Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα σε όλους και καλή Μ.Εβδομάδα ,ευλογημένη Μ.Εβδομάδα με την ευχή όλων Η Ανάσταση Του Κυρίου μας να ''αναστήσει''και όλο τον κόσμο από αυτόν τον αόρατο εχθρό ...Λοιπόν σας θέλω αισιόδοξους ,σας θέλω να έχετε έμπνευση για να δημιουργήσετε τα Πασχαλινά μας έθιμα που δεν είναι άλλα από τα τσουρέκια ,τα κουλουράκια τα φαγητά αυτών Των Άγιων Ημερών.Τι και αν δεν μας αφήνουν να πάμε εκκλησία ;;;φτιάχνουμε μεταφορικά εκκλησία μέσα στο σπίτι μας ,δόξα Τον Θεό ευτυχώς κάθε βράδυ θα έχει live από διάφορους ιερούς ναούς οπότε και θα αρκεστούμε σε αυτό .Το Πάσχα είναι μέσα μας φίλοι μου και κανείς δεν μπορεί να μας ''το πάρει''αρκεί να πιστέψουμε και να ζήσουμε όσο μπορούμε μέσα από το σπίτι και με όλες αυτές τις απαγορεύσεις Το Θείο Πάθος και Την Ανάσταση Του Κυρίου μας.

Χτες έγιναν κάποια πράγματα που θα ήθελα να σχολιάσω πριν σας μεταδώσω την Πασχαλινή διάθεση της σελίδας μας.Ένας ιερέας από το Κουκάκι της Αθήνας και ένας από την Κέρκυρα μετά το πέρας της χτεσινής Θείας Λειτουργίας Της Κυριακής Των Βα'ί'ων από την πίσω πόρτα κοινώνησαν  κάποιοι πιστοί ( ουτε 6 άτομα δεν ήταν ).Αμέσως ο γνωστός πλέον χουντικός της πολιτικής προστασίας που επιτρέπει τα μεγάφωνα στα τζαμί ,πηγαίνει σε οικισμούς των ρομά χωρίς μάσκα ,χωρίς γάντια και αμολάει απαγορεύσεις ,αυτός ο οποίος απαγορεύει τα μεγάφωνα στις εκκλησίες μιας και κολλάει ο ιός ,αυτός που απαγορεύει να ψήσουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους και μόνο με την οικογένεια τους τον οβελία .αυτός που αφήνει τις εκπομπές στην τηλεόραση να γίνονατι κανονικά ,αυτός λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση για να παρέμβει ο εισαγγελέας για να πάνε οι παππούλιδες στο αυτόφωρο......Τα σχόλια κάτω από την συγκεκριμένη έκτακτη είδηση της πολιτικής προστασίας σκόρπισε θύελλα αντριδράσεων στα ΜΜΕ από τον κόσμο που τάσετε υπέρ των ιερέων ,μιλάμε έφαγε τέτοιο βρίσιμο ο συγκεκριμένος που ακόμη δεν είδε τίποτα από τον εξοργισμένο κόσμο!!

Αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας γιατί πλέον η κατάσταση τους έχει ξεφύγει και με χουντικούς τρόπους σαν να είμαστε κατάδικοι ,σαν να είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά μας επιτήθεται προς πάσα κατεύθυνση και με το χειρότερο τρόπο ,εννοείται πως ο κόσμος χαζός δεν είναι ,μέσα στα σπίτια του είναι και εφαρμόζει τα μέτρα αλλά όχι και έτσι ...όχι τέτοια συμπεριφορά ...Έλεος !

Πάμε στα δικά μας γιατί νευρίασα πολύ και δεν κάνει Μέρες που είναι ....Όπως σας είπα την Παρασκευή που πέρασε μαζί θα τα λέμε μέχρι και την Μ.Τετάρτη έτσι λοιπόν θα σας μεταφέρω σε ένα οδοιπορικό σήμερα στους Αγίους Τόπους στα Ιεροσσόλυμα για να νιώσετε πιο κοντά στο Εκούσιο  Πάθος ,στα Άχραντα μυστήρια Του Χριστού μας ,να ζήσουμε μαζί την Πορεία Του Υιού Του Ανθρώπου στα Πάθη Τα Σεπτά μέσα από ένα πολύ όμορφο βιντεο.

 

Μεγάλη Δευτέρα:-«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...»

Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα Άγια Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού
 

Οι ημέρες μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου «Παγκάλου» του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την είδε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ, ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο.

 

Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή.

Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή.

Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα.

Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.

Σε όλη την χώρα επικρατεί κατάνυξη, ενώ ξεκινούν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στα χωριά, ασπρίζονται με ασβέστη οι αυλές, βάφονται οι γλάστρες κόκκινες και φυτεύονται διάφορα λουλούδια.

Η νηστεία εξακολουθεί και, μάλιστα, σε κάποιες περιοχές οι πιστοί τρέφονται μόνο με ψωμί και νερό έως τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, οπότε και μεταλαμβάνουν την Θεία Κοινωνία.

  Πηγή-OFFSITE.COM.CY

Αυτά για σήμερα που πραγματικά ελπίζω και εύχομαι να σας έβαλαν στο κλίμα με τον πιο αληθινό τρόπο ,με όλα αυτό που Πέρασε Ο Κύριος μας ,το Μαρτύριο ,η Σταύρωση και Η Ανάσταση ,νομίζω ότι βλέποντας το οδοιπορικό ζείς Εκέινες τις στιγμές ......Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός πάντα με Πασχαλινή διάθεση και σεβασμό προς Την Μ.Εβδομάδα οπότε και το σημερινό τραγούδι της ημέρας είναι σε χαμηλούς τόνους γιατί επιβάλλεται ....Να περνάτε όμορφα μέσα στα σπίτια σας και αυτοί που έχουν κήπους σίγουρα θα περνάνε όμορφα από εμας που ζούμε σε πολυκατοικίες ή σε σπίτια που δεν έχουν κήπους.Οπότε αδράξτε την ευκαιρία και ευχαριστηθείτε την φύση ,επίσης ανασκουμπωθείτε και φτιαξτε τσουρέκια είναι πραγματικά πολύ δημιουργικό και φυσικά το μυαλό σας θα ηρεμήσει...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ  ,καλή ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top