Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

Καλημέρα όλη μέρα και για σήμερα Τετάρτη 23 του Νοέμβρη και καλός ορίσατε στην μουσική και ενημερωτική στήλη του www.volvinews.gr .Επίσης να στείλουμε την καλημέρα μας στον χορηγό μας το Cafe-Bar 'HENDRICK'S'' στον Σταυρό/Θεσ/νικης στην τοποθεσία ''πλατάνια'' για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν αλλά δεν νομίζω να μην ξέρει κάποιος το ''HENDRICK'S''μιας και η διασκέδαση εκεί τα Σαββατόβραδα χτυπάει ''κόκκινο''.Ένα Μπουκάλι είναι το δώρο που θα προσφέρει η διέυθυνση του καταστήματος σε έναν τυχερό/ή μέτα το πέρας του διαγωνισμού μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook ''Volvinews'' και εκεί μπορείτε να πάρετε μέρος κάτω άπο κάθε ανάρτηση που βλέπετε με ''το τραγούδι της ημέρας''. 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "COFFEE BAR HENDRICK' LET THE MIND FLY"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Πάμε να δούμε όμως τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου'' και με Χριτουγεννιάτικη ατμόσφαιρα καθώς και το τραγούδι της ημέρας θα κλείσουμε και σήμερα το άρθρο.Καλή σας ανάγνωση.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πότε θα υποχωρήσει η «Denise»...

Καιρός σήμερα 23/11

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022). Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Denise», που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας, βρίσκεται στη βόρεια Αδριατική και κινείται ανατολικά προς τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα προκαλεί θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.

  • Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  • Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
  • Ο καιρός σήμερα

    Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
  • Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

  • Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά περιόδους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός στα δυτικά σταδιακά θα βελτιωθεί.
    Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
    Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
    Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

  • Η πρόγνωση την Πέμπτη

    Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά και την Κρήτη τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1803 Οι αντιπρόσωποι των Ιόνιων Νησιών σε ειδική συνέλευση ψηφίζουν νέο Σύνταγμα. Τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ως ενιαίο κράτος με ολιγαρχική κυβέρνηση. Την εκτελεστική εξουσία ασκεί η Γερουσία. Η κληρονομική αριστοκρατία καταργείται. Επιβάλλεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας σε όλους τους τομείς του κράτους.

1826 Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επιτίθεται στην Αράχωβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη. Οι απώλειες των Τούρκων είναι 1.300 περίπου νεκροί και 200 αιχμάλωτοι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο ίδιος ο Μουσταφάμπεης. Με τα κομμένα κεφάλια τους στήνεται αψίδα.

1828 Δύναμη 3.000 περίπου Ελλήνων υπό τον Κίτσο Τζαβέλα κατατροπώνει τους 4.500 τούρκους του Καριοφίλ Μπέη στο Καρπενήσι και τους τρέπει σε άτακτη φυγή με κατεύθυνση τα Άγραφα.

1837 Εκδίδεται νόμος "Περί Τύπου" στην Ελλάδα και θεσπίζονται ποινές για τους παραβάτες.

1859 Ο Γουίλιαμ Μπόνεϊ, γνωστός ως Μπίλι δε Κιντ, παράνομος της Άγριας Δύσης, που σκοτώθηκε σε ενέδρα από τον σερίφη Πατ Γκάρετ. Η ιστορία και το τέλος του απαθανατίστηκε κινηματογραφικά από τον σκηνοθέτη Σαμ Πέκινπα στην ταινία «Pat Garrett & Billy the Kid», με μουσική του Μπομπ Ντίλαν. (Θαν. 14/7/1881)

1863 Αρχίζει η Μάχη της Τσατανούγκα, από τις σπουδαιότερες του Αμερικανικού Εμφύλιου.

1867 Τρεις ιρλανδοί εθνικιστές εκτελούνται στο Μάντσεστερ, επειδή σκότωσαν έναν αστυνομικό. Θα μείνουν στην ιστορία ως οι «Μάρτυρες του Μάντσεστερ».

1869 Καθελκύεται στο Νταμπάρτον της Σκωτίας το ιστιοφόρο Cutty Sark, ένα από τα τελευταία που ναυπηγήθηκαν και το οποίο σώζεται μέχρι τις μέρες μας.

1889 Το πρώτο τζουκ-μποξ τοποθετείται σ' ένα σαλούν του Σαν Φρανσίσκο. Είναι δημιουργία του Αμερικανού Λούις Γκλας και του συνεταίρου του Γουίλιαμ Άρνολντ.

1903 Ο περίφημος ιταλός τενόρος Ενρίκο Καρούζο κάνει το ντεμπούτο του στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Ερμηνεύει το ρόλο του δούκα στον «Ριγκολέτο» του Τζουζέπε Βέρντι.

1904 Τελετή λήξης των 3ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγιο Λουδοβίκο (St Louis) των ΗΠΑ. Ενα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, στην άρση βαρών από τον Περικλή Κακούση.

1909 Οι αδελφοί Ράιτ ιδρύουν εταιρεία για την εμπορική κατασκευή αεροσκαφών.

1916 (ν.ημ.) Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η επαναστατική κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας και της Βουλγαρίας.

1936 Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Life».

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Σοβιετικοί αρχίζουν επίθεση στο Στάλινγκραντ εναντίον των Γερμανών.

1945 Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός παραιτείται από αντιβασιλέας αρνούμενος να ορκίσει την κυβέρνηση Θ. Σοφούλη.

1958 Πέθανε ο Νικόλαος Γεωργαντάς, ελληνας δισκοβόλος. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίσκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αγίου Λουδοβίκου το 1904. (Γεν. 27/2/1880)

1946 Γεννιέται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας.

1964 Το Βατικανό καταργεί τα λατινικά από επίσημη γλώσσα της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας.

1964 Ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός Μάικλ ΝτιΜπέικι πραγματοποιεί την πρώτη παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι-πας).

1976 Ελικοφόρο αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου Y5-11Α συντρίβεται κοντά στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 50 επιβαίνοντες.

1976 Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Αντρέ Μαλρό

1980 Σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τις νότιες περιοχές της Ιταλίας. Ολόκληρα χωριά ισοπεδώνονται και οι νεκροί ξεπερνούν τους 3.000.

1981 Στα ελληνικά σχολεία καταργείται το πολυτονικό σύστημα και καθιερώνεται το μονοτονικό. Ψιλές, δασείες και περισπωμένες εξαφανίζονται.

1989 ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός συμφωνούν και ο Ξενοφών Ζολώτας σχηματίζει την οικουμενική κυβέρνησή του.

1989 Πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι.

1990 Πεθαίνει ο Βρετανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ρόαλντ Νταλ.

1991 Πέθανε ο Γερμανός ηθοποιός, Κλάους Κίνσκι

1994 Ισόβια συν 21 χρόνια επιβάλλει το Κακουργιοδικείο της Κορίνθου στον Μανώλη Δουρή, για το βιασμό και τη δολοφονία του 7χρονου γιου του.

1996 Η Ελληνίδα "Μις Ελλάς" Ειρήνη Σκλήβα κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο ομορφιάς Μις κόσμος στην Ινδία. Αντιδράσεις από τον Ινδικό λαό για την διοργάνωση των καλλιστείων.

1999 Ο Λεωνίδας Σαμπάνης κερδίζει δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 62 κιλών και η Ιωάννα Χατζηιωάννου το χάλκινο στο ζετέ των 63 κιλών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

2000 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει το Ελληνικό Δημόσιο για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου ντε Γκρέτσια, αναφορικά με τη δήμευση της περιουσίας του.

2003 Ο πρόεδρος της Γεωργίας Εντβαρντ Σεβαρνάτζε εγκαταλείπει την εξουσία, υπό την πίεση των οπαδών της αντιπολίτευσης, «για να αποφευχθεί η αιματοχυσία στη χώρα».

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ξεκινά ...από τη σκάλα σου! 10 ιδέες για να είναι άκρως festive

Η σκάλα του σπιτιού μας αποτελεί τον ωραιότερο καμβά για τον στολισμό των ...Χριστουγέννων. Εσωτερική ή εξωτερική, μάς δίνει τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουμε.

Μετάτρεψε τον χώρο σου σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων και κάνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να κλέψει τις εντυπώσεις! 

Christmas trends 2021: 4 στυλ για να κάνεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να ξεχωρίζει

Κάντο εικόνα: το έλατο, σε όλο του το μεγαλείο, να αναδύει τα άφθονα κλαδιά του σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι και τα στολίδια του να το ντύνουν υπέροχα για να εντυπωσιάζει όσο ποτέ άλλοτε! Μαγική στιγμή στον χρόνο...κάθε χρόνο...

10 οικονομικές ιδέες για τον πιο πρωτότυπο και stylish χριστουγεννιάτικο στολισμό ever!

Μια γιρλάντα που κυλιέται στο πάτωμα και στολίζει το τζάκι σου, δίνει μια super εορταστική και εντυπωσιακή νότα στο σαλόνι σου.

door bells

Κρέμασε αυτά τα DIY door bells στην εξώπορτα του σπιτιού σου ή στα παράθυρα.

Κάθε μία από τις ιδέες που σου προτείνουμε έχει να κάνει με οικονομικά  διακοσμητικά, ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις τη χριστουγεννιάτικη φωλίτσα που πάντα ονειρευόσουν, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σου!

dentro7

Να ξέρετε λοιπόν πως όσο βαδίζουμε προς Τα Χριστούγεννα θα έχουμε στο άρθρο πολλά τέτοια είδους tips και όχι μόνο ,και για να φτιάχνει η διάθεση μας και για να είναι ευχάριστο το  κλίμα στην στήλη .Μαζί μας καθημερινά για άλλες 13 ημέρες ο χορηγός μας το Cafe-Bar ''HENDRICK'S'' στον Σταυρό/Θεσ/νίκης στην τοποθεσία ''πλατάνια'' που θα προσφέρει σε έναν τυχερό/ή ένα Μπουκάλι για να το πιεί εκεί στον ανακαινισμένο χώρο είτε με την παρέα του είτε με όποιον τελός πάντων θελήσει  το τυχερό μας μέλος μετά και την κλήρωση που θα κάνουμε ελπίζω live  με το πέρας του διαγωνισμού μας .Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχές καθημερινά και κάτω άπο κάθε ανάρτηση που βλέπετε στην ομάδα μας στο Facebook ''Volvinews''στην στήλη ''Το τραγούδι της ημέρας'',όσο περισσότερο αφήνετε τα σχόλια σας τόσες και οι συμμετοχές .

Τα σχόλια δεν χάνονται καθώς κάθε άρθρο που δημοσιοποιείται αποθηκεύεται οπότε μην ανησυχείτε δεν χάνετε κανένα σχόλιο και όλα μπαίνουν στην κλήρωση ,μεταφερθείτε λοιπον στην ομάδα μας ,πάρτε μέρος λέγοντας μας μια καλημέρα -καλησπέρα -καληνύχτα και καλή σας επιτυχία.

Αυτά άπο εμένα και σήμερα Τετάρτη 23 του Νοέμβρη και εύχομαι να περάσετε μια γλυκιά ημέρα ,ραντεβού και πάλι αύριο Πρώτα Ο θεός και μέχρι τότε ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

  

Top