .Α'Χαιρετησμοί σήμερα Στην Παναγία μας και όλοι στους ιερούς ναούς για προσευχή .Μαζί θα είμαστε ξανά την ερχόμενη Τρίτη και από εδώ και πέρα θα τα λέμε Πρώτα Ο Θεός όχι Δευτέρα αλλά Τρίτη γιατί έχω δουλειά και δεν προλαβαίνω ,οπότε κάθε Τρίτη θα ξεκινάμε την ενημερωτική μας εβδομάδα.Πρόσεχετε πολύ ,όχι πολλές αγκαλιές ,όχι πολλές χειραψίες όχι πολλά σουπσου μου ,να είστε προσεκτικοί και να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

#ISTANDWITHGREECE

Top