Δημήτριος Πασσιάς

Δημήτριος Πασσιάς

Σπανίως  ακούω  νέους να λένε ότι επιθυμούν να καταταγούν στο Στρατό εθελοντικά . Ποιοί είναι όμως οι λόγοι που  φέρνουν απέχθεια στους νέους  για την   στρατιωτική θητεία; Ποιά είναι η εικόνα για το Στρατό;  Πώς  την  έχουν σχηματίσει ;

Μακεδονικό Ζήτημα

 

Γράφει ο Πασσιάς Δημήτριος

 

paroysiasi4Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στη Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης η επίσημη παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944)

Γράφει ο Πασσιάς Δημήτριος

distomo1 

Το ελληνικό έθνος κατά τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς υπέφερε τα πάνδεινα και κινδύνεψε να οδηγηθεί στην εξόντωση και τον αφανισμό.

     Η αξιοθαύμαστη αντοχή και ικανότητα προσαρμογής, στη νέα κατάσταση που έδειξε, του επέτρεψαν να επιβιώσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αποτίναξη του ζυγού. Στο πρωτοφανές και θαυμαστό αυτό φαινόμενο που παρατηρήθηκε στη φυλή μας συνέβαλαν πολλά στοιχεία από τα οποία το σπουδαιότερο είναι η ίδια η φύση του Έλληνα, η ιδιαίτερη δομή της ψυχής του, που δε ζυμώνεται και δεν ταυτίζεται με τις εκάστοτε καταστάσεις. Φέρνει βαθιές κληρονομικές ρίζες, αναλλοίωτες από την πάροδο των καιρών με κύρια χαρακτηριστικά της ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της φιλοπατρίας. Αυτά τα ιδανικά είναι η αιτία της ύπαρξης της και ο σκοπός της ζωής της.

flag euΠιστέψαμε ότι το « Παν» είναι η Ευρώπη. Πιστέψαμε στην δανειοδοτούμενη ψευτο-ευδαιμονία και εγκαταλείψαμε όχι μόνο τις αρχές και τις ηθικές αξίες μας, αλλά μέχρι και την ασφάλεια της χώρας αφήνοντάς την στο έλεός της, γιατί τάχα είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

belidio1Πλήθος κόσμου κατέκλυσε ασφυκτικά  το Βελλίδειο το απόγευμα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2016 για να εκδηλώσει την πρόθεσή του να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα διατήρησης της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας.

ancient greeksΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

( Γράφει o Πασσιάς Δημήτριος)

 

ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

 

 

Σήμερα

 

Ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αντί να παραδειγματιστούμε από τα λάθη των προγόνων μας αποβάλλοντας το καταστροφικό σαράκι της διχόνοιας, τον εγωισμό, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα μικροσυμφέροντα,

ancient greeksΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

( Γράφει o Πασσιάς Δημήτριος)

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

 

Δεν επιδέχεται άλλωστε αμφισβήτηση ότι σε μετέπειτα κομβικά σημεία της ιστορίας, όπως το Βυζάντιο , η Αναγέννηση, ο Ευρωπαϊκός και Ελληνικός Διαφωτισμός, η Ελληνική Επανάσταση, υπήρξε έντονη η επίδραση του αρχαιοελληνικού πνεύματος και ψυχής διαμορφώνοντας αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Δυτικό πολιτισμό». Θα πρέπει να εντυπωθεί στη συνείδηση του κάθε σύγχρονου πολίτη-στρατιώτη ότι ένα τέτοιο πνευματικό υπόβαθρο και τέτοιου είδους ψυχικές και ηθικές άξιες δύναται ν’ αποτελέσουν τα πιο ισχυρά όπλα, που δεν έχουν ημερομηνία λήξεως.

 

ancient greeksΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

( Γράφει o Πασσιάς Δημήτριος)

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

 

Είναι κοινώς παραδεκτή η αντίληψη ότι, για να μπορέσει κάποιος λαός να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου, χρειάζεται να γνωρίζει το παρελθόν του, έτσι ώστε “από τα μονοπάτια του παρελθόντος να οδηγηθεί με σίγουρα βήματα στην λεωφόρο του μέλλοντος”.

pilot1Εφημερίδα «Βατάν» της 20 Φεβ 2014

Μετάφραση: Χαράλαμπος Καραγκιοζούδης

 

Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν πως και αν ακόμα υποτεθεί ότι γίνεται αποδεκτός ο νόμος για την παράταση της υποχρεωτικής υπηρεσίας των πιλότων, θα γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των 74 Αξκών που υποβλήθηκαν.

Σελίδα 1 από 2
Top